RockPlace
Какво чакаш? Влизай!
RockPlace
Какво чакаш? Влизай!
RockPlace
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ИндексPortal with galГалерияТърсенеLatest imagesРегистрирайте сеВход

За Бог

Go down 
+64
one`love
Бавен_Клошар
New Age Messiah
CyberneticChaos
Кънчо
forget_to_remember
RJDIO
Йен
Jester
Bubble
green.orange
Доцент Бинева
stunnka
Simple
Борко
Storm
Amrod Cuthalion
Hamlet
Fr0st NoVa
denityyy666
Rashugun
Ками
Илмари
fonix
StormCrow
Devils.Reject
Johnny Alister
luna_lovegood
Dark-Gothica
Downingtn
Apple
Жоро
fn.0.rd
Wicked Child
Adept
Немезида
sunshine
Дан
irrealiste
balduran
Dredy
The_Eyes_Set_To_Kill
Chaos!
Михаил
DALEK
kashonche
L_A_N_A
Мо7о_ейнджъл
In_Flames91
amigo
pamcho
Selene
krissa
lluussii
CrazY
Afterglow
DJ_W0LF
Kaamos
remy
temples of death
Щорко
Rock star
Марто!
Bryan
68 posters
Иди на страница : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next
АвторСъобщение
Bryan
King of Spammerlandia
King of Spammerlandia
Bryan

Male
Брой мнения : 4538
Интереси : Girls,Girls,Girls..
Рейтинг : 133
Registration date : 13.07.2008

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyНед 12 Апр 2009, 12:13

First topic message reminder :

вярвате или не вярвате в бог ?
от къде сме произлезли според вашето мнение
изразете се и го подкрепете с нещо!

MODERATOR EDIT
Промених ти заглавието, тъй като не се отнася точно към темата.
Върнете се в началото Go down

АвторСъобщение
amigo
Newbie
Newbie
amigo

Male
Брой мнения : 98
Интереси : да се правя на магазин :Д
Рейтинг : 3
Registration date : 09.04.2009

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСря 29 Апр 2009, 16:31

пфуууу аз си казвам за мен че незнам дали да вярвам в него макар че съм кръстен Dunno
lluussii
Great
Great
lluussii

Female
Брой мнения : 292
Интереси : рок музика, клавири
Рейтинг : 9
Registration date : 23.10.2008

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСря 29 Апр 2009, 16:54

Това, че са те кръстили не решава нищо - един безсмислен ритуал, който в никакъв случай не трябва да влияе на вярата ти.
In_Flames91
Banned
In_Flames91

Male
Брой мнения : 552
Рейтинг : 1
Registration date : 15.01.2009

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyПет 08 Май 2009, 17:19

lluussii написа:
Това, че са те кръстили не решава нищо - един безсмислен ритуал, който в никакъв случай не трябва да влияе на вярата ти.
Определено. Wink
Относно темата - не вярвам в Господ. Той е измислен и възхвалян от човека, представлява надеждата, както и самозаблуждението ни, че светът щял да се оправи някой ден. Това зависи само и единствено от нас. Е, аз мисля, че е време човек да стъпи на краката си и да каже: "Никой няма да се захване с премахването на хаоса, който сам създадох. Нека приема действителността такава, каквато е, и вместо да се самозъжалявам, когато настъпи тежък момент в живота ми, аз да се науча от грешките си. Нека вразумя останалите около мен да ми помогнат с превръщането на Земята в по-добро място за следващите поколения, както и по това време те самите да се развиват." Shifty
lluussii
Great
Great
lluussii

Female

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyПет 08 Май 2009, 23:40

Мъдри мисли - "Никой няма да се захване с премахването на хаоса, който сам създадох" Ясно е,че светът няма да се оправи, ако човек се надява на някого.. Вижда се с просто око.Получаваме едно, но губим друго. Може да напредва техниката, науката, да има нови открития, да се лекуват болести, които преди са били неизличими, но ако няма духовност-няма нищо. Ако не знаят хората за какво правят това всичко, няма никакъв смисъл да го правят. Не ти ли се струва животът прекалено кратък? А когато умреш? Нима вярваш, че след това ще е нищо!? Аз лично, ако не ме чакаше нещо хубаво в отвъдното.. нямаше за какво да живея... просто се губи целият смисъл на съществуването. И за следващите поколения ще е по-зле, които вече ще приличат на роботи, правещи нещо там,които не познават духовното и каквото и да правят на този свят, ако не знаят защо го правят - едва ли ще имат желание да живеят...
In_Flames91
Banned
In_Flames91

Male

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСъб 09 Май 2009, 00:25

lluussii написа:
А когато умреш? Нима вярваш, че след това ще е нищо!?
Да, не вярвам, че ще отида в Рая или Ада, защото според мен те не съществуват. Не вярвам в Отвъдното.
Е, доказано е, че когато човек умре, от тялото му се отделя енергия, която се вижда със специален уред. Ясно е, че тази енергия трябва да отиде някъде, което означава, че може да се всели в растение, животно, човек, дори и в кутия от портокалов сок, но това не опровергава безверието ми.

LLuussii написа:
Аз лично, ако не ме чакаше нещо хубаво в отвъдното.. нямаше за какво да живея... просто се губи целият смисъл на съществуването.
Това е твоето мнение по тази тема. Аз се държа за своето.
lluussii написа:
И за следващите поколения ще е по-зле, които вече ще приличат на роботи, правещи нещо там,които не познават духовното и каквото и да правят на този свят, ако не знаят защо го правят - едва ли ще имат желание да живеят...
Какво изобщо те свежда до мисълта, че те ще наподобяват машини? Dunno
lluussii
Great
Great
lluussii

Female

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСъб 09 Май 2009, 09:04

Енергията си е енергия, но душата с нищо не може да се види,остава и да се всели след този живот някъде.. за награда.... Sad
Все едно да направят изследвания и да кажат, че е открит образа на вятъра. В интерес на истината - вятърът съществува, просто ние не го виждаме.
Иначе мнения има колкото щеш, едните възникват от четене на книги, образоване, постоянна заинтересованост от нещо, други си говорят каквото им падне и считат, че тяхното мнение е достойно...
И разбира се, бездуховен чевек наподобява машина, която просто си върши материалната работа на този свят, докато не дойде краят и.
In_Flames91
Banned
In_Flames91

Male

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСъб 09 Май 2009, 09:08

lluussii написа:
Енергията си е енергия, но душата с нищо не може да се види,остава и да се всели след този живот някъде.. за награда.... Sad
Точно самата енергия, за която говорех, представлява душата на човека.

lluussii написа:
И разбира се, бездуховен чевек наподобява машина, която просто си върши материалната работа на този свят, докато не дойде краят и.
Попитах те защо си мислиш, че ще бъдат бездуховни.
lluussii
Great
Great
lluussii

Female

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyВто 12 Май 2009, 11:24

Защото духовността трябва да се развива,а днес почти всички са материалисти и атеисти. Човек може и да знае кое е добро, кое е зло, но щом не разбира защо така са устроени нещата, за какво му са знанията? И как един човек който вярва, че е произлязъл от червей, може да води духовен живот?

Какво разбираме под понятието духовност? Учение, в основата на което стои идеята за Бога, сътворил видимия и невидимия свят. Великият Учител на човечеството Хермес е формулирал първият принцип на своето учение така: "Вселената е ментална", т.е. тя е живо, разумно същество, а не мъртъв механизъм, движен от физически закони. В понятието духовност се включва и стремежът на човека да познае себе си и битието, да изяви и развие най-висшите си качества и способности. Човекът не е случаен продукт на еволюцията, а една велика идея на Бога, която се проявява в различни форми в цялата Вселена. Именно тази идея създава подходящите условия за възникване на живота, а не абстрактния микс от теорията на вероятностите и химически формули.
Мо7о_ейнджъл
Legendary
Legendary
Мо7о_ейнджъл

Female
Брой мнения : 1325
Рейтинг : 40
Registration date : 12.05.2009

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСря 13 Май 2009, 00:58

Мнението ми е, че има Бог.. независимо какво точно е Той. Може да е природата, може да е някаква енергия, може да е някаква сила. Не знам какво е, но има Нещо, което ние наричаме Бог.. а може би пък наистина да няма Бог а хората просто да имат нужда да вярват в нещо... С нищо не мога да подкрепя мнението си, щото няма с какво biggrin
CrazY
Rockplacer
Rockplacer
CrazY

Male
Брой мнения : 2380
Интереси : Палатки, забавление, плуване, пиене...
Рейтинг : 82
Registration date : 15.12.2008

