Age : 32 Брой мнения : 2380 Location : ПЛОВДИВ Интереси : Палатки, забавление, плуване, пиене... Рейтинг : 82 Registration date : 15.12.2008
Заглавие: Eminem Вто 31 Мар 2009, 17:03
Маршъл Брус Матърс III (на английски: Marshall Bruce Mathers III), известен с професионалния си псевдоним Еминем или пък с алтер-егото си Slim Shady е американски рапър, звукозаписен продуцент и актьор, носител на награди Оскар и Грами.
Роден е на 17 октомври 1972 г. в Сейнт Джоузеф, Мисури, САЩ. Когато бил на 12, той и майка му се преместват за постоянно в Детройт, Мичиган. Почитател на рап музиката от малък, Eminem започва да я изпълнява на 14 години. Макар, че напуска училище още незавършил средно образование и започва работа за няколко години, той се съсредоточава над своята музика. Като тийнейджер Маршал често е бил обект на подигравките на останалите в гетото. Изпаднал е за 9 дни в кома след схватка с няколко момчета. Eminem най-напред записва като част от Детройтския дует Soul Intent и прави своя солов албум през 1996 с независимото пускане на „Infinite“. Албумът е последван скоро от „The Slim Shady LP“, който го изтласква напред в ъндърграунд хип-хопа. Не маловажно е това, че той спечелва известност заради цвета на кожата си, и скоро става познат в рап музиката като следващата „голяма бяла надежда“. След изпълнение на фриистайл рап състезание пред Лос-Анджелиската радиостанция, Eminem бива забелязан от Dr.Dre, силен играч на сцената на рап музиката. Dr.Dre подписва договор с Eminem и той става част от звукозаписна компания Aftermath.Dr.Dre започва да работи с младия рапър по ново CD, което съдържа много от песните от стария албум на Eminem „The Slim Shady LP“ и от дебюта му „Infinite“. „The Slim Shady LP“ е пуснат на пазара на 23 Февруари 1999 г. Предшестван от успеха на песента „My name is“, албумът печели второ място. С това Eminem получава тройна платина и печели две Grammy Награди — за „Най-добър албум“ и „Най-добро солово представяне“ („My name is“). Еминем има аналогичен критичен и търговски успех с неговото второ главно пускане, „Marshall Mathers LP“ (2000), от който продава близо два милиона копия в неговата първа седмица на пускане и става най-бързия продаван албум за всички времена. Критици похвалват албума за неговата интелектуалност и ироничност. Не закъснява и неизбежният резултат от такова широко разобличаване (особено сред почитателите на младия рапър) — провежда се дискусия за албума и неговото съдържание, което включва публично насилие, изрични сексуални препращания и противопоставеност над хомосексуалистите. Гей и Лезбийския Съюз Срещу Клевета (GLAAD) организираха протест на Музикалната Телевизия (MTV) и излъчването на клиповете на Eminem по MTV е задържано през Септември 2000. Еминем, изпълнява ролята на блондинка в един от клиповете си, и с това печели награда за най-доброто мъжко видео за песента, „The Real Slim Shady“. На първо място е за най-продаван солов певец за същата година, Eminem печели Grammy Награди за „Най-добър рап албум“ и „Най-добро солово представяне“ („The Real Slim Shady“). За личния живот на Маршал започва да се пише във вестниците през Юни 1999, по-малко от седмица след дебюта на платинения му „Marshall Mathers LP“, когато той бива задържан след кавга извън Детройт в нощен клуб. Август 2000, съдиите предложили Eminem да бъде наказан по обвинения в нападение с опасно оръжие и носене на скрито оръжие. На 14 Февруари 2001, Eminem се признава за виновен по обвинението за носене на скрито оръжие след преразглеждане на делото се постига съгласие да бъде пуснат като плати таксата за тежкото престъпление — нападението. Мичиганския съдия осъжда рапъра на две условни освобождавания на годината и му препоръчва де се лекува. През Септември 1999, майката на Еминем, Debby Mathers-Brig, регистрира 10 милиона долара за съдебни дела срещу нейния син. Mathers-Btig съди Eminem за това,че той я е наклеветил в албума „Slim Shady LP“. Разбира се, че тя използвала наркотици и случаят бива потулен. Бурната връзка на Eminem с неговата съпруга, Ким, завършва с встъпване в брак през 1999, но са живели заедно години преди това. Тяхната дружба служела за тема на няколко негови песни, включително „Kim“, която рисува силен портрет срещу двойката. През Юли 2000, Kim Mathers бива настанена в болница след опит за самоубийство. Месец по-късно, Еминем поисква развод; Kim Mathers иска 10 милиона долара и пълно попечителство над тяхната дъщеря, Хейли, родена през 1995 г. Eminem не се съгласява да даде попечителството над младата девойка и Kim Mathers започва съдебен процес. Макар, че Eminem и Ким се помиряват през Декември 2001 година, тяхното примирие бива прекъснато, тя поисква развод през Март 2001. През 2005 г те отново сключват брак но той се задържал точно 3 месеца.
За да стигне до сегашното си положение на най-добрия рапър, Еминем е трябвало да търпи много лишения. Преди да бъде забелязан от Дре, Маршал е работил като чистач, парите не са достигали дори за памперси на Хейли.
През 2006 Eminem загуби своя най-добър приятел — рапърът Прууф (Proof). Той бе убит в престрелка в детройтско заведение. Според слуховете Прууф стрелял първи след което приятел на простреляния изкарва оръжие и открива огън по изпълнителя от D12. Така малко по-късно застреляният от Прууф умира. След което и Прууф.
Еминем и Прууф са основатели на групата D12. Името на групата произхожда от това че всеки от членовете ѝ има по 2 имена ( напр. Eminem-Slim Shady) Proof е втория член на D12 след Bugz, който бива застрелян.Истинското име на групата е The Dirty Dozen.
П.С. - като бях лапешник много му се кефих.. тоз човек определено има талант..! Респект ..! Премахнати клипове
поздрави за феновете на Еминем
ludia Newbie
Age : 46 Брой мнения : 84 Location : Канализация:Пловдив Интереси : Космически изследвания... Рейтинг : 6 Registration date : 24.03.2009
Заглавие: Re: Eminem Вто 31 Мар 2009, 20:33
Еминем вече е по-харесван от дядо коледа в детските среди!
Bryan King of Spammerlandia
Age : 29 Брой мнения : 4538 Location : Somewhere in time Интереси : Girls,Girls,Girls.. Рейтинг : 133 Registration date : 13.07.2008
Заглавие: Re: Eminem Вто 31 Мар 2009, 21:30
за мен е боза без обиди
bry7al_bi7ch Newbie
Age : 30 Брой мнения : 89 Интереси : Музика, Спорт, Мотори Рейтинг : 1 Registration date : 10.04.2009
Заглавие: Re: Eminem Нед 12 Апр 2009, 14:24
Бялото чудо на черната музика!
krissa Advanced
Age : 30 Брой мнения : 123 Рейтинг : 2 Registration date : 24.09.2008
Заглавие: Re: Eminem Нед 12 Апр 2009, 14:30
Когато най-добрия му приятел Big Proof умира,Еминем казва,че без Прууф няма нито Еминем,нито D12,нито Slim Shady.Еминем пее музиката на живота нямам всички негови песни но мога да кажа че той е феномен-"Бялото чудо на черната музика."
bry7al_bi7ch Newbie
Age : 30 Брой мнения : 89 Интереси : Музика, Спорт, Мотори Рейтинг : 1 Registration date : 10.04.2009
Заглавие: Re: Eminem Нед 12 Апр 2009, 15:04
Bryan написа:
за мен е боза без обиди
Всеки има вкус. На теб не ти харесва, а на някои им харесва. За мене той си е чисто и просто Бялото чудо на черната музика
bry7al_bi7ch Newbie
Брой мнения : 170 Location : All Along The Watchtower,Pumpin' My Retard Рейтинг : 3 Registration date : 28.08.2008
Заглавие: Re: Eminem Нед 12 Апр 2009, 15:21
krissa написа:
Когато най-добрия му приятел Big Proof умира,Еминем казва,че без Прууф няма нито Еминем,нито D12,нито Slim Shady.Еминем пее музиката на живота нямам всички негови песни но мога да кажа че той е феномен-"Бялото чудо на черната музика."
Necro е на много по-високо лирическо ниво от него Сума ти талантливи бели MC-та има,но на ъндърграунд ниво.
Eleutheria Advanced
Age : 29 Брой мнения : 113 Location : Varna :) Рейтинг : 7 Registration date : 14.10.2008
Заглавие: Re: Eminem Нед 26 Апр 2009, 18:10
Наскоро гледах 8-та миля и ми хареса.Наистина трябва да му с признае,че той е най-известният бял рапър в цял свят.Започнал е от нулата ,а е постигнал толкова много . Не съм му някой фенка,но тук таме има някой друга песен,която ми харесва.
Clark Rockplacer
Age : 32 Брой мнения : 419 Рейтинг : 10 Registration date : 22.05.2009
Заглавие: Re: Eminem Сря 03 Юни 2009, 22:58
За мен Еминем е най-великия рапър раждал се някога
Вильо. Epic
Age : 31 Брой мнения : 687 Рейтинг : 29 Registration date : 15.07.2008
Заглавие: Re: Eminem Чет 04 Юни 2009, 11:42
за велик изключено, но уважението е голямо ...
Кент Rockplacer
Age : 32 Брой мнения : 974 Location : Пловдив Рейтинг : 27 Registration date : 12.01.2009
Заглавие: Re: Eminem Пон 08 Юни 2009, 15:40
Еминем си е Еминем
coft Newbie
Age : 29 Брой мнения : 51 Location : In Your Mind Рейтинг : 0 Registration date : 15.05.2009
Заглавие: Re: Eminem Пон 08 Юни 2009, 15:45
Clark написа:
За мен Еминем е най-великия рапър раждал се някога
Как бе, BIG SHA, Lil Wayne не са ли най-великите... Заедно със Soulja Boy
"Белия крал на черната музика" - как пък не. Рапира си добре момчето, ама да е най-великия, че и крал на нещо чуждо. Вие ме убивате в тоз форум бе
Кент Rockplacer
Age : 32 Брой мнения : 974 Location : Пловдив Рейтинг : 27 Registration date : 12.01.2009
Заглавие: Re: Eminem Пон 08 Юни 2009, 15:59
За Lil Wayne съм съгласен,но за другите двама не особено
coft Newbie
Age : 29 Брой мнения : 51 Location : In Your Mind Рейтинг : 0 Registration date : 15.05.2009
Заглавие: Re: Eminem Пон 08 Юни 2009, 18:32
Кент написа:
За Lil Wayne съм съгласен,но за другите двама не особено
Вилито Rockplacer
Age : 28 Брой мнения : 1745 Location : Плевен :) Интереси : музика (: Рейтинг : 9 Registration date : 12.06.2009
Заглавие: Re: Eminem Пет 12 Юни 2009, 21:04
на мен Еминем лично ми харесва има си яки песни човека
PollyNirvana Newbie
Age : 28 Брой мнения : 51 Location : Плевен Рейтинг : 4 Registration date : 20.05.2009
Заглавие: Re: Eminem Съб 11 Юли 2009, 00:16
Въпреки че не слушам такава музика, Еминем ме кефи, и то много. Той е единствения от рапърите, които пеят смислени неща, или пък правят много забавни парчета, и двете ги може.. Различава се тотално от всичките в неговия жанр и затова заслужава уважение поне..
Downingtn Ultimate Rockplacer
Брой мнения : 1167 Рейтинг : 55 Registration date : 11.06.2009
Заглавие: Re: Eminem Сря 15 Юли 2009, 17:24
PollyNirvana написа:
Въпреки че не слушам такава музика, Еминем ме кефи, и то много. Той е единствения от рапърите, които пеят смислени неща, или пък правят много забавни парчета, и двете ги може.. Различава се тотално от всичките в неговия жанр и затова заслужава уважение поне..
Е въпреки че не слушам хип-хоп мога да кажа, че 100% не е единствения който пише смислени текстове. Просто ти сигурно си чувала само най-комерсиалните и заради това си останала с това впечатление
Вильо. Epic
Age : 31 Брой мнения : 687 Рейтинг : 29 Registration date : 15.07.2008
Заглавие: Re: Eminem Сря 15 Юли 2009, 22:19
Рапъри с безсмислени текстове много, но такива със смислени са много малко, но ги има и Еминем е един от тях, те правят музиката, не за пари, а да се изразят, да изразят чувството си... Жалко е, че славата отива при хората с пари, а не със сърце
Кент Rockplacer
Заглавие: Re: Eminem Чет 23 Юли 2009, 09:51
Премахнат клип
Phantom 1912 BULTRAS
Age : 31 Брой мнения : 1409 Location : Бирената фабрика Интереси : Ботев Пловдив, Праведна музика, ядене, пиене, бързо ускоряващи превозни средства и жени Рейтинг : 48 Registration date : 14.05.2009
Заглавие: Re: Eminem Чет 23 Юли 2009, 13:44
Не съм му фен,но има песни които ме кефят.Песни със смисъл в тях.Тази новата също е хубава.А и може би Еминем ми допада,защото не е чернилка. :Д
Ania Moderator
Age : 29 Брой мнения : 2011 Location : Wonderland Интереси : pizza Рейтинг : 80 Registration date : 14.07.2008
Заглавие: Re: Eminem Чет 23 Юли 2009, 16:12
Една от любимите ми негови песни. Наистина е един от малкото рапъри със смислени песни идващи от сърцето му
LilKo Newbie
Брой мнения : 7 Location : BapHa Рейтинг : 2 Registration date : 23.07.2009
Заглавие: Re: Eminem Съб 25 Юли 2009, 12:51
За мен Маршал е наистина много голям! Въпреки всичко през което е минал той се занимава с това, което му харесва, а именно музиката.. И най-важното не го прави за парите, а от любов към музиката. Ем и 2Пак са в рекордите на Гинес, за най-бързо продаващи се рапъри.. и песента Lose Yourself /от 8мата миля/ е единствената рап песен с Оскар, а тфа е наистина много.. Вярно е, че не единствения бял, който пробива сред черните, но е еднистения бял появявал се на корицата на списание xxl - списание за хип хоп и рап : ) И още един факт - Само Еминем си позволява да насрочи дати за концертите си от Anger Management Tour преди още да е излязъл албума, и всичко се разпродава супер бързо.. А хората дори не знаят песните, коит ще чуят кфи са.. хА : )) Лириките му са наистина убийствени.. Начина по който иронизира себе си и не само.. Обичам музиката му! Бийтовете.. всичко е изпипано и не са някфи еднообразни пумии.. Той има песен зя всяка една ситуация.. Тоя човек е ВЕЛИК! *bow* Някой хора казват, че се е изчерпал, ама нее.. Relapse доказа на всички, че той има още кфо да каже! Сравнение с албумите преди тфа бийтовете са някфи по-опростенички, но лириката както винаги няма равна.. Хората са казали "Първо направи име, после то само ще работи за теб". Според мен с този албум Ем се опита да наложи накфо ново течение в рапа с тоя акцент и с бийтовете.. Но няма лошо, просто в момента няма смисъл да се хаби. Вече е доказал кфо може!
Поздрав за всички, които наистина могат да оценят музиката му както трябва, с Beautiful
WaNka Newbie
Age : 29 Брой мнения : 46 Рейтинг : 0 Registration date : 28.07.2009
Заглавие: Re: Eminem Сря 05 Авг 2009, 16:20
Преди доста времи слушах Еминем и мога да кажа че втори като няма и няма да има.Той не само започна от нулата и стигна върха той почна на ново да прави музика след като се отказа заради смърта на най-добрия си приятел,а за това се иска доста силен характер.Ако се заслушате в песните му ще усетите как разказка за трудностите си в живота и колко трудно му да продалжава,но след прекъсването си той издаде новия си албум ,с който спокойно мога да кажа че пак покори върха с лекота.И се пак Еминем си е Еминем-няма друк като него.
little_creepy_devil Newbie
Брой мнения : 61 Рейтинг : 0 Registration date : 31.10.2009
Заглавие: Re: Eminem Нед 01 Ное 2009, 18:01
Мене лично Еминем много ме кефи. Човекът знае кога да псува в пестните си! И не са някакви като на останалите певци/певици без да цитирам имена,които да ми пеят за разни простотии и можеш да се самоубиеш,като чуеш тая песен. А Еминем си изказва всичко по начин,който може да заинтригува хората или поне да ги впечатли.