RockPlace
Какво чакаш? Влизай!
RockPlace
Какво чакаш? Влизай!
RockPlace
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
ИндексPortal with galГалерияТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВход
Similar topics

     

     Рецепти

    Go down 
    +2
    Щорко
    Bryan
    6 posters
    АвторСъобщение
    Bryan
    King of Spammerlandia
    King of Spammerlandia
    Bryan


    Male
    Age : 30
    Брой мнения : 4538
    Location : Somewhere in time
    Интереси : Girls,Girls,Girls..
    Рейтинг : 133
    Registration date : 13.07.2008

    Рецепти Empty
    ПисанеЗаглавие: Рецепти   Рецепти EmptyПет 10 Апр 2009, 21:29

    тук можете да слагате рецептите на любими ястия,сладки и тн.
    също така ако някои иска да знае как се прави нещо може да попита !
    първата рецепта е от мен и тя е за ронито и крис ^^

    Спагети "Болонезе" (Spaghetti alla Bolognese). Италианска кухня
    Съставки 4 порции:
    1 пакет спагети (450 г.)
    450 гр. телешка кайма
    400 гр. едро кълцани домати
    1 глава лук
    1 стрък целина (зелената част)
    1 морков
    200 ml червено вино
    3 ск. чесън
    50+30 ml зехтин
    1 ч.л. риган
    1 ч.л. захар
    1/2 вр. магданоз
    150 гр. сирене "Пармиджано" (Parmigiano)
    Чер пипер
    Сол

    Приготвяне и сервиране:
    Спагетите се слагат да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата се слага 1/2 - 1 с. л. сол и 2 с. л. зехтин. В тиган за сотиране се слага 50 ml зехтин, в който се слага да се задушава нарязаният на ситно лук. Добавя се ситно нарязаният морков и продължава да се задушава. Добавя се и счуканият чесън. Прибавя се каймата, като се разбърква добре, за да не става на бучки и се пържи 5 - 6 мин. Добавят се доматите, нарязаната на ситно целина захарта и виното. Оставя се да ври на слаб огън 12 - 15 мин., като при необходимост се добавя вино. Подправя се на вкус със сол и чер пипер.
    Сервира се по 2 начина:
    - сварените вече спагети се изсипват в тигана и се обръщат няколко пъти, докато се хомогенизират заедно със соса.
    - спагетите се сервират, а соса се предлага отделно.
    Предлага се отделно настърганото сирене.
    бон апети Angel
    ----------------------------------------------------------------
    Върнете се в началото Go down
    Bryan
    King of Spammerlandia
    King of Spammerlandia
    Bryan


    Male
    Age : 30
    Брой мнения : 4538
    Location : Somewhere in time
    Интереси : Girls,Girls,Girls..
    Рейтинг : 133
    Registration date : 13.07.2008

    Рецепти Empty
    ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyСъб 11 Апр 2009, 18:24

    Пилешки пържени дробчета без кромид :
    * 500 г пилешки дробчета
    * 2 глави лук
    * 1 ч.ч. олио
    * 1 ч.л. шарена сол
    * сол
    * черен пипер
    * магданоз по желание
    Рецепти Prigotviane
    Дробчетата се измиват, нарязват, посоляват и поръсват с черен пипер на вкус. Пържат се в сгорещено олио до готовност, като се разбъркват от време на време. После се изсипват в съд, отгоре се слага лукът, нарязан на полумесеци, добавя се шарената сол и се разбърква. Захлупва се с капак и се оставят за известно време за да поеме подправките. По желание се сервират поръсени с нарязан магданоз.
    Върнете се в началото Go down
    Щорко
    Rockplacer
    Rockplacer
    Щорко


    Male
    Age : 31
    Брой мнения : 954
    Рейтинг : 30
    Registration date : 01.03.2009

    Рецепти Empty
    ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyСъб 11 Апр 2009, 19:34

    Убавоо тараторче, по стара турбо рецепта - Премахнат линк lol!

    За глупости си има секция "Глупостник". Уважавай темите на съфорумниците си.
    Руто
    Върнете се в началото Go down
    Марто!
    Unique
    Unique
    Марто!


    Male
    Age : 111
    Брой мнения : 802
    Location : At Home
    Рейтинг : 48
    Registration date : 17.07.2008

    Рецепти Empty
    ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyСъб 11 Апр 2009, 20:31

    Шкембе чорба

    Описание:
    Продукти:
    1 кг. шкембе
    телешки кокал
    50 гр. масло
    50 гр. олио
    1 с.л. червен пипер
    1 кафена чашка оцет
    2 стръка чесън
    сол
    Начин на приготвяне:
    Измива се и се почиства добре 1кг. шкембе. Поставя се в тенджера под налягане и след като вентила се завърти се вари 50 мин. ( ако нямата такава тенджера- предвиждате 2-3 часа ). Когато шкембето се е сварило, се изважда и след като изстине, се нарязва на дребни парчета. Много важно е бульона да се остави да се изстуди напълно, за да може да се образува лой, която се изхвърля. В тенджера се поставят 2 с.л. масло и 2 с.л. олио и след като се загреят, се поставя 1 1/2 ч.л. червен пипер, разбърква се и се налива 1 л. прясно мляко. Прибавя се и 1 л. прецеден бульон от шкембето. Кипва се, и се посолява. Връща се и нарязаното шкембе и щом чорбата поври няколко минути се отегля от котлона.В хаванче се счукват 3-4 скилидки чесън, и се поставят с чашка, като се размесват с 1/2 чаша винен оцет.
    Върнете се в началото Go down
    Bryan
    King of Spammerlandia
    King of Spammerlandia
    Bryan


    Male
    Age : 30
    Брой мнения : 4538
    Location : Somewhere in time
    Интереси : Girls,Girls,Girls..
    Рейтинг : 133
    Registration date : 13.07.2008

    Рецепти Empty
    ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyСря 12 Авг 2009, 01:37

    Тази тема мисля че ще е най добре да я подаря и дам правата на човек които разбира от такива работи
    ЦЕЦООО подарявам ти темата пълни я с вкусотии
    Върнете се в началото Go down
    I Cum Blood !
    Fan
    Fan
    I Cum Blood !


    Male
    Age : 30
    Брой мнения : 597
    Location : Пловдив
    Интереси : ПС , Музика , Запознанства , Жени
    Рейтинг : 8
    Registration date : 09.06.2009

    Рецепти Empty
    ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyЧет 20 Авг 2009, 20:31

    само да питам а може ли коктейли да казваме как се правят? Smile
    Върнете се в началото Go down
    Вильо.
    Epic
    Epic



    Male
    Age : 32
    Брой мнения : 687
    Рейтинг : 29
    Registration date : 15.07.2008

    Рецепти Empty
    ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyЧет 20 Авг 2009, 20:58

    Еми пише рецепти, не ястия Smile Може, предполагам. :Р
    Върнете се в началото Go down
    I Cum Blood !
    Fan
    Fan
    I Cum Blood !


    Male
    Age : 30
    Брой мнения : 597
    Location : Пловдив
    Интереси : ПС , Музика , Запознанства , Жени
    Рейтинг : 8
    Registration date : 09.06.2009

    Рецепти Empty
    ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyЧет 20 Авг 2009, 21:08

    начи коктейл руски чук една голяма халба пълниш дополовината с бира другата с водка и пиеш на екс да ви е приятно залитането :Д Wink
    Върнете се в началото Go down
    BreaK_Stuff
    Advanced
    Advanced
    BreaK_Stuff


    Male
    Age : 33
    Брой мнения : 159
    Location : Varna
    Интереси : Всичко..
    Рейтинг : 15
    Registration date : 22.02.2009

    Рецепти Empty
    ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти EmptyПет 21 Авг 2009, 09:39

    Франкфуртски Венец (копирах нещата от един сайт защото имам същата рецепта а ме мързи да я пиша наново Smile :
    За блата:
    200 г
    меко краве масло
    200 г
    захар
    6
    яйца
    2 ч.л.
    настъргана кора от лимон
    2 ч.ч.
    брашно
    1 ч.ч.
    нишесте
    1 с.л.
    бакпулвер
    1 с.л.
    краве масло за формата
    1 с.л.
    галета за формата
    100 мл
    ром за сиропиране

    коктейлни череши или грозде за гарниране
    1
    карамбола за гарниране, по желание
    За крема:
    3
    жълтъка
    100 мл
    вода
    1/2 ч.ч.
    захар
    200 г
    меко краве масло
    За марципановия пълнеж:
    200 г
    марципан
    4 с.л.
    портокалов ликьор или ром
    За кайсиевата глазура:
    200 г
    конфитюр от кайсии
    1 с.л.
    ром или коняк
    За крокана:
    1 ч.ч.
    захар
    4 с.л.
    вода
    1 ч.ч.
    бадеми


    Начин на приготвяне


    Дълбока пръстеновидна форма за кекс се намазва с масло и се поръсва с галета.

    Смесват се пресятото брашно, нишестето и бакпулверът.

    Маслото се разбива със захарта на крем и се добавят едно по едно яйцата. Слагат се лимоновата кора и брашнената смес. Тестото се сипва във формата и се пече в загрята фурна на 180°С около 50 мин. Фурната се изключва и формата се оставя още 10 мин. вътре, след което се изважда да изстине.

    Захарта и водата за крема се слагат да заврат. След като поврат 3-4 мин. горещият захарен сироп се налива на тънка струйка в жълтъците, при непрекъснато разбиване. Маслото се разбива на крем и в него се прибавя лъжица по лъжица от жълтъците, като се разбърква непрекъснато.

    Марципанът се размесва с вилица с ликьора. Ако е много гъст, може да се добави малко вода.

    Конфитюрът се слага да се затопли в малък тиган заедно с алкохола.

    Кроканът се приготвя, като захарта се слага да заври с водата, докато се карамелизира леко. Прибавят се бадемите, разбъркват се и се сипват върху тавичка, застлана с хартия за печене. Когато се втвърди, кроканът се счуква или се пуска да се смели грубо в кухненски робот.

    Изстиналият блат се нарязва хоризонтално на 3 слоя. Първият се сиропира с 1/3 от рома и се намазва с кайсиевата глазура. Вторият се сиропира отново и се намазва с марципановия пълнеж.

    Целият сладкиш се намазва с крема и се поръсва обилно с крокан. Отгоре се шприцоват няколко розички от крема и се украсява с черешите и резените карамбола.
    Върнете се в началото Go down
    Sponsored content





    Рецепти Empty
    ПисанеЗаглавие: Re: Рецепти   Рецепти Empty

    Върнете се в началото Go down
     
    Рецепти
    Върнете се в началото 
    Страница 1 от 1
     Similar topics
    -

    Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
    RockPlace ::   :: Архив-
    Идете на: