|
| | Рецепти | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Bryan King of Spammerlandia
Age : 30 Брой мнения : 4538 Location : Somewhere in time Интереси : Girls,Girls,Girls.. Рейтинг : 133 Registration date : 13.07.2008
| Заглавие: Рецепти Пет 10 Апр 2009, 21:29 | |
| тук можете да слагате рецептите на любими ястия,сладки и тн. също така ако някои иска да знае как се прави нещо може да попита ! първата рецепта е от мен и тя е за ронито и крис ^^ Спагети "Болонезе" (Spaghetti alla Bolognese). Италианска кухня Съставки 4 порции: 1 пакет спагети (450 г.) 450 гр. телешка кайма 400 гр. едро кълцани домати 1 глава лук 1 стрък целина (зелената част) 1 морков 200 ml червено вино 3 ск. чесън 50+30 ml зехтин 1 ч.л. риган 1 ч.л. захар 1/2 вр. магданоз 150 гр. сирене "Пармиджано" (Parmigiano) Чер пипер Сол Приготвяне и сервиране: Спагетите се слагат да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата се слага 1/2 - 1 с. л. сол и 2 с. л. зехтин. В тиган за сотиране се слага 50 ml зехтин, в който се слага да се задушава нарязаният на ситно лук. Добавя се ситно нарязаният морков и продължава да се задушава. Добавя се и счуканият чесън. Прибавя се каймата, като се разбърква добре, за да не става на бучки и се пържи 5 - 6 мин. Добавят се доматите, нарязаната на ситно целина захарта и виното. Оставя се да ври на слаб огън 12 - 15 мин., като при необходимост се добавя вино. Подправя се на вкус със сол и чер пипер. Сервира се по 2 начина: - сварените вече спагети се изсипват в тигана и се обръщат няколко пъти, докато се хомогенизират заедно със соса. - спагетите се сервират, а соса се предлага отделно. Предлага се отделно настърганото сирене. бон апети ---------------------------------------------------------------- | |
| | | Bryan King of Spammerlandia
Age : 30 Брой мнения : 4538 Location : Somewhere in time Интереси : Girls,Girls,Girls.. Рейтинг : 133 Registration date : 13.07.2008
| Заглавие: Re: Рецепти Съб 11 Апр 2009, 18:24 | |
| Пилешки пържени дробчета без кромид : * 500 г пилешки дробчета * 2 глави лук * 1 ч.ч. олио * 1 ч.л. шарена сол * сол * черен пипер * магданоз по желание Дробчетата се измиват, нарязват, посоляват и поръсват с черен пипер на вкус. Пържат се в сгорещено олио до готовност, като се разбъркват от време на време. После се изсипват в съд, отгоре се слага лукът, нарязан на полумесеци, добавя се шарената сол и се разбърква. Захлупва се с капак и се оставят за известно време за да поеме подправките. По желание се сервират поръсени с нарязан магданоз. | |
| | | Щорко Rockplacer
Age : 31 Брой мнения : 954 Рейтинг : 30 Registration date : 01.03.2009
| Заглавие: Re: Рецепти Съб 11 Апр 2009, 19:34 | |
| Убавоо тараторче, по стара турбо рецепта - Премахнат линк За глупости си има секция "Глупостник". Уважавай темите на съфорумниците си. Руто | |
| | | Марто! Unique
Age : 111 Брой мнения : 802 Location : At Home Рейтинг : 48 Registration date : 17.07.2008
| Заглавие: Re: Рецепти Съб 11 Апр 2009, 20:31 | |
| Шкембе чорба
Описание: Продукти: 1 кг. шкембе телешки кокал 50 гр. масло 50 гр. олио 1 с.л. червен пипер 1 кафена чашка оцет 2 стръка чесън сол Начин на приготвяне: Измива се и се почиства добре 1кг. шкембе. Поставя се в тенджера под налягане и след като вентила се завърти се вари 50 мин. ( ако нямата такава тенджера- предвиждате 2-3 часа ). Когато шкембето се е сварило, се изважда и след като изстине, се нарязва на дребни парчета. Много важно е бульона да се остави да се изстуди напълно, за да може да се образува лой, която се изхвърля. В тенджера се поставят 2 с.л. масло и 2 с.л. олио и след като се загреят, се поставя 1 1/2 ч.л. червен пипер, разбърква се и се налива 1 л. прясно мляко. Прибавя се и 1 л. прецеден бульон от шкембето. Кипва се, и се посолява. Връща се и нарязаното шкембе и щом чорбата поври няколко минути се отегля от котлона.В хаванче се счукват 3-4 скилидки чесън, и се поставят с чашка, като се размесват с 1/2 чаша винен оцет. | |
| | | Bryan King of Spammerlandia
Age : 30 Брой мнения : 4538 Location : Somewhere in time Интереси : Girls,Girls,Girls.. Рейтинг : 133 Registration date : 13.07.2008
| Заглавие: Re: Рецепти Сря 12 Авг 2009, 01:37 | |
| Тази тема мисля че ще е най добре да я подаря и дам правата на човек които разбира от такива работи ЦЕЦООО подарявам ти темата пълни я с вкусотии | |
| | | I Cum Blood ! Fan
Age : 30 Брой мнения : 597 Location : Пловдив Интереси : ПС , Музика , Запознанства , Жени Рейтинг : 8 Registration date : 09.06.2009
| Заглавие: Re: Рецепти Чет 20 Авг 2009, 20:31 | |
| само да питам а може ли коктейли да казваме как се правят? | |
| | | Вильо. Epic
Age : 32 Брой мнения : 687 Рейтинг : 29 Registration date : 15.07.2008
| Заглавие: Re: Рецепти Чет 20 Авг 2009, 20:58 | |
| Еми пише рецепти, не ястия Може, предполагам. :Р | |
| | | I Cum Blood ! Fan
Age : 30 Брой мнения : 597 Location : Пловдив Интереси : ПС , Музика , Запознанства , Жени Рейтинг : 8 Registration date : 09.06.2009
| Заглавие: Re: Рецепти Чет 20 Авг 2009, 21:08 | |
| начи коктейл руски чук една голяма халба пълниш дополовината с бира другата с водка и пиеш на екс да ви е приятно залитането :Д | |
| | | BreaK_Stuff Advanced
Age : 33 Брой мнения : 159 Location : Varna Интереси : Всичко.. Рейтинг : 15 Registration date : 22.02.2009
| Заглавие: Re: Рецепти Пет 21 Авг 2009, 09:39 | |
| Франкфуртски Венец (копирах нещата от един сайт защото имам същата рецепта а ме мързи да я пиша наново : За блата: 200 г меко краве масло 200 г захар 6 яйца 2 ч.л. настъргана кора от лимон 2 ч.ч. брашно 1 ч.ч. нишесте 1 с.л. бакпулвер 1 с.л. краве масло за формата 1 с.л. галета за формата 100 мл ром за сиропиране коктейлни череши или грозде за гарниране 1 карамбола за гарниране, по желание За крема: 3 жълтъка 100 мл вода 1/2 ч.ч. захар 200 г меко краве масло За марципановия пълнеж: 200 г марципан 4 с.л. портокалов ликьор или ром За кайсиевата глазура: 200 г конфитюр от кайсии 1 с.л. ром или коняк За крокана: 1 ч.ч. захар 4 с.л. вода 1 ч.ч. бадеми Начин на приготвяне Дълбока пръстеновидна форма за кекс се намазва с масло и се поръсва с галета. Смесват се пресятото брашно, нишестето и бакпулверът. Маслото се разбива със захарта на крем и се добавят едно по едно яйцата. Слагат се лимоновата кора и брашнената смес. Тестото се сипва във формата и се пече в загрята фурна на 180°С около 50 мин. Фурната се изключва и формата се оставя още 10 мин. вътре, след което се изважда да изстине. Захарта и водата за крема се слагат да заврат. След като поврат 3-4 мин. горещият захарен сироп се налива на тънка струйка в жълтъците, при непрекъснато разбиване. Маслото се разбива на крем и в него се прибавя лъжица по лъжица от жълтъците, като се разбърква непрекъснато. Марципанът се размесва с вилица с ликьора. Ако е много гъст, може да се добави малко вода. Конфитюрът се слага да се затопли в малък тиган заедно с алкохола. Кроканът се приготвя, като захарта се слага да заври с водата, докато се карамелизира леко. Прибавят се бадемите, разбъркват се и се сипват върху тавичка, застлана с хартия за печене. Когато се втвърди, кроканът се счуква или се пуска да се смели грубо в кухненски робот. Изстиналият блат се нарязва хоризонтално на 3 слоя. Първият се сиропира с 1/3 от рома и се намазва с кайсиевата глазура. Вторият се сиропира отново и се намазва с марципановия пълнеж. Целият сладкиш се намазва с крема и се поръсва обилно с крокан. Отгоре се шприцоват няколко розички от крема и се украсява с черешите и резените карамбола. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Рецепти | |
| |
| | | | Рецепти | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|