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСря 13 Май 2009, 13:25

Бог е абсулютния творец на света.
Бог е един, той няма нито олимпийска свита, нито враждебни нему природни сили. За него не съществува нищо абсулютно чуждо (нали е Абсулют!). Християнския Бог идва като Зевс едва след две поколения богове. Той няма истирия, защото е вечен и други богове освен него няма.
За него не може да се каже, че бодобно на Зевс, властва над останалите същества. Силата на Зевс е огромна, но не безмерна, а могъществото на Бог е безкрайно. Бог е всемогъщ. Това непонятно по своя мащаб могъщество се изразява най-вече във факта, че той не само подрежда космоса, както правят езическите божества.Бог е творец. На него не му е нужен хаос, за да го облагороди, нито стихии, чиято енергия да използва. Бог твори от нищото. Дори материята е сътворена. Той няма за инструменти светкавици, мълнии или ураганни ветрове. Бог твори с чудо. Това творчество е от свободна воля. То няма причини, не е израз на съдбовна необходимост, защото Бог е абсулютен.

Вервайте и ще го разберете.
lluussii
Great
Great
lluussii

Female

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСря 13 Май 2009, 17:47

Крейзиииии To Happy To Stop I love you, guys
In_Flames91
Banned
In_Flames91

Male

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСря 13 Май 2009, 18:18

lluussii написа:
Защото духовността трябва да се развива,а днес почти всички са материалисти и атеисти. Човек може и да знае кое е добро, кое е зло, но щом не разбира защо така са устроени нещата, за какво му са знанията? И как един човек който вярва, че е произлязъл от червей, може да води духовен живот?

1. Аз пък мога да ти кажа, че не вярвам в Бог и все пак се понякога се поддавам на емоциите си, защото в определени моменти това е неизбежно и няма нищо общо с религията, както и това, да различаваш доброто от злото. Това е свързно с общоприетите човешки ценности.
2. Знанията са важни, защото както казах в един предишен коментар - "Бог представлява надеждата на хората..." . Молиш му се, само когато се боиш от нещо, което може би предстои. Има една поговорка - "Когато фактите говорят и боговете мълчат.", точно така! Науката превъзхожда Господ.
3. Права си, но все пак го правим. Много учени и лекари са вярващи.
Руто
Administrator
Administrator
Руто

Male
Брой мнения : 3990
Интереси : Езици, философия, психология
Рейтинг : 313
Registration date : 17.07.2008

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСря 13 Май 2009, 19:29

In_Flames91 написа:
lluussii написа:

1. Аз пък мога да ти кажа, че не вярвам в Бог и все пак се понякога се поддавам на емоциите си, защото в определени моменти това е неизбежно и няма нищо общо с религията, както и това, да различаваш доброто от злото. Това е свързно с общоприетите човешки ценности.
Къде точно не можа да направиш разликата между емоционалност и духовност?

In_Flames написа:
2. Знанията са важни, защото както казах в един предишен коментар - "Бог представлява надеждата на хората..." . Молиш му се, само когато се боиш от нещо, което може би предстои. Има една поговорка - "Когато фактите говорят и боговете мълчат.", точно така! Науката превъзхожда Господ.
Най-голямата софистична идиотщина, на която съм се натъквал до сега!

In_Flames написа:
3. Права си, но все пак го правим. Много учени и лекари са вярващи.
Не много - най-великите учени са вярващи, а ти си задай въпроса защо!
In_Flames91
Banned
In_Flames91

Male

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСря 13 Май 2009, 20:37

Руто написа:
Къде точно не можа да направиш разликата между емоционалност и духовност?
Offtopic Да съм казвал, че няма?

Руто написа:
Offtopic And your point is? Не разбрахте ли, че това е мнението ми, моето собствено мнение?
Руто
Administrator
Administrator
Руто

Male

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСря 13 Май 2009, 20:49

In_Flames91 написа:
Руто написа:
Offtopic And your point is?

Достатъчно съм написал в тази тема и в подобната неи "За или против религиите", че да се впускам отново в обяснения пред невежи неверници. Който се интересува да си намери пойнта ми.
Selene
Rockplacer
Rockplacer
Selene

Female
Брой мнения : 1152
Рейтинг : 43
Registration date : 07.04.2009

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyЧет 14 Май 2009, 09:16

Само не се избивайте за религия!!

Карел Чапек - Фабрика за Абсолют

PostScriptum Май развивам лека параноя Too Much Sugar
Към какво - ще се реши по-късно ^^
lluussii
Great
Great
lluussii

Female

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyЧет 14 Май 2009, 09:32

Религията изопачава както Библията, така и представите на хората за Бог.
Не говорим за религия, а за Бог, ако някой не е разбрал досега..
L_A_N_A
Newbie
Newbie
L_A_N_A

Female
Брой мнения : 50
Рейтинг : 0
Registration date : 04.09.2009

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyПет 04 Сеп 2009, 23:57

Мисля, че човек тряъа да е мега-гига-тера сляп, за да не "вижда" (вярва в) БОГ. Wink И сега тряа да дам редица лесно смилаеми примери, които да ви обедят в това. Но няма да дам такива, не защото няма, а защото не искам Twisted Evil И защото същността на вярата не е "да видиш, за да повярваш". Ако го видиш, ти вече ще ЗНАЕШ, че е така и се губи целия замисъл на антироботизма. Човек няма само очи, и мозъкът не е създаден, за да упровергава твърдението за съществуването на Бога. Защо Айнщаин ще противоречи на науката като заявява че има БОГ?
PS:Абсолютно съм съгласна с lluussii
tongue_smile
Руто
Administrator
Administrator
Руто

Male

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСъб 05 Сеп 2009, 13:26

Вчера попаднах на следния коментар в един блог. Толкова се изкефих на това, което е написал потребител с ник Z-z-z files, че се сетих за тази тема и понеже виждам, че отново е актуална, искам да ви покажа въпросния коментар. Аз мисля по абсолютно същия начин, казвал съм абсолютно същите неща в темата "За или против религиите", макар и по моя си начин, с моите си думи. Това, което ме зарадва, е че не съм сам в този начин на мислене.

Моля, четете внимателно!

А колкото до темата за Бог – създателя ни – грешката ви е че сте погълнали наивните идеи на поповете и на всевъзможни авторитети. Реално вие роптаете срещу тях, защото са нереални, ограничени и ограничаващи, защото са ви ги внушили и са ви възпитали на определено отношение към тях – или да ги приемате на сляпо или да ги отхвърлите като наивитет, но не и да разсъждавате върху това. Това е защото нямате СОБСТВЕНА идея за Бог. Аз няма да ви дам доказателство за Съществуването Му – доказването си е Ваша работа. Само ще си позволя да цитирам един от Великите умове на човечеството – обръщайки се към свещениците той казал: „Докажете ми Бог“, и веднага след това се обърнал към учените: „Насочете телескопите си към небето и ми кажете че Бог не съществува.“
kashonche
Advanced
Advanced
kashonche

Female
Брой мнения : 104
Интереси : абсолютно всичко !
Рейтинг : 0
Registration date : 23.08.2009

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyСъб 05 Сеп 2009, 16:18

Според мен точно бог не съществува но
секи като се е родил си има някаква съдба
за мен само това го има
не мисля че това за бог е истина
но може и да или не никой незнае
но се пак не вярвам докато не съм видяла или има
някакви видими доказателства това тоерийте
не помагат
но се пак си вярвам само в съдбадата
ма да ида се моля на нещо дет не го знам дали го има
е глупаво
пак и мисля че това е измислено само хората да се подчиняват на някой чрез бог !
Smile
lluussii
Great
Great
lluussii

Female

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyНед 06 Сеп 2009, 18:46

Руто написа:
Вчера попаднах на следния коментар в един блог. Толкова се изкефих на това, което е написал потребител с ник Z-z-z files, че се сетих за тази тема и понеже виждам, че отново е актуална, искам да ви покажа въпросния коментар. Аз мисля по абсолютно същия начин, казвал съм абсолютно същите неща в темата "За или против религиите", макар и по моя си начин, с моите си думи. Това, което ме зарадва, е че не съм сам в този начин на мислене.

Моля, четете внимателно!

А колкото до темата за Бог – създателя ни – грешката ви е че сте погълнали наивните идеи на поповете и на всевъзможни авторитети. Реално вие роптаете срещу тях, защото са нереални, ограничени и ограничаващи, защото са ви ги внушили и са ви възпитали на определено отношение към тях – или да ги приемате на сляпо или да ги отхвърлите като наивитет, но не и да разсъждавате върху това. Това е защото нямате СОБСТВЕНА идея за Бог. Аз няма да ви дам доказателство за Съществуването Му – доказването си е Ваша работа. Само ще си позволя да цитирам един от Великите умове на човечеството – обръщайки се към свещениците той казал: „Докажете ми Бог“, и веднага след това се обърнал към учените: „Насочете телескопите си към небето и ми кажете че Бог не съществува.“

Oпределено не си сам...

И затова децата, докато не са им замърсили мозъка с купища простотии и глупави изказвания, най-лесно приемат Бог и задават въпроси, каквито ТЯХ ги интересуват.
DALEK
Great
Great
DALEK

Male
Брой мнения : 270
Рейтинг : 7
Registration date : 19.08.2009

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: с   За Бог - Page 2 EmptyНед 06 Сеп 2009, 20:16

НЕ! Вселената е произлязла от големия взрив, а ние сме произлезли от звезден прах(по-мащабно погледнато, иначе смятам че от маймуните). Всичките там религии ми изглеждат адски измислени. Прегледал съм общо взето всички - от християнство(many moons ago бях хардкор християнин biggrin ) до сатанизъм и уика, но всичко ми изглежда като пълни глупости. Вярвам във физиката и това е
Михаил
Advanced
Advanced
Михаил

Male
Брой мнения : 192
Рейтинг : 10
Registration date : 13.08.2009

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyНед 06 Сеп 2009, 23:00

Според мен бог и въобще религията са най-голямата идиотщина измислена от човечеството заради която са се водели толкова много безмислени войни. Колкото до произхода вярвам че сме произлезли от древни цивилизаций населявали преди земята, които могли да използват много по-голям процент от мозъка си отколкото ние, може да звучи тъпо и измислено, но ако се замисли човек примерно доста по-логично звучи не хора да са строили пирамидите, които и в днешно време е трудно да се построят, а по-развити от нас цивилизаций. По тая тема има една много добра книга, от която всъщност се зарибих по тази теза, та тя е на Ернст Мулдашев казва се " От кого сме произлезли?" доста е интересна и я препоръчвам на всеки, които се интересува от произхода ни.
Руто
Administrator
Administrator
Руто

Male

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 EmptyПон 07 Сеп 2009, 03:07

Пиша, цитирам, обяснявам - какъв смисъл?
Тези, които Бог е повикал, са откликнали. Останалите просто си вярват в каквото и да е... На никого не ще натяквам нито вярата си, нито знанията си - който когато е готов, ще проумее (всички проумяват по един или друг начин, а тези които не успяват, жалко за тях самите)...
DALEK
Great
Great
DALEK

Male
Брой мнения : 270
Рейтинг : 7
Registration date : 19.08.2009

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: з   За Бог - Page 2 EmptyПон 07 Сеп 2009, 09:30

Lynott написа:
Колкото до произхода вярвам че сме произлезли от древни цивилизаций населявали преди земята, които могли да използват много по-голям процент от мозъка си отколкото ние, може да звучи тъпо и измислено, но ако се замисли човек примерно доста по-логично звучи не хора да са строили пирамидите, които и в днешно време е трудно да се построят, а по-развити от нас цивилизаций. .

Това че използваме малък процент от мозъка си е мит, опроверган от съвременната наука. Няма зони от мозъка, които да спят. Никой не може да ми каже, че маите например са били по-развити от нас, след като за да завали дъжд са правели масови жертвопринощения и ако дъждът не е падал, те са правели по-големи жертвоприношения. Вярно били са по-развити от тогавашните цивилизации(не цивилизаций), но с нищо не са ни превъзхождали. Египтяните също не са били кой знае колко развити и всякакви простотии за извънземна намеса при пирамидите, според мен, са си простотии. Има предостатъчно теории, как пирамидите са могли да бъдат построени и по онова време с тогавашната технология. Всички други теории са базирани на някакъв развален телефон. Цивилизация Х е била по-развита от другите тогава, автоматично става "ОМФГ ЦИВИЛИЗАЦИЯ Х СА БИЛИ ТОЛКОВА УМНИ, ЧЕ СА СЕ РАЗХОЖДАЛИ ДО МАРС И ОБРАТНО С УБЕР ЯКИТЕ СИ КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ"
Sponsored content

За Бог - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: За Бог   За Бог - Page 2 Empty

За Бог
Върнете се в началото 
Страница 2 от 12Иди на страница : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
RockPlace :: ИНТЕРЕСИ И ХОБИТА :: