Age : 29 Брой мнения : 91 Location : Пазарджик ? Интереси : ооо много са О.о Рейтинг : -2 Registration date : 16.11.2008
Заглавие: Emilie Autumn Пон 16 Фев 2009, 21:36
Емили Отъм (на английски: Emilie Autumn, от англ. Autumn – есен), е популярна американска певица, известна със своя театрален стил на представяне. Музикалният ѝ стил е от електропънк до готик, свири на цигулка и клавесин. Интернет страницата ѝ е emilieautumn.com На 15 години Емили постъпва в престижния музикален университет в Индиана (Блуумингтън, Индиана), но след 2 години e изгонена поради неприлично облекло. Когато се завръща в Лос Анджелис, Емили се интересува от музика от ранни периоди като Барок и Ренесанс, както и от рок, метъл, готик и музикална индустрия. През този период тя подписва договор с продуценти, но го прекъсва заради статии, свързани с прекалената артистичност на изпълнителите. Тя издава самостоятелно класически албум. Емили продулжава да усъвършенства вокалните си умения и, след като се мести в Чикаго, основава своя продуцентска компания (Traitor Records). Издава класически албум с цигуларски изпълнения, наречен „В деня...” (On a day…), познат и като Вълшебство (“Enchant”), в който съчетава по уникален начин готическа и модерна музика. Емили е успешен и активен изпълнител, който е идол на много хора и през 2003 печели голяма популярност. Тогава тя се запознава с вокалистката на Hole, Кортни Лав, която я завежда във Франция, където работят по дебютния ѝ солов албум, „Любимата на америка” (America's Sweetheart). Тогава Емили прави турнета с Кортни като част от женската група The Chelsea, с която се появява във „Вечерно шоу” и „Късното шоу на дейвид Летеман”. Кортни запознава Емили с Били Корган. Когато турнетата на Челзеа са спрени заради многократните юродически спорове на Лав, Емили се връща в Чикаго и започва да работи с Колгън. Песента „DIA” от соловия ѝ албум „Бъдещата прегръдка” (TheFutureEmbrace) показва нейния талант като цигулар и бек вокал. На 23 декември 2004 Емили се предстаня в известно сутрешно чикагско шоу заедно с Корган и Денис де Янг. Продължава да работи с Корган до пролетта на 2005. Като част от нейната „пънкарска” продуцентска компания, тя прави моделите на костюните за филма „Ходеща сянка” („Walking Shade”) през март 2005. Скоро след това тя прекратява работата си с WillowTech House. Емили продължава работата по албума си през септември 2005. Той съдържа песни с лирически текстове и по- твърда музика. Тя започва записването на „Opheliac” в Чикаго, в „Мад вилиън студиос”. Нейните нови пачета са по- тежки и агресивни, но не губят връзката си с предишните. Те съдържат индустриална жилка, силни вокали и найната запазена марка- цигулката, като по този начин налага нов, индустриален стил- найните песни са главно продукт, а не творчески творби. През 2005 тя започва да работи с група, която се състои от челистката Lady Joo Hee и друг вокал. На 18 август 2006 Емили обявява, че ще издаде двоен диск, който ще е подобрено издание на албума ѝ Opheliac, с прибавени бележки, допълнителни снимки, поезия и др. Емили и Блууди Кръмпетс (Bloody Crumpets) представят нови материали на 12 януари 2006, последвани от концерт на 13. Малко по- късно се издава албум само за фенове, който е самостоятелно продуциран. Емили записва нов албум с има Laced/Unlaced. Той вече може да бъде поръчан и ще излезе на 30 март 2007.
Discography :
On A Day... - (2000) Chambermaid EP - (2002) Enchant - (2003) Opheliac EP - (2006) Opheliac - (2006) Liar/Dead Is The New Alive EP - (2007) Laced/Unlaced - (2007) 4 O'clock EP - (2008)
nameless Rockplacer
Age : 30 Брой мнения : 2705 Location : Варна Рейтинг : 37 Registration date : 15.07.2008
Страхотен талант има..харесва ми всичко нейно, което съм слушала до сега, а то не е малко и въпреки всичко един от най-любимите ми албуми е Enchant.Хубаво би било малко повече хора да са запознати с творчеството й..зайо, отново мерси за темата.
Puppet Master Rockplacer
Age : 28 Брой мнения : 2354 Location : Пловдив Интереси : ego trips Рейтинг : 134 Registration date : 15.07.2008
Заглавие: Re: Emilie Autumn Чет 19 Фев 2009, 11:22
Страхотни идеи има.Няма нищо посредствено в нея.
Afterglow Newbie
Age : 29 Брой мнения : 80 Location : in a soap.box.of.revolution Рейтинг : 4 Registration date : 20.10.2008
Брой мнения : 17 Рейтинг : 0 Registration date : 11.07.2009
Заглавие: Re: Emilie Autumn Чет 16 Юли 2009, 02:30
прекрасна музика и невероятен глас. хубави текстове.освен това цигулки,aww...
sullen girl Newbie
Age : 31 Брой мнения : 72 Location : stellar Рейтинг : 3 Registration date : 19.06.2009
Заглавие: Re: Emilie Autumn Пет 07 Авг 2009, 14:38
Любимка. Обожавам всичките й албуми. Обичам костюмите й, ексцентричността й, гласа й, текстовете й, поемите й.. толкова е различна. А пък Laced/Unlaced е болезнено вдъхновяващо произведение на изкуството. Единственото нейно, което не ми хареса толкова беше EP-то 4 O'clock.
п.п. : в дискографията сте пропуснали Girls just wanna have fun EP 2008
Puppet Master Rockplacer
Age : 28 Брой мнения : 2354 Location : Пловдив Интереси : ego trips Рейтинг : 134 Registration date : 15.07.2008
Заглавие: Re: Emilie Autumn Пет 07 Авг 2009, 21:35
marmot Newbie
Age : 30 Брой мнения : 96 Location : Варна Рейтинг : 4 Registration date : 19.04.2009
Заглавие: Re: Emilie Autumn Пет 07 Авг 2009, 21:57
супер много ме кефи
shawn Newbie
Age : 30 Брой мнения : 94 Location : in the shadow of valley of death Рейтинг : 12 Registration date : 18.07.2009
Заглавие: Re: Emilie Autumn Пет 07 Авг 2009, 22:22
По принцип не я слушам, да имам към 3-4 песнички, които бтв са доста готини. Иначе се каня да свалям дискографията й /откъде да почна? [;/
Засега любимата ми песен е "The art of suicide" - тая песен ми е в тtop tracks в last.fm... толкова съм я въртяла.. Уникална е!
Тея сложените в темата също ми се струват готини, та явно съвсем скоро ще я понатегля цялото творчество на госпожица Autumn ^_-
пп.Само от вида й и аз бих се съгласила че няма нищо посредствено в нея Страхотен стил има девойката, пък и наистина си го има гласа;]
nameless Rockplacer
Age : 30 Брой мнения : 2705 Location : Варна Рейтинг : 37 Registration date : 15.07.2008
Emilie Autumn има страхотен глас , както и нейните текстове , просто те грабват . Ислушах и цялата дискография и не мисля че съм си изгубила времето . Emilie Autumn e велика .
Жоро Rockplacer
Age : 28 Брой мнения : 1144 Location : Стамболийски Рейтинг : 0 Registration date : 02.10.2009
Age : 29 Брой мнения : 188 Location : absynthe sea Рейтинг : 0 Registration date : 05.11.2009
Заглавие: Re: Emilie Autumn Пет 06 Ное 2009, 21:41
Емили е неповторима във всяко едно отношение. Влюбила съм се в нея от първо слушане и от пръв поглед. Гласът й, стилът й, поведението й, визията й... няма равна
ilianamorphine Newbie
Age : 29 Брой мнения : 57 Location : Плевен Интереси : музика :] Рейтинг : 0 Registration date : 09.11.2009
Age : 29 Брой мнения : 139 Location : Плевен Рейтинг : 0 Registration date : 23.02.2010
Заглавие: Re: Emilie Autumn Вто 02 Мар 2010, 20:05
Невероятна е. Неокласическата й визия ми е влязла под кожата! Песните й са уникални. Най-си я обичам, защото е доказателство, че и сама можеш да се справиш!
Лили. Moderator
Age : 28 Брой мнения : 2243 Location : Пловдив Интереси : *ньо. Рейтинг : 33 Registration date : 19.05.2009
Заглавие: Re: Emilie Autumn Пет 04 Юни 2010, 21:13
Невероятна. Нещото, което най-много ме грабва в нея е иновативността й. А и някои текстове са и много надъхващи.
Ане Rockplacer
Age : 28 Брой мнения : 460 Location : The shores of Anduin Интереси : бръм... Рейтинг : 0 Registration date : 13.05.2009
Заглавие: Re: Emilie Autumn Пон 14 Юни 2010, 22:52
От това, което съм чула ми допаднаха само песните "Remember" и "If you feel better".
IF Newbie
Age : 35 Брой мнения : 35 Location : Пловдив (и не само) Интереси : Музика/Немузика, Литература, Поезия, Сок от Хмел, домашно вино, Кино Рейтинг : 0 Registration date : 07.06.2010
Заглавие: Re: Emilie Autumn Вто 15 Юни 2010, 12:25
Aлбумът е ОфелиЯК! Страхотен. Отдавна не го бях слушал, но ето че пак му дойде времето. ОЛЕЛЕ... - диска с дискографията ѝ е на 206 километра от мен!!! Ще атакувам някой торент пак.
sullen girl Newbie
Age : 31 Брой мнения : 72 Location : stellar Рейтинг : 3 Registration date : 19.06.2009
Заглавие: Re: Emilie Autumn Чет 12 Авг 2010, 14:49
Работи в момента по нов албум!
Cheza Newbie
Брой мнения : 48 Рейтинг : 0 Registration date : 29.01.2010
Заглавие: Re: Emilie Autumn Пет 28 Яну 2011, 19:32
Мда.. готина мацка си е Emilie =)
Марто! Unique
Age : 111 Брой мнения : 802 Location : At Home Рейтинг : 48 Registration date : 17.07.2008
Ще си позволя да вдигна темата с едно видео, което открих съвсем наскаро, въпреки че е излязло на бял свят още през 2012, заедно с най-новия и албум.Enjoy!