RockPlace
Какво чакаш? Влизай!
RockPlace
Какво чакаш? Влизай!
RockPlace
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
ИндексPortal with galГалерияТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

 

 Рецепти

Go down 
+2
Щорко
Bryan
6 posters
АвторСъобщение
Bryan
King of Spammerlandia
King of Spammerlandia
Bryan


Male
Age : 30
Брой мнения : 4538
Location : Somewhere in time
Интереси : Girls,Girls,Girls..
Рейтинг : 133
Registration date : 13.07.2008

Рецепти Empty
ПисанеЗаглавие: Рецепти   Рецепти EmptyПет 10 Апр 2009, 21:29

тук можете да слагате рецептите на любими ястия,сладки и тн.
също така ако някои иска да знае как се прави нещо може да попита !
първата рецепта е от мен и тя е за ронито и крис ^^

Спагети "Болонезе" (Spaghetti alla Bolognese). Италианска кухня
Съставки 4 порции:
1 пакет спагети (450 г.)
450 гр. телешка кайма
400 гр. едро кълцани домати
1 глава лук
1 стрък целина (зелената част)
1 морков
200 ml червено вино
3 ск. чесън
50+30 ml зехтин
1 ч.л. риган
1 ч.л. захар
1/2 вр. магданоз
150 гр. сирене "Пармиджано" (Parmigiano)
Чер пипер
Сол

Приготвяне и сервиране:
Спагетите се слагат да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата се слага 1/2 - 1 с. л. сол и 2 с. л. зехтин. В тиган за сотиране се слага 50 ml зехтин, в който се слага да се задушава нарязаният на ситно лук. Добавя се ситно нарязаният морков и продължава да се задушава. Добавя се и счуканият чесън. Прибавя се каймата, като се разбърква добре, за да не става на бучки и се пържи 5 - 6 мин. Добавят се доматите, нарязаната на ситно целина захарта и виното. Оставя се да ври на слаб огън 12 - 15 мин., като при необходимост се добавя вино. Подправя се на вкус със сол и чер пипер.
Сервира се по 2 начина:
- сварените вече спагети се изсипват в тигана и се обръщат няколко пъти, докато се хомогенизират заедно със соса.
- спагетите се сервират, а соса се предлага отделно.
Предлага се отделно настърганото сирене.
бон апети Angel
----------------------------------------------------------------
Върнете се в началото Go down
Bryan
King of Spammerlandia
King of Spammerlandia
Bryan


Male
Age : 30
Брой мнения : 4538
Location : Somewhere in time
Интереси : Girls,Girls,Girls..
Рейтинг : 133
Registration date : 13.07.2008

Рецепти Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyСъб 11 Апр 2009, 18:24

Пилешки пържени дробчета без кромид :
* 500 г пилешки дробчета
* 2 глави лук
* 1 ч.ч. олио
* 1 ч.л. шарена сол
* сол
* черен пипер
* магданоз по желание
Рецепти Prigotviane
Дробчетата се измиват, нарязват, посоляват и поръсват с черен пипер на вкус. Пържат се в сгорещено олио до готовност, като се разбъркват от време на време. После се изсипват в съд, отгоре се слага лукът, нарязан на полумесеци, добавя се шарената сол и се разбърква. Захлупва се с капак и се оставят за известно време за да поеме подправките. По желание се сервират поръсени с нарязан магданоз.
Върнете се в началото Go down
Щорко
Rockplacer
Rockplacer
Щорко


Male
Age : 31
Брой мнения : 954
Рейтинг : 30
Registration date : 01.03.2009

Рецепти Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyСъб 11 Апр 2009, 19:34

Убавоо тараторче, по стара турбо рецепта - Премахнат линк lol!

За глупости си има секция "Глупостник". Уважавай темите на съфорумниците си.
Руто
Върнете се в началото Go down
Марто!
Unique
Unique
Марто!


Male
Age : 111
Брой мнения : 802
Location : At Home
Рейтинг : 48
Registration date : 17.07.2008

Рецепти Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyСъб 11 Апр 2009, 20:31

Шкембе чорба

Описание:
Продукти:
1 кг. шкембе
телешки кокал
50 гр. масло
50 гр. олио
1 с.л. червен пипер
1 кафена чашка оцет
2 стръка чесън
сол
Начин на приготвяне:
Измива се и се почиства добре 1кг. шкембе. Поставя се в тенджера под налягане и след като вентила се завърти се вари 50 мин. ( ако нямата такава тенджера- предвиждате 2-3 часа ). Когато шкембето се е сварило, се изважда и след като изстине, се нарязва на дребни парчета. Много важно е бульона да се остави да се изстуди напълно, за да може да се образува лой, която се изхвърля. В тенджера се поставят 2 с.л. масло и 2 с.л. олио и след като се загреят, се поставя 1 1/2 ч.л. червен пипер, разбърква се и се налива 1 л. прясно мляко. Прибавя се и 1 л. прецеден бульон от шкембето. Кипва се, и се посолява. Връща се и нарязаното шкембе и щом чорбата поври няколко минути се отегля от котлона.В хаванче се счукват 3-4 скилидки чесън, и се поставят с чашка, като се размесват с 1/2 чаша винен оцет.
Върнете се в началото Go down
Bryan
King of Spammerlandia
King of Spammerlandia
Bryan


Male
Age : 30
Брой мнения : 4538
Location : Somewhere in time
Интереси : Girls,Girls,Girls..
Рейтинг : 133
Registration date : 13.07.2008

Рецепти Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyСря 12 Авг 2009, 01:37

Тази тема мисля че ще е най добре да я подаря и дам правата на човек които разбира от такива работи
ЦЕЦООО подарявам ти темата пълни я с вкусотии
Върнете се в началото Go down
I Cum Blood !
Fan
Fan
I Cum Blood !


Male
Age : 30
Брой мнения : 597
Location : Пловдив
Интереси : ПС , Музика , Запознанства , Жени
Рейтинг : 8
Registration date : 09.06.2009

Рецепти Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyЧет 20 Авг 2009, 20:31

само да питам а може ли коктейли да казваме как се правят? Smile
Върнете се в началото Go down
Вильо.
Epic
Epic



Male
Age : 32
Брой мнения : 687
Рейтинг : 29
Registration date : 15.07.2008

Рецепти Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyЧет 20 Авг 2009, 20:58

Еми пише рецепти, не ястия Smile Може, предполагам. :Р
Върнете се в началото Go down
I Cum Blood !
Fan
Fan
I Cum Blood !


Male
Age : 30
Брой мнения : 597
Location : Пловдив
Интереси : ПС , Музика , Запознанства , Жени
Рейтинг : 8
Registration date : 09.06.2009

Рецепти Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyЧет 20 Авг 2009, 21:08

начи коктейл руски чук една голяма халба пълниш дополовината с бира другата с водка и пиеш на екс да ви е приятно залитането :Д Wink
Върнете се в началото Go down
BreaK_Stuff
Advanced
Advanced
BreaK_Stuff


Male
Age : 33
Брой мнения : 159
Location : Varna
Интереси : Всичко..
Рейтинг : 15
Registration date : 22.02.2009

Рецепти Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyПет 21 Авг 2009, 09:39

Франкфуртски Венец (копирах нещата от един сайт защото имам същата рецепта а ме мързи да я пиша наново Smile :
За блата:
200 г
меко краве масло
200 г
захар
6
яйца
2 ч.л.
настъргана кора от лимон
2 ч.ч.
брашно
1 ч.ч.
нишесте
1 с.л.
бакпулвер
1 с.л.
краве масло за формата
1 с.л.
галета за формата
100 мл
ром за сиропиране

коктейлни череши или грозде за гарниране
1
карамбола за гарниране, по желание
За крема:
3
жълтъка
100 мл
вода
1/2 ч.ч.
захар
200 г
меко краве масло
За марципановия пълнеж:
200 г
марципан
4 с.л.
портокалов ликьор или ром
За кайсиевата глазура:
200 г
конфитюр от кайсии
1 с.л.
ром или коняк
За крокана:
1 ч.ч.
захар
4 с.л.
вода
1 ч.ч.
бадеми


Начин на приготвяне


Дълбока пръстеновидна форма за кекс се намазва с масло и се поръсва с галета.

Смесват се пресятото брашно, нишестето и бакпулверът.

Маслото се разбива със захарта на крем и се добавят едно по едно яйцата. Слагат се лимоновата кора и брашнената смес. Тестото се сипва във формата и се пече в загрята фурна на 180°С около 50 мин. Фурната се изключва и формата се оставя още 10 мин. вътре, след което се изважда да изстине.

Захарта и водата за крема се слагат да заврат. След като поврат 3-4 мин. горещият захарен сироп се налива на тънка струйка в жълтъците, при непрекъснато разбиване. Маслото се разбива на крем и в него се прибавя лъжица по лъжица от жълтъците, като се разбърква непрекъснато.

Марципанът се размесва с вилица с ликьора. Ако е много гъст, може да се добави малко вода.

Конфитюрът се слага да се затопли в малък тиган заедно с алкохола.

Кроканът се приготвя, като захарта се слага да заври с водата, докато се карамелизира леко. Прибавят се бадемите, разбъркват се и се сипват върху тавичка, застлана с хартия за печене. Когато се втвърди, кроканът се счуква или се пуска да се смели грубо в кухненски робот.

Изстиналият блат се нарязва хоризонтално на 3 слоя. Първият се сиропира с 1/3 от рома и се намазва с кайсиевата глазура. Вторият се сиропира отново и се намазва с марципановия пълнеж.

Целият сладкиш се намазва с крема и се поръсва обилно с крокан. Отгоре се шприцоват няколко розички от крема и се украсява с черешите и резените карамбола.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content





Рецепти Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти Empty

Върнете се в началото Go down
 
Рецепти
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
RockPlace ::   :: Архив-
Идете на: