Така..
Преди да започнда да кажа, че никъде не видях правила за темите в тоя раздел и мно се извинявам ако има нещо нередно и гледам, че повечето си постват темички, пък реших и аз
Не видях някой друг да се е сетил за тая група и реших аз да ви ги представя
Инсомниум са финландска мелодет група от град Joensuu.
Четири момчета са- Ниило на бас и вокали,китаристите са адаши-Виле и барабаниста се казва Маркус.
Музиката им ми направи добро впечатли с мрачните си и мелодични рифове, с това, че нерядко използват акустична китара, суперския глас на Нийло и готините текстове.
А те наистина са много яки. Нийло, както сам казва е бил заобиколен от книги като по-млад и е чел всякакъв стил литератута (от всичко по много

) , което му е помогнало да пише тез чудни текстчета. За музикално влияние..
слушат си и се надъхват от групи като Металика,Сепултура,Ин Флеймс,Дарк Транкуилити, Гънс и тн..
повече за тях на сайта им(откъдето съм взел част от информацията) -
http://www.insomnium.net/Първата песен която чух беше 'Drawn to black' Доста ми хареса, доста добър инстументал, пеене..смисъла на думичките.. всичко

Постепенно се увлякох по тях и сега са една от любимите ми групи (да не кажа най-) За момента имат само 3 албума и едно или две дема, нооооо това стига за момента

Общо взето красавци. Няма да слагам картинки, че ше взема да оплескам нещо къвто съм хакер
И смятам. че групата заслужава доста внимание и фенове за да продължи нататъшното си добро (да се надяваме) развитие.
Аз в момента търся откъде да си закупа тяхно дискче, че да си го имам, пък и все пак това е най-добрия начин да си покажа уважението и подкрепата.
Наздраве за Инсомниум