Age : 32 Брой мнения : 2380 Location : ПЛОВДИВ Интереси : Палатки, забавление, плуване, пиене... Рейтинг : 82 Registration date : 15.12.2008
Заглавие: Avantasia (Симфоничен пауър метъл) Чет 02 Апр 2009, 14:35
Авантейжа (на английски: Avantasia) е симфоничен метъл проект на Тобиас Замет, вокалист на пауър метъл групата Edguy (Едгай). Името на проекта е комбинация от думите avalon (авалон) и fantasia (фантазия), и описва свят отвъд човешкото въображение. Проектът има издадени едноименно EP, два албума под името The Metal Opera, два EP наречени Lost in Space и последния албум The Scarecrow.
The Metal Opera - 2001 г. The Metal Opera Part II - 2002 г. Lost in Space Part I - 2007 г. Lost in Space Part II - 2007 г. The Scarecrow - 2008 г.
Puppet Master Rockplacer
Age : 28 Брой мнения : 2354 Location : Пловдив Интереси : ego trips Рейтинг : 134 Registration date : 15.07.2008
Трудно е да намериш едно определено нещо в албума, което описва защо е толкова добър, но ще отбележа че разнообразието на стиловете в тази впечатляваща колекция от песни, е едно от силните неща в албума. Имаме стари пауър метъл хорали (Reach Out for the Light & The Glory of Rome), имаме епична балада (Farewell),и имаме пауър метъл с повече прогресив елементи (The Tower, Sign of the cross). Оке, албума не е слисващо различен, но никоя песен не звучи като някоя друга от албума, всяка има своето индивидуално въздействие върху слушателя.
Тоз албумец не ми звучи толкова добре, колкото първия. Разбира се The Seven Angels'е прекрасно попадение. Разбира се Anywhere е страхотна епична балада и Memory е пълна с добри неща... Въпреки това, пред първата част, тази ми звучи един вид...слаба.
Тия албуми за мен лично не са кой знае колко впечатляващи, но ако сте фенове на пауъра ще намерите на какво да се насладите.
Age : 31 Брой мнения : 292 Location : Варна Интереси : рок музика, клавири Рейтинг : 9 Registration date : 23.10.2008
Заглавие: Re: Avantasia (Симфоничен пауър метъл) Пет 29 Май 2009, 00:09
оо, много ги слушах преди време... само че не съм се интересувала от групата, слушах им само музиката.. what kind of love ми е любимата им песен до ден днешен
Subconscious Newbie
Age : 29 Брой мнения : 15 Рейтинг : 0 Registration date : 07.06.2009
При положение, че Тоби е в основата на Avantasia, нямаше как да остана разочарована. Доста по-различен проект от Edguy, но пак блестящ. Но от трите албума на първо място ми е The Scarecrow. What Kind of Love и Cry Just A Little са страхотни.
Zack Advanced
Age : 31 Брой мнения : 117 Рейтинг : -1 Registration date : 03.07.2009
Хах незнам още 1рвата им песен много ми хареса.... влезна ми в главата цяла вечер си е подсвирквах на следващия ден слушах повечето тяхни песни и има две три където ме кефят много "Scarecrow" и " Cry Just а little" а бе това са Avantasia няма думи за тях.
добра работа Ванка !
Кент Rockplacer
Age : 32 Брой мнения : 974 Location : Пловдив Рейтинг : 27 Registration date : 12.01.2009
Много добри, нали Странно, че на концерта на edguy никой не спомена за Avantasia...
fiction-worthy wind Newbie
Age : 32 Брой мнения : 24 Location : Crieff * Scotland Рейтинг : 6 Registration date : 14.07.2009
Заглавие: Re: Avantasia (Симфоничен пауър метъл) Пет 17 Юли 2009, 18:00
Авантейша е най-успешният проект на Тобиас, според мен. С класи над Едгай, но това е разбираемо, то е заложено още в самата концепция и т.н. Като цяло момчетата са свършили страхотна работа и наистина повечето от песните са способни да те пренесат в "свят отвъд човешкото въображение". И специално за тази група няма да изброявам любимите си песни, защото нищонищонищо не може да засенчи единствената Farewell. Най-прекрасната. Просто няма нищо друго след нея... за мен. <3 Разбира се това съвсем не означава, че превъзхожда много други шедьоври, просто лично предпочитание. Поредното доказателство за качеството на немския метъл. ;P
Kaamos Rockplacer
Age : 32 Брой мнения : 1165 Location : Варна Интереси : aaaaa Рейтинг : 20 Registration date : 19.10.2008
Заглавие: Re: Avantasia (Симфоничен пауър метъл) Пет 17 Юли 2009, 21:11
Малко ми е странно, лидера на смахнатите Едгай да направи нещо толкова по-дълбоко. Прекрасна музика, струва си всяко слушане, и повтаряне, и пак, и пак, и пак ..
New Age Messiah Great
Age : 27 Брой мнения : 307 Location : Пловдив Интереси : Търсене на нещо по-голямо Рейтинг : 9 Registration date : 23.05.2010
Преди 4 часа реших да видя дали ще ми харесат и кликнах на първата им песен която видях, въобще не останах разочарован, това вече е една от най-най-най-любимите ми групи, харесват ми Много, обожавам ги .