Age : 46 Брой мнения : 84 Location : Канализация:Пловдив Интереси : Космически изследвания... Рейтинг : 6 Registration date : 24.03.2009
Заглавие: ИСТИНСКИ ПЪНК! Сря 25 Мар 2009, 03:12
First topic message reminder :
любимите си западни пънк групи (ИСТИНСКИ ПЪНК НЕ ПОЗЙОРСКИ КАТО АВРИЛ ЛАВИН, зЕЛеН ДЕН и подобни глупости) CHAOS UK The Adicts THE DEVOTCHKAS SEX PISTOLS THE CASUALTIES THE EXPLOITED lars frederiksen and the bastards Cock Sparrer THE RESTARTS Menace THE REZILLOS Manix Suburban Studs Penetration Generation X Action Pact! The Adverts The Boys The Macc Lads The Damned Abrasive Wheels Broken Bones Chaotic Dischord Cheap Sex Discharge Disorder Expelled GBH g.g. allin Oi! Scouts Oxymoron Potentinal Threat Resistance 77 the misfits the straps the vibrators the business Total Chaos UK Subs Varukers Vice Squad Violators
Последната промяна е направена от ludia на Чет 26 Мар 2009, 14:05; мнението е било променяно общо 1 път
Автор
Съобщение
Ariadne. Newbie
Брой мнения : 2 Рейтинг : 0 Registration date : 22.09.2009
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Чет 24 Сеп 2009, 17:06
Така че, пичове, като казвате, че анархията е срещу всякакви правила, трябва да се уточни едно нещо. Срещу всякакви правила, обаче да не се нарушава личното пространство на другия. Ама повечето от вас пропускат нещо последната част. Щото вие си мислите, че всеки, дето се държи като кретен и предизвиква хаос, като прави гадории на другите, убива и т.н., е анархист.. Анархията е против насилието над хора, над животни, против убиването като цяло; против класовото разделение; против корупцията, против злоупотреба с правата на някого. И т.н. АНАРХИЯТА НЕ Е ХАОС. Анархията е СРЕЩУ него. (Ся някой да не вземе да ми изтъкне имена на групи, почващи с Chaos или нещо от този род. Много добре знаете /пък ако не знаете.. :Д/, че имам предвид съвсем друго.. ) Така че не си мислете, че като по цял ден биете невинни хора, провъзнасяте се колко хубав е расизма, пушите и пиете много алкохол, ви прави великите анархисти. Hell nooo. x_x А, да. И в днешно време трудно може да се види истински пънкар.Пънкари са старите пичове и някои по - млади, ама са малцина. Ама ако си мислите, че щом видите някой с гребен, дето се мисли за пънкар и анархист, представлява идеологията на всичките тези работи, просто страшно много се бъркате. А, да. И да кажете, че анархията не е редом с пънка, е пълна глупост. Хора, в днешно време рядко можете да видите истината. А много често тълкувате и грешно миналото. Всичките наци - пънкове са позьори. Всичките педофили, малтретиращи и полово дискриминиращи хора (и т.н. други глупости) са позьори. Пънкът не е да се напиеш и да се надрусаш. Вярно, някои може и да са го правили. Ама да сте чували случайно за стрейт едж? В пънкарската идеология основното е антиконформизма, индивидуализма и анархизма. А т'ва дали ще се надрусаш си зависи от човека. И не всички, които са се друсали, са боклуци. Сид Вишъс не е боклук, и ако си мислите, че е така, майната ви. + това тия, които са носили свастиката на дрехите си, са искали само да предизвикат шок и да покажат неподчинението си, а не че наистина са нацисти. Че те са ПРОТИВ нацизма, по дяволите. Вярно, може да има разни нацисти, дето се провъзнасят за пънкари, ама това е позьорщина и вече го казах.
“I think national pride leads to nothing but wars and hates.” Johnny Rotten
Да, да, да. Сега ще има 19328593 човека, които ще се противопоставят, това е ясно. Щото всички сте големите разбирачи, нали.. А, да. И може да слушате супер много пънк групи, но това няма автоматично да ви направи пънкар. Или пък анархист. И още нещо. Ако почнете да се опитвате да се вмъкнете в цялата тая работа, като сляпо следвате всичко, което трябва да направите, за да сте такива, просто сте смешни. Наистина. Ония пичове са го правили, защото.. си им е идвало отвътре, а не защото са искали да се вмъкнат в някви рамки. Че те са против вмъкването в рамки, бе. Така че , ако ТЕ са отказвали да носят модерна дреха, е едно, а е съвсем друго, ако ВИЕ отказвате да я носите, щото иначе няма да бъдете много "ПЪЪЪЪНК."
Последната промяна е направена от Ariadne. на Чет 24 Сеп 2009, 17:21; мнението е било променяно общо 1 път
bellz Great
Брой мнения : 269 Location : The Supermarket, Varna Интереси : занимавам се с платени убийства Рейтинг : 1 Registration date : 20.11.2008
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Чет 24 Сеп 2009, 17:15
Ми не. Факт: Единственото останало от пънка е музиката. Тва е.
Ariadne. Newbie
Брой мнения : 2 Рейтинг : 0 Registration date : 22.09.2009
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Чет 24 Сеп 2009, 17:24
Има някои живи музиканти пънкари и т.н. от миналото.
Руто Administrator
Брой мнения : 3990 Location : Пловдив Интереси : Езици, философия, психология Рейтинг : 313 Registration date : 17.07.2008
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Чет 24 Сеп 2009, 17:27
Съзвездието няма да ти отговори.
Абе защо има хора, дето не се чувстват живи ако някой не им е крив? Все пак, прочетох горната утопия и много съм щастлив да науча, че светлото бъдеще на човечеството е пънка...
Noooo future, noooo future, noooo future for you... Noooo future, noooo future, noooo future for me...
Ай наздраве и стига идеологии.
Железен Ultimate Rockplacer
Age : 31 Брой мнения : 1438 Location : Пловдив Интереси : Политика, Праведна музика и Слово Рейтинг : 62 Registration date : 07.06.2009
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Чет 24 Сеп 2009, 17:34
bellz написа:
Ми не. Факт: Единственото останало от пънка е музиката. Тва е.
Подкрепям те. Непрекъснато повтарям на майка ми (да тя е пънк), че пънкът е жив, но пънкарията е мъртва...
@Ariadne.
Моля, не пиши с такъв дребен шрифт. Не е оригинално, нито иинтересно, само далеч по-трудно за четене.
ludia Newbie
Age : 46 Брой мнения : 84 Location : Канализация:Пловдив Интереси : Космически изследвания... Рейтинг : 6 Registration date : 24.03.2009
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Пет 25 Сеп 2009, 09:55
Ariadne. написа:
Така че, пичове, като казвате, че анархията е срещу всякакви правила, трябва да се уточни едно нещо. Срещу всякакви правила, обаче да не се нарушава личното пространство на другия. Ама повечето от вас пропускат нещо последната част. Щото вие си мислите, че всеки, дето се държи като кретен и предизвиква хаос, като прави гадории на другите, убива и т.н., е анархист.. Анархията е против насилието над хора, над животни, против убиването като цяло; против класовото разделение; против корупцията, против злоупотреба с правата на някого. И т.н. АНАРХИЯТА НЕ Е ХАОС. Анархията е СРЕЩУ него. (Ся някой да не вземе да ми изтъкне имена на групи, почващи с Chaos или нещо от този род. Много добре знаете /пък ако не знаете.. :Д/, че имам предвид съвсем друго.. ) Така че не си мислете, че като по цял ден биете невинни хора, провъзнасяте се колко хубав е расизма, пушите и пиете много алкохол, ви прави великите анархисти. Hell nooo. x_x А, да. И в днешно време трудно може да се види истински пънкар.Пънкари са старите пичове и някои по - млади, ама са малцина. Ама ако си мислите, че щом видите някой с гребен, дето се мисли за пънкар и анархист, представлява идеологията на всичките тези работи, просто страшно много се бъркате. А, да. И да кажете, че анархията не е редом с пънка, е пълна глупост. Хора, в днешно време рядко можете да видите истината. А много често тълкувате и грешно миналото. Всичките наци - пънкове са позьори. Всичките педофили, малтретиращи и полово дискриминиращи хора (и т.н. други глупости) са позьори. Пънкът не е да се напиеш и да се надрусаш. Вярно, някои може и да са го правили. Ама да сте чували случайно за стрейт едж? В пънкарската идеология основното е антиконформизма, индивидуализма и анархизма. А т'ва дали ще се надрусаш си зависи от човека. И не всички, които са се друсали, са боклуци. Сид Вишъс не е боклук, и ако си мислите, че е така, майната ви. + това тия, които са носили свастиката на дрехите си, са искали само да предизвикат шок и да покажат неподчинението си, а не че наистина са нацисти. Че те са ПРОТИВ нацизма, по дяволите. Вярно, може да има разни нацисти, дето се провъзнасят за пънкари, ама това е позьорщина и вече го казах.
“I think national pride leads to nothing but wars and hates.” Johnny Rotten
Да, да, да. Сега ще има 19328593 човека, които ще се противопоставят, това е ясно. Щото всички сте големите разбирачи, нали.. А, да. И може да слушате супер много пънк групи, но това няма автоматично да ви направи пънкар. Или пък анархист. И още нещо. Ако почнете да се опитвате да се вмъкнете в цялата тая работа, като сляпо следвате всичко, което трябва да направите, за да сте такива, просто сте смешни. Наистина. Ония пичове са го правили, защото.. си им е идвало отвътре, а не защото са искали да се вмъкнат в някви рамки. Че те са против вмъкването в рамки, бе. Така че , ако ТЕ са отказвали да носят модерна дреха, е едно, а е съвсем друго, ако ВИЕ отказвате да я носите, щото иначе няма да бъдете много "ПЪЪЪЪНК."
Я кажи, в твоя свят на анархия, ще има ли полиция? Не е тайна кои анархисти са повече, това са 13-16 годишни(след това се отказват). А възрастните се броят на пръсти... Ето ги, героите.
`jackass Newbie
Age : 27 Брой мнения : 8 Location : варна Интереси : пънк; рисуване; излизане с приятели (: Рейтинг : 0 Registration date : 17.10.2009
Заглавие: .. Съб 17 Окт 2009, 22:52
някой може ли да ми каже от къде да си намеря повече песни на sex pistols с сравнително добро качество
ludia Newbie
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Чет 29 Окт 2009, 19:06
`jackass написа:
някой може ли да ми каже от къде да си намеря повече песни на sex pistols с сравнително добро качество
торенти
.beauty.in.bLack Newbie
Age : 29 Брой мнения : 33 Location : Пловдив Интереси : музика, литература, психология Рейтинг : 0 Registration date : 01.12.2009
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Чет 03 Дек 2009, 22:35
Sex Pistols сааа мн зарибени
Punko_hates_ya Banned
Age : 29 Брой мнения : 72 Location : Noise City (Шумен) Интереси : Музика , Анархизъм , Бойни изкуства Рейтинг : 0 Registration date : 07.12.2009
има още доста к'во да се добави към темата , но това са подробности ...
Young Cat Newbie
Age : 31 Брой мнения : 68 Location : Варна Интереси : Музика Рейтинг : 0 Registration date : 29.09.2009
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Пет 11 Дек 2009, 07:55
Истинският пънк! са точно тези които са по-скоро туристическа атракция, отколкото някви момчета и момичета (над 15) които имат да кажат нещо Интересно е да си на 12 и да си МЕГА-АНАРХО-ОЙ-СКА-Redneck white trash meth dealer from Nebraska пънк Наистина мисля че това са простотии и бих поспорил с всеки който мисли обратното. Апък тези които са "пораснали пънкове" да разберат че не е нужно да продължават да поддържат имиджа си и докато са на 33.
оги
Punko_hates_ya Banned
Age : 29 Брой мнения : 72 Location : Noise City (Шумен) Интереси : Музика , Анархизъм , Бойни изкуства Рейтинг : 0 Registration date : 07.12.2009
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Пет 11 Дек 2009, 11:46
Умник ! Имаш супер деградирана представа ! Туристическа атракция , може да ти е някой паметник ! Пънка не е само до това как изглеждаш , как се обличаш или как се държиш ! Пънковете не са анархисти нито нацисти , но както има Наци пънкове , така има и Анархо пънкове ! Redneck !? По дяволите , знаеш ли к'во значи т'ва , че определяш някой по този начин !?
Последната промяна е направена от Punko_hates_ya на Пет 11 Дек 2009, 12:03; мнението е било променяно общо 1 път
Руто Administrator
Брой мнения : 3990 Location : Пловдив Интереси : Езици, философия, психология Рейтинг : 313 Registration date : 17.07.2008
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Пет 11 Дек 2009, 11:54
Ще ви помоля и двамата да се въздържате от лични нападки. Дискутирайте музиката и идеите, които тя изразява. Обиди на лична основа няма да бъдат толерирани!
Young Cat Newbie
Age : 31 Брой мнения : 68 Location : Варна Интереси : Музика Рейтинг : 0 Registration date : 29.09.2009
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Пет 11 Дек 2009, 12:31
Само да попитам колко от музикантите-пънкари имат гребен например, говоря за първите.За теб не е важно да покажеш колко точно си пънк, но и имаш изгарящо желание всички да знаят(странно).Хиляди пъти каза това което е в уикипедия, ама я ме просветли за всико(гледам постоянно изказванията на съфорумниците според теб са непълни).Руто аз не го нападам искам да разбера момчето какво мисли,пък може и да науча нещо Той ако напада приемам.Знаеш че маймуните избухват без причина в агресия само защото не могат да говорят,което и ни отличава от тях.
ADMIN EDIT: Въздържай се от лични нападки, дори и косвено изразени!
Punko_hates_ya Banned
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Пет 11 Дек 2009, 12:59
1во Земи се замисли кога се появяват групите и кога се появява пънк субкултурата ;]
2ро Боли ме хурката , колко хора знаят , че съм пънкар или не , аз мога да се нося като фешън и пак да слушам музиката . Както може и да съм на гребен , а всъщност да съм няк'ъф чалгар , нали ?
3то В уикипедия , има само основни неща... информацията е доста съкратена , нещата в България са доста по-различни в сравнение с Британия
4то Да , има какво още да се добави , за да бъде темата пълна , и за да не се създава грешна представа за нещата , за това обеснявам , ако не е тъка... ми здраве да е ;]
jijincety Newbie
Age : 28 Брой мнения : 18 Рейтинг : 0 Registration date : 01.11.2009
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Пет 15 Яну 2010, 21:38
аз не знам кво правя тук ама ми е интересно...не слушам Пънк и не знам нищо за стила.. : )
Fofo0 Rockplacer
Age : 27 Брой мнения : 1342 Location : Manchester, UK Интереси : Books. Рейтинг : 6 Registration date : 15.08.2009
Аз поприцип не слушам ПЪНК...слушам само някои групи като: Sex Pistols,The Exploited,The Casualties...НО има групи които слушам, които мои познати "пънкари" ги водят като ПЪНК...та какво ще кажете за The Offspring,Anti-flag Dead Kennedy и така...
affected_smiling_face Advanced
Age : 26 Брой мнения : 130 Location : Варна Интереси : езици, кино, музика xD Рейтинг : 0 Registration date : 03.02.2010
ми... попринцип the Offspring и Anti-Flag са си пънк (така ги представят повечето пънкари които познавам) пък dead Kennedy и тях ги казват за пънк, ама те са малко между хардкор-а и пънк-а или поне според мене е така, аз не съм много навътре ама за The Offspring поне съм сигурна
one`love Newbie
Age : 44 Брой мнения : 32 Интереси : религия, туризъм, фотография, композиране, музика, скейтборд, графичен дизайн, видеомонтаж Рейтинг : 0 Registration date : 27.08.2010
Като цяло темата е доста безумна, защото понятие "Истински" е много относителна и не е в компетенцията на никой. Всеки един от тези музиканти титулувани като истински и неистински свири музиката си истински.
Не е истинско това нещо, някой да казва и съди кой кой е при положение, че групите наречени позьори имат милиони фенове. Нали знаете че истината е много разтегливо понятие и тя по смисъл е субективна. Но на фона на обективните факти звучи неприемлива.
Половината от групите, които са горе са ОЙ и са много далече от пънк идеята на 69 та. Това са предимно футболни хулигани, а другата половина са отрепки
Ако възприемаш музиката ПЪНК като визия - ок. Наистина клошовете от по-горните снимки са истински. Ако приемаш музиката като бунт и като желание за изразяване на лична свобода и мнение, то тогава горните снимки са част от цялата бизнес машина наречена пънк. Да не мислиш че тия хора така си ходят у тях и сред семействата си и сред хората. Не - това е за създаване на имидж.
Така че по добре я зарежи тая тема щото е мега зле
Yob Great
Брой мнения : 346 Location : Пловдив Рейтинг : 2 Registration date : 09.03.2010
Половината от групите, които са горе са ОЙ и са много далече от пънк идеята на 69 та. Това са предимно футболни хулигани, а другата половина са отрепки
Не те знам до колко си запознат с Ой! музиката и ОЙърите,че да ги разделиш и на хулигани и отрепки.Че има такива,има ги,ама айде да не се пишат такива общи определения.
one`love Newbie
Age : 44 Брой мнения : 32 Интереси : религия, туризъм, фотография, композиране, музика, скейтборд, графичен дизайн, видеомонтаж Рейтинг : 0 Registration date : 27.08.2010
Ми факта че самото облекло говори за социална принадлежност
ой бандите са типичните британски хулигани, уъркинг клас кидс, фенове на отборите от предградията
пънковете са социалните отрепки, друсалките и хората без бъдеще. Сам Сид Вишъс казва че в ония години са се събирали и са се мазали със свинска мас и са пикаели един върху друг за да са колкото се може по-отвратителни )
Дотолкова съм запознат, че да зная какво говоря )
п.с. Не деля ОЙ бандите. Отбелязвам, че за ИСТИНСКИ пънк е сложено тотално безумие - анархо пънк банди с ой банди, които като социален статус и идея са били много различни
Yob Great
Брой мнения : 346 Location : Пловдив Рейтинг : 2 Registration date : 09.03.2010
Извинявай,бях те разбрал грешно,помислих,че написа за ой-феновете,че половината били футболни хулигани,а останалите отрепки,а е било всъщност футболни хулигани за ой-а и отрепки за пънк-а.Така съм по-съгласен.
Стако Newbie
Age : 30 Брой мнения : 33 Location : Извън Сексиментоса Интереси : Литература, музика, гейминг, фотография, театър Рейтинг : -2 Registration date : 15.03.2012
Заглавие: Re: ИСТИНСКИ ПЪНК! Пон 19 Мар 2012, 20:03