RockPlace
Какво чакаш? Влизай!
RockPlace
Какво чакаш? Влизай!
RockPlace
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
ИндексPortal with galГалерияТърсенеLatest imagesРегистрирайте сеВход
Similar topics

   

   Метъл?

  Go down 
  +39
  Fofo0
  Rest_In_Peace
  Ками
  r0sk0
  WindMaster
  Adept
  Blaze
  hannibal-king
  Kaamos
  Apple
  evil_cinderella
  Сакс
  motorrbreath
  Лили.
  Imperial
  Fr0st NoVa
  .beauty.in.bLack
  Agent Orange
  SparKy
  [KTFB]
  ironmaidenvt
  Nienor
  Жоро
  H3r3tiC
  Линн
  Enough
  I Cum Blood !
  In_Flames91
  remy
  Вильо.
  DJ_W0LF
  nameless
  Марто!
  Мия
  Opheliac
  RockPlace
  Ravenhill
  antani
  Руто
  43 posters
  Иди на страница : Previous  1, 2, 3, 4  Next
  АвторСъобщение
  Руто
  Administrator
  Administrator
  Руто


  Male
  Брой мнения : 3990
  Location : Пловдив
  Интереси : Езици, философия, психология
  Рейтинг : 313
  Registration date : 17.07.2008

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyВто 10 Фев 2009, 17:43

  First topic message reminder :

  Метъл? - Page 3 Stencil-metal

  Метъл музиката съществува вече няколко десетилетия и още от самото си начало се разгръща в множество разновидности. Много трудно е да се определят жанровете в хеви метъла, понеже те често се припокриват. Няма обособени граници между поджанровете. Можете да се съгласите или да не се съгласите с тях, но все пак има няколко отличителни елемента във всеки жанр, които го класифицират. Ще се опитам да опиша най-общите жанрове на метъла.

  Метъл? - Page 3 Heavy_Metal1

  Класически Хеви Метъл:
  Класическият хеви метъл е най-трудният за дефиниране жанр, главно понеже съществуват две различни оределения. Първото определение не е по отношение на някакво особено звучене, а по-скоро е отдаване на почит на бащите, основатели на хеви метъла. Това е объркваща употреба на термина, понеже основателите не са свирели един и същ стил метъл, (т.е. Black Sabbath са Doom Metal банда, а Judas Priest са яздели the New Wave of British Heavy Metal).
  Метъл? - Page 3 Orig-3452391-1Метъл? - Page 3 Judas-1

  По-модерното и по-често употребявано определение за класически хеви метъл е по отношение на звученето, създадено от метъл бандите, когато метъл музиката се издига на върха на комерсиалния успех в началото на 80-те години на миналия век. Обикновено това звучене е със средно високи до супер високи вокали. Припевите се запомнят лесно и често приличат на химни. Китарите заемат централно място и звучат с нотка по-високо от тези в хардрока от 70-те. Барабаните и бас китарата също леко се забързват. Макар и доста кротки за днешните метъл стандарти, за времето си това са били най-твърдите неща и те са вдъхновили много днешните банди. Този жанр метъл ражда най-голям брой банди, тъй че звученето му вече е толкова общо, че може да се смята за главния музикален клон, от който повечето други жанрове се разклоняват. Също така този жанр сега се възражда по отношение на популярност. Съдържанието на текстовете често е относно китари, хеви метъл, насилие, битки, исторически събития, Сатаната (макар, че повечето банди не са сатанисти).

  Метъл? - Page 3 Manowar-1

  Дум Метъл:

  Метъл? - Page 3 Doom-sign

  Бавна, бавна и тежка музика, която от време на време се забързва и се издига във високите тонове. Китарите сякаш се мъкнат между чудовищните рифове. Клавирите често се използват за страховит, зловещ ефект, като сегиз-тогиз се обажда флейта. Вокалите варират от много ниски до средно високи. Текстовете са фокусирани върху „духовни” неща.

  Метъл? - Page 3 1185287820__teaser-1Метъл? - Page 3 4e0f-1


  Прогресив Метъл:

  Метъл? - Page 3 Prog_logo

  Множество групи, които не могат да бъдат описани, са струпани в тази категория. Повечето нямат нищо сходно по отношение на звученето, но споделят увлечението да пишат предизвикателна музика (т.е.: музика без запомнящи се припеви). Музиката е високо технична, с множество промени на ритъма и с експериментални звучения. Също така тя клони към епичност (множество промени в цялата песен, оставяйки слушателя да се пита дали това е същата песен). Предполагам, че този жанр може да се нарече „метъл за мислещите”, понеже си отнема доста мозъчна дейност да се дешифрират всички неочаквани обрати и промени на ритъма. Звученето може да бъде както много меко, така и много остро, но пък „джазът на хеви метъла” винаги е уникален.

  Метъл? - Page 3 Dream-theaterМетъл? - Page 3 Discog7-1
  Метъл? - Page 3 Queensryche-2005

  Траш Метъл:

  Метъл? - Page 3 Thrashmetal

  Хеви Метълът има тенденцията прогресивно да се втърдява и да надмине напредъка на предходния жанр. Трашът добавя дисторция на китарите, забързва нещата и приема по-слабо структуриран подход към писането на песни. Барабаните са бързи, а вокалите клонят към средния регистър и са леко остри. Текстовете често са относно политическите тегоби на света. Траш китарите имат невероятно въздействие в света на музиката, повлиявайки на всичко от некадърната алтернативна музика до най-модерните хеви метъл банди. Всъщност, може би това е най-влиятелното звучене, което метълът е създал до сега.

  Метъл? - Page 3 MetallicaМетъл? - Page 3 Megadeth
  Метъл? - Page 3 Sodom-1Метъл? - Page 3 Kreator
  Метъл? - Page 3 L23598655331_9046

  Спийд Метъл:

  Метъл? - Page 3 Speed_Metal_Mike_V_Lightning_Bearings_ABEC7_enfl212

  Както показва името, спийд метълът е невероятно бърз, както с китарите, така и с барабаните и баса. Вокалите обикновено са високи, а китарите са просто забързани и не твърде трашърски класически метъл китари. Текстовете са много технични и структурирани, но за разлика от прогресив метъла, тук имаме запомнящи се припеви. Заради нивото на умения, нужно за да се прави такъв метъл, някои от най-добрите метъл музиканти се появяват от спийд метъл бандите (Marty Friedman, Jason Becker, Jeff Waters, Tim Calvert, Gary Lenaire). Текстовете са разнообразни и явно не са определящи за жанра. Този жанр се появява в самия край на 80-те години на миналия век и бързо си заминава в началото на 90-те.
  Дет Метъл:

  Метъл? - Page 3 DeathMetal

  Дет метълът е следващата стъпка по отношение на „твърдост”. Характеризира се най-вече с много бавните, ръмжащи вокали. Музиката варира от много бърза до много бавна, но е почти винаги хаотична, като често й липсва всякаква мелодия, припев и други запомнящи се елементи от другите жанрове. Независимо от скоростта на китарите, барабаните обикновено са бързи и често експлозивни. Много банди сякаш се състезават да се появят с възможно най-противните текстове и обложки, концентрирайки вниманието на хората върху различните стадии на касапството (aka –“Gore Metal”). В действителност името “Death Metal” се приписва на вокалите (като мъртвец) и главно на отвратителните текстове. Този жанр напълно покорява метъл сцената от началото до средата на 90-те години на миналия век, но пренасищането с дет метъл банди довежда до ранната му кончина (играта на думи тук е неволна).

  Метъл? - Page 3 Obituary20yearsbannersmallМетъл? - Page 3 598
  Метъл? - Page 3 MorbidAngel-GatewaystoAnnihilation

  Photobucket

  Блек Метъл:

  Блек Метълът е поредната крачка към твърдото звучене, като жанрът е много привлекателен за търсещите такова звучене и много противен за тези, които не слушат метъл. Блек метълът се характеризира със стена от пълна какофония, като често музиката прелива просто във висок, пулсиращ шум. Това се разчупва от мелодия, която се появява иззад тази какофонична стена, или пък шумът просто спира и разкрива простичка мелодия. Клавирите се употребяват в голяма степен от някои от по-„популярните” блек метъл банди, а вокалите най-общо казано са високи пищящи дет метъл вокали. (Съжалявам, но това е най-доброто общо описание, за което се сещам). Текстовете са много мрачни, като често задълбават в демонични и сатанински теми. „Мъртвешкото лице” често е част от имиджа, т.е. боядисано в бяло и покрито с черни одежди. Въпреки че жанрът се е появил доста отдавна (Mayhem), той достига върха на популярността си в средата на 90-те години на миналия век до смяната на хилядолетието.  Метъл? - Page 3 Emperor_ashesМетъл? - Page 3 Mayhem-1Метъл? - Page 3 DARKTHRONE_tif_big-1


  Готенберг Метъл/Мелодичен Дет Метъл:

  Метъл? - Page 3 Melodic-death-sign

  Името се отнася за Готенберг, Швеция, родният град на основоположниците на този жанр. Тъй като все повече банди по света се присъединяват, по-общо жанрът се описва като „мелодичен дет метъл”. Вокалите обикновено наподобяват тези от дет метъла, но могат да преминават към по-нежни и „чисти” тонове. Музиката притежава твърдостта на дет метъла, но мелодията и ритъмът спадат към класическия хеви метъл. Това обикновено класифицира жанра като хибрид, но популярността и влиянието му си спечелват отличието да притежава собствена категория. Този жанр се появява в средата на 90-те години на миналия век на безплодната шведска метъл сцена и добива все по-голяма популярност. Той вероятно е най-популярният жанр днес с In Flames на върха.  Метъл? - Page 3 54b-1Метъл? - Page 3 At-the-gates-1


  Индъстриъл Метъл:

  Метъл? - Page 3 300px-NodLogo

  В този жанр звуци от индустрията, шаблони и други компютърно генерирани звуци или звукови байтове се смесват с метъл. Китарите обикновено напомнят машинария, като използват бързи, тежки и повтарящи се рифове. До голяма степен той сам говори за себе си, тъй като музиката е просто смесица от хеви метъл и индъстриъл, с наблягане на метъла. Няма определено текстово съдържание за жанра, освен може би темата за „страхът от машините”. Хаха. Бандите в този жанр за толкова малко, че е трудно да се даде определено време на възникване или период на популярност. Изглежда има тънка линия между този жанр и повлияния от метъла индъстриъл, където метълът е подправка, добавена към индъстриъл бандата ( като NIN или Ministry).

  Метъл? - Page 3 Fearfactory15sih4v1ytmdbp6-1Метъл? - Page 3 400-2671-1
  Метъл? - Page 3 Rammstein5wc  Хардкор Метъл:

  Метъл? - Page 3 Azhardcore-logo

  Когато два стила се смесят, се получава „поджанр”. Когато обаче метъл музика се смеси с друга, обичайно тогава се създава напълно нов жанр. Такава смеска е хардкора –една част метъл и две части пънк, текстовете обикновено се занимават с теми на общественото недоволство, а музиката има интензивността на пънка с дисциплината на метъла (т.е. китаристите могат да свирят повече от три акорда). Сцената е предимно ъндърграунд и сякаш нито печели, нито губи популярност с времето. Явно е обаче, че този жанр е повлиял на много банди след 2000 година, което довежда до The New Wave Of American Heavy Metal.

  Метъл? - Page 3 302606L


  “-кор”/Нео Метъл:

  Метъл? - Page 3 Nu_mainpage

  Трябва да се отбележи, че метълите обичат да поставят „-кор” в края на някоя дума и да я афишират като най-новия жанр. Заради множеството (сложи дума)-кор имена, няма да се занимавам с всяко по отделно, тъй като мненията какво означават на практика си варират за всеки метъл по отделно. Най-общо казано, това е просто начин да се обозначи стил музика, който има нещо „метално” или „твърдо” в себе си. Можете да добавите „-кор” на която дума ви щукне и да създадете неов жанр. Да опитаме. Cheesecore, Monkeycore, Poopcore, Applecore, HondaCivic –core… Ехааа, току що създадох пет жанра!
  Когато се използва в похвален смисъл, имаме имена като Grindcore и Deathcore. Когато се използва в пренебрежителен смисъл, имаме имена като nu-core и mall-core. Тези две се отнасят за ужасните ню метъл банди. Това са банди, които могат да използват неколцина метъл рифове и се наричат „метъл”, но хленчещите им или рап(онски) вокали си ги определят като алтернативни лайняри, каквито са си. Тези банди могат да се намерят във всеки музикален мол (оттам и mall-core), и обикновено хленчат за това, че бащите им са били големи гадняри.
  Важна забележка: Ако не-ню-метъл банда се осмели да се отклони от първоначалния си стил (както 99% от тях правят), ядосаните фенове, които се опикават при всяка промяна, веднага слагат етикет на групата: „изчерпана”, „ню метъл” или „мол-кор” Пазете се от такова погрешно определяне.
  Не казвам, че ню метъл бандите задължително няма да ви харесат. Просто казвам, че не стават.

  Метъл? - Page 3 Papa-1Метъл? - Page 3 Limp_bizkit-1

  Продължение


  Последната промяна е направена от Руто на Вто 14 Сеп 2010, 13:30; мнението е било променяно общо 7 пъти
  Върнете се в началото Go down

  АвторСъобщение
  Жоро
  Rockplacer
  Rockplacer  Male
  Age : 28
  Брой мнения : 1144
  Location : Стамболийски
  Рейтинг : 0
  Registration date : 02.10.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyПон 05 Окт 2009, 20:56

  Aploads For Ruto!! beer Guitar
  Върнете се в началото Go down
  Nienor
  Great
  Great
  Nienor


  Female
  Age : 30
  Брой мнения : 309
  Location : Пловдив, Norway
  Рейтинг : 0
  Registration date : 17.10.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyВто 20 Окт 2009, 21:49

  Type O Negative - дуум?!
  Wtf?!
  Върнете се в началото Go down
  ironmaidenvt
  Newbie
  Newbie
  ironmaidenvt


  Брой мнения : 33
  Location : В.Търново
  Рейтинг : 1
  Registration date : 11.09.2008

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyСря 21 Окт 2009, 22:31

  едни от най добрите heavy и thrash метъл са избрани на картинките ,браво Руу

  Можело при траша да сложи слеър Guitar Dance
  Върнете се в началото Go down
  Жоро
  Rockplacer
  Rockplacer  Male
  Age : 28
  Брой мнения : 1144
  Location : Стамболийски
  Рейтинг : 0
  Registration date : 02.10.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyСря 21 Окт 2009, 22:39

  Ако,Ру не направи най-добрата тема,то кой да я направи! Thumbup
  Върнете се в началото Go down
  [KTFB]
  Advanced
  Advanced
  [KTFB]


  Male
  Брой мнения : 110
  Location : Пловдив
  Рейтинг : 9
  Registration date : 19.04.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyНед 01 Ное 2009, 12:50

  Харесва ми как си фиксирал нео-метъла, особено иронизирайки със силно творческата картинка и дадените по - долу групи. biggrin

  Иначе, адмирации за труда над темата.
  Върнете се в началото Go down
  SparKy
  Advanced
  Advanced
  SparKy


  Male
  Age : 27
  Брой мнения : 165
  Location : Видин =)
  Интереси : питай лично ;)
  Рейтинг : 0
  Registration date : 04.11.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyНед 08 Ное 2009, 20:42

  официално ТИ си човекът, който знае най-много за метъла ! (от тези, които познавам) :]] beer
  Върнете се в началото Go down
  Agent Orange
  Epic
  Epic
  Agent Orange


  Male
  Age : 28
  Брой мнения : 628
  Location : Видин
  Интереси : Футбол
  Рейтинг : 2
  Registration date : 11.10.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyВто 24 Ное 2009, 16:35

  Страхотна тема! Браво, Ру! Joke

  Отнася се до ню-метъл oписанието.
  Наскоро открих група наречена Austrian Death Machine. В групата участва вокала на As I Lay Dying. Понеже ADM възпява Арнолд Шварценегер стилът на групата е "arniecore" biggrin
  Върнете се в началото Go down
  .beauty.in.bLack
  Newbie
  Newbie
  .beauty.in.bLack


  Female
  Age : 29
  Брой мнения : 33
  Location : Пловдив
  Интереси : музика, литература, психология
  Рейтинг : 0
  Registration date : 01.12.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyЧет 03 Дек 2009, 21:48

  Доста работа си хвърлил. Поздравление за готината темичка...много материал, много нещо biggrin

  Правопис и пунктуация.
  ~ Железен
  Върнете се в началото Go down
  Fr0st NoVa
  Fan
  Fan
  Fr0st NoVa


  Female
  Age : 29
  Брой мнения : 593
  Location : Пловдив
  Интереси : музика, фантастика(литература)
  Рейтинг : 1
  Registration date : 21.11.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyВто 08 Дек 2009, 22:26

  Това е темата Thumbup :]]
  Върнете се в началото Go down
  Imperial
  Rockplacer
  Rockplacer
  Imperial


  Male
  Age : 27
  Брой мнения : 1348
  Location : Пловдив
  Интереси : Музика... свирене на китара (бас, ритъм, акустична, соло) и РокПлейс
  Рейтинг : 3
  Registration date : 19.12.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyСря 30 Дек 2009, 22:28

  Радва темата Smile
  Върнете се в началото Go down
  Лили.
  Moderator
  Moderator
  Лили.


  Female
  Age : 28
  Брой мнения : 2243
  Location : Пловдив
  Интереси : *ньо.
  Рейтинг : 33
  Registration date : 19.05.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyЧет 31 Дек 2009, 01:44

  Браво! (:
  Върнете се в началото Go down
  motorrbreath
  Great
  Great
  motorrbreath


  Male
  Age : 29
  Брой мнения : 305
  Location : Пловдив
  Интереси : музика,ски ...
  Рейтинг : 0
  Registration date : 02.01.2010

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyНед 03 Яну 2010, 20:52

  Едно голямо БРАВО за темата !! Наистина е добра !! И infoto и снимките на групите допринесли за развитието на всеки един стил е просто супер!! Smile
  Върнете се в началото Go down
  Сакс
  Administrator
  Administrator
  Сакс


  Male
  Age : 29
  Брой мнения : 669
  Location : Пловдив и София;
  Интереси : Математика, физика, поезия, спорт;
  Рейтинг : 38
  Registration date : 01.01.2010

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyПон 04 Яну 2010, 16:04

  motorrbreath написа:
  Едно голямо БРАВО за темата !! Наистина е добра !! И infoto и снимките на групите допринесли за развитието на всеки един стил е просто супер!! Smile

  Thumbup

  И Да разбира се Black Metal headbang
  Браво..
  Върнете се в началото Go down
  evil_cinderella
  Newbie
  Newbie
  evil_cinderella


  Female
  Брой мнения : 90
  Рейтинг : 0
  Registration date : 10.01.2010

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyНед 10 Яну 2010, 18:30

  Punk
  Върнете се в началото Go down
  Apple
  Fan
  Fan  Male
  Age : 28
  Брой мнения : 476
  Location : Kalofer above everything.
  Интереси : Уоу, френдове, Уоу, френдове, цигари, алкохол, простотия, лиготия и прочие..
  Рейтинг : 3
  Registration date : 09.04.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyНед 10 Яну 2010, 18:41

  Е Руто - Евала, да чакаме ли нещо такова за Рока ? Smile
  Върнете се в началото Go down
  Kaamos
  Rockplacer
  Rockplacer
  Kaamos


  Female
  Age : 32
  Брой мнения : 1165
  Location : Варна
  Интереси : aaaaa
  Рейтинг : 20
  Registration date : 19.10.2008

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyПон 11 Яну 2010, 20:03

  Kreatoraa написа:
  Е Руто - Евала, да чакаме ли нещо такова за Рока ? Smile

  А?? Има си.
  Върнете се в началото Go down
  Руто
  Administrator
  Administrator
  Руто


  Male
  Брой мнения : 3990
  Location : Пловдив
  Интереси : Езици, философия, психология
  Рейтинг : 313
  Registration date : 17.07.2008

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyПон 11 Яну 2010, 21:08

  РОК

  И оттам следвай линковете. Wink
  Върнете се в началото Go down
  hannibal-king
  Newbie
  Newbie
  hannibal-king


  Male
  Age : 33
  Брой мнения : 13
  Location : Студентски смрад
  Интереси : Астрономия, История, Етнология
  Рейтинг : 0
  Registration date : 04.01.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyЧет 04 Мар 2010, 21:41

  Дамм, интересно е за четене, макар да съм запознат :Р
  Върнете се в началото Go down
  Blaze
  Newbie
  Newbie  Female
  Age : 27
  Брой мнения : 91
  Рейтинг : 0
  Registration date : 10.03.2010

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyСъб 13 Мар 2010, 10:46

  o.O +++ мнооого добра тема - адски подробна Smile Браво! Thumbup
  Върнете се в началото Go down
  Adept
  Rockplacer
  Rockplacer
  Adept


  Male
  Age : 29
  Брой мнения : 1904
  Location : Чирпан
  Интереси : Deathcore/Core/Scream
  Рейтинг : 3
  Registration date : 10.11.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyНед 14 Мар 2010, 00:33

  Всичко което ми харесва в темата е, че ти Руто си си направил труда да пишеш описанията! Направил си си доста огромен труд и си вложил доста от знанията си в цялата тема! Браво, Руто!
  Върнете се в началото Go down
  WindMaster
  Newbie
  Newbie
  WindMaster


  Male
  Age : 27
  Брой мнения : 43
  Location : Пловдив
  Интереси : Музика , Анимета и Манги
  Рейтинг : 0
  Registration date : 27.03.2010

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyСъб 27 Мар 2010, 12:55

  Темата е много яка и изчерпателна, Ру. моите поздравления. Свалям ти шапка Capfan

  Кирилица!
  ~Puppet Master
  Върнете се в началото Go down
  r0sk0
  Newbie
  Newbie
  r0sk0


  Male
  Age : 29
  Брой мнения : 26
  Location : Varna
  Интереси : metal prostotii i dr :D
  Рейтинг : 1
  Registration date : 27.03.2010

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyПон 12 Апр 2010, 20:28

  брао Ру ти си върха Clap Guitar
  Върнете се в началото Go down
  Руто
  Administrator
  Administrator
  Руто


  Male
  Брой мнения : 3990
  Location : Пловдив
  Интереси : Езици, философия, психология
  Рейтинг : 313
  Registration date : 17.07.2008

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyПон 12 Апр 2010, 21:00

  Fenrir написа:
  Всичко което ми харесва в темата е, че ти Руто си си направил труда да пишеш описанията! Направил си си доста огромен труд и си вложил доста от знанията си в цялата тема! Браво, Руто!

  Не е точно така. Ползвал съм източници, консултирал съм се... не съм метъл енциклопедия. Smile

  Иначе, благодаря на всички, които са харесали темата.
  Върнете се в началото Go down
  Ками
  Rockplacer
  Rockplacer
  Ками


  Female
  Age : 28
  Брой мнения : 877
  Location : Пловдив
  Рейтинг : 2
  Registration date : 13.12.2009

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyПон 12 Апр 2010, 21:02

  Е важното е, че не е дословно копирано от wikipedia Smile

  Браво за темата, на мен ми беше доста интересна Wink
  Върнете се в началото Go down
  Rest_In_Peace
  Newbie
  Newbie
  Rest_In_Peace


  Male
  Age : 27
  Брой мнения : 56
  Рейтинг : 0
  Registration date : 31.03.2010

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 EmptyВто 13 Апр 2010, 21:51

  браво пич малко хора биха отделили толкова за направата на една тема ^_^
  Върнете се в началото Go down
  Sponsored content

  Метъл? - Page 3 Empty
  ПисанеЗаглавие: Re: Метъл?   Метъл? - Page 3 Empty

  Върнете се в началото Go down
   
  Метъл?
  Върнете се в началото 
  Страница 3 от 4Иди на страница : Previous  1, 2, 3, 4  Next
   Similar topics
  -

  Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
  RockPlace :: ВСИЧКО ЗА ЖАНРОВЕТЕ ::  -
  Идете на: