| Стивън Кинг | |
|
+10Немезида Kaamos Вилито D(emo)n_Hunter Жоро The_Eyes_Set_To_Kill Apple Боровинка Ади_Психаря Пате 14 posters |
Какво мислите за автора | Върха е | | 79% | [ 34 ] | Интересено пише | | 9% | [ 4 ] | Сън не ме хваща от него | | 5% | [ 2 ] | Пише измишльотини | | 0% | [ 0 ] | Не съм го чел/а | | 7% | [ 3 ] |
| Общо гласове : 43 | | |
|
Автор | Съобщение |
---|
Пате Rockplacer

Age : 27 Брой мнения : 1303 Location : Paradise City a.k.a Varna Интереси : Music, RockPlace Рейтинг : 1 Registration date : 12.08.2008
 | Заглавие: Стивън Кинг Пон 26 Яну 2009, 17:32 | |
| Не знам дали тук е мястото на тази тема... Макар, че тук се говори за книги, хоби.. и т.н
Но.. да ви питам: Какво мислите за автора? Какво сте чели от него? И какво ще кажете за многото филми по негови книги?
Ъъ, според мен филмите са доста добри, но не могат да се сравняват с книгите. Чела съм 5,6 негови неща, като "Гняв" я изядох за има-няма 3 часа:-) Един от любимите ми автори...
Ъъ, очаквам Ади... | |
|
 | |
Ади_Психаря Rockplacer

Age : 30 Брой мнения : 2517 Рейтинг : 71 Registration date : 31.08.2008
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Вто 27 Яну 2009, 15:24 | |
| Даа! ДА. Ех, че съм кьорава. Хъм, все някой ще да е подразбрал, че аз обожавам Кинг.Ама наистина. Виждам, че доста хора като чуят името му, го свързват само със"книги на ужасите"или нещо подобно и може би го мислят за депресар и песимист. Но хорърът далеч не е основната нишка във книгите му.За мене е само един плюс. Наистина съм влюбена във стила му сякаш някой е седнал до мене и ми разказва интересна история със свои думи. Естествено, Кинг го е разказал писмено и със повече майсторство, но звучи толкова естествено. И забравям, че книгата е книга.Това много го обичам. Да не ми напомнят че това, което чета, е само измислица и да се потопя във книгата. Ам, на Кинг съм чела То, Кери, Зеленият път, Гробище за домашни любимци, Очите на дракона, Живата факла, Гняв, Дългата разходка, Мъртвата зона, Мизъри, някои разкази.. Книгите му ги гълтам като бонбони.За разказите да не говорим, таман съм си взела"13". Още не съм почнала"Тъмната кула", но има време..хДД А, чела съм и "За писането". Обикновено не съдя книгите по заглавията но първоначално си помислих, че това ще е нещо..стандартно и скучно.. Но при Кинг няма такова нещо. Кинг е забавен, интересен, интелигентен(говоря малко сякаш го познавам, но след"за писането" имам такова чувство.хД)-борбен?-несъмнено. Особено ми допада и любовта му към книгите и писането, начинът, по който говори за тях. ^^ Сега млъквам..поне за малко..защото след малко излизам.хДД П.П.Пате, чувствам се поздравена със тази тема. | |
|
 | |
Пате Rockplacer

Age : 27 Брой мнения : 1303 Location : Paradise City a.k.a Varna Интереси : Music, RockPlace Рейтинг : 1 Registration date : 12.08.2008
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Сря 28 Яну 2009, 13:48 | |
| Слънчо, за тебе е направена темата!  | |
|
 | |
Ади_Психаря Rockplacer

| Заглавие: Re: Стивън Кинг Сря 28 Яну 2009, 22:26 | |
| ЗНам, че за мене е направена, слънце..та. - Пате написа:
- Какво мислите за автора? Какво сте чели от него? И какво ще кажете за многото филми по негови книги?
Филмите..повечето съкс. "Живата факла"е ужасна. "Сиянието"..не съм го гледала, но съм чувала много разочаровани коментари.. "Кери"също не ми хареса.Не си го представях така.Нито сюжета, нито героите..пфф. "Мизъри"..ще го гледам. На фона на това"Зеленият път"е доста добър.^^Като книгата го надминава, естествено. "Изкуплението Шоушенк"е прекрасно.Препоръчвам ги. Екчуъли, те имат нещо общо- и двата са на Дарабонт. А, и...Кинг като писател е страхотен..но като режисьор не го препоръчвам.Просто, "Сомнанбули" не ми направи голямо впечатление. | |
|
 | |
Боровинка Newbie

Брой мнения : 34 Location : Варна Интереси : Фотография Рейтинг : 1 Registration date : 14.02.2009
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Нед 15 Фев 2009, 09:04 | |
| Велик е тоя човек.. Една от любимите ми книги е точно от този автор.  | |
|
 | |
Ади_Психаря Rockplacer

| Заглавие: Re: Стивън Кинг Нед 15 Фев 2009, 12:12 | |
| | |
|
 | |
Пате Rockplacer

| Заглавие: Re: Стивън Кинг Сря 11 Мар 2009, 19:28 | |
| Започнах да чета отново "Безсъние". Обичам я тази книга. Мога да я прочета поне 100 пъти, все ще я обичам толкова. | |
|
 | |
Apple Fan

Age : 28 Брой мнения : 476 Location : Kalofer above everything. Интереси : Уоу, френдове, Уоу, френдове, цигари, алкохол, простотия, лиготия и прочие.. Рейтинг : 3 Registration date : 09.04.2009
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Съб 11 Апр 2009, 17:16 | |
| | |
|
 | |
The_Eyes_Set_To_Kill Great

Age : 29 Брой мнения : 211 Интереси : Музика, Книги, Разходки Рейтинг : 1 Registration date : 01.05.2009
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Пон 22 Юни 2009, 17:41 | |
| Обожавам Кинг... И две от най-любимите ми книги са от него.:"Зеленият път" и "Гробище за домашни любимци" Харесва ми начина,по който представя действията и влияе с някои моменти на психиката. ^^ | |
|
 | |
Жоро Rockplacer

Age : 28 Брой мнения : 1144 Location : Стамболийски Рейтинг : 0 Registration date : 02.10.2009
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Нед 25 Окт 2009, 09:59 | |
| Върха е! много добри книги има! | |
|
 | |
D(emo)n_Hunter Moderator

Age : 31 Брой мнения : 3540 Location : Плевен Интереси : хирургия Рейтинг : 94 Registration date : 10.11.2008
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Нед 25 Окт 2009, 15:36 | |
| Обожавам го! Чела съм: ,,Мъртвата зона" "То" Първите 2 новели от "Четири след полунощ" "Децата на царевицата" "Дългата разходка" "Колорадецът" "Гняв" "Бягащият човек" "Сблъсък" дааам, това е май за сега : ) | |
|
 | |
Вилито Rockplacer

Age : 28 Брой мнения : 1745 Location : Плевен :) Интереси : музика (: Рейтинг : 9 Registration date : 12.06.2009
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Пон 26 Окт 2009, 00:26 | |
| В момента започнах да чета " ТЪмната Кула" | |
|
 | |
Kaamos Rockplacer

Age : 32 Брой мнения : 1165 Location : Варна Интереси : aaaaa Рейтинг : 20 Registration date : 19.10.2008
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Пон 26 Окт 2009, 18:31 | |
| Принципно страшно го харесвам, ама последно прочетох "Гробище за домашни любимци" и нещо охладнях... гадна, лоша книга  | |
|
 | |
Железен Ultimate Rockplacer

Age : 31 Брой мнения : 1438 Location : Пловдив Интереси : Политика, Праведна музика и Слово Рейтинг : 62 Registration date : 07.06.2009
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Пон 26 Окт 2009, 21:21 | |
| Страхотен автор - увлекателен, обстоятелствен и оригинален. Не съм му изчел всичко - след концерта на W.A.S.P. ще започвам с "Тъмната кула".
Любимо негово произведение: "Утрото, когато превъртях беше прекрасно..." (мисля, всички вече се сетихте, за тези, които не са - това е началото на "Гняв")
- Kaamos написа:
- Принципно страшно го харесвам, ама последно прочетох "Гробище за домашни любимци" и нещо охладнях... гадна, лоша книга
 Прочети я пак след време - няколко месеца или 1-2 години, не знам колко време ще ти трябва, но ще видиш, че при повторно и по-внимателно прочитане ще видиш една доста по-различна книга - и поне от познанията ми за твоята особа, мисля - ще ти хареса. | |
|
 | |
Ади_Психаря Rockplacer

| |
 | |
Немезида Кака

Age : 35 Брой мнения : 1809 Location : in his heart Интереси : Ania Рейтинг : 61 Registration date : 31.01.2009
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Пон 26 Окт 2009, 22:59 | |
| Обожавам "Гробище за домащни любимци". Не заради кръвта...просто ме впечатли адски много.  | |
|
 | |
Nienor Great

Age : 30 Брой мнения : 309 Location : Пловдив, Norway Рейтинг : 0 Registration date : 17.10.2009
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Вто 27 Окт 2009, 18:46 | |
| Пише прекрасно! Почитателка съм на втората част от творчестово му, а и си спя нормално след негова книга, но е пълен гений!Обичам го и заради хумора, който внаса в творбите си, въпреки че малко хора са на моето мнение Филмите стават, но не могат да заменят самите книги. | |
|
 | |
little_creepy_devil Newbie

Брой мнения : 61 Рейтинг : 0 Registration date : 31.10.2009
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Вто 03 Ное 2009, 12:58 | |
| | |
|
 | |
irrealiste Great

Age : 29 Брой мнения : 352 Location : Варна /из прашни улици някакви/ Интереси : комбинацията между човка, криле, опашка, рога, хриле, нокти, люспи и копита, не помага, ако кандидатстващ в клуб по интереси Рейтинг : 6 Registration date : 27.12.2008
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Пон 09 Ное 2009, 15:50 | |
| най-объркващото нещо в творчеството му - той ни казва предварително какво ще се случи с някой герой, елемента на изненадата никога не е в самата смърт, в самото напускане, в самото бягство, а как точно се случва.
умее да пресъздава ужасно добре психологическите си персонажи, при Кинг съвършенството на героя не е в перфектните му черти, в безкрайните му добродетели и пр., по-скоро как той ни вкарва в ума на някой и ни показва как преодолява страховете си, наблюдаваме метаморфоза. постепенно и бавно, страница по страница, как нечие сърце се пропуква. гениален е в това, колкото и изтъркано да звучи. | |
|
 | |
Железен Ultimate Rockplacer

Age : 31 Брой мнения : 1438 Location : Пловдив Интереси : Политика, Праведна музика и Слово Рейтинг : 62 Registration date : 07.06.2009
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг Пет 30 Окт 2015, 00:25 | |
| Някой да е имал възможност да прочете "Под Купола"? | |
|
 | |
Sponsored content
 | Заглавие: Re: Стивън Кинг  | |
| |
|
 | |
| Стивън Кинг | |
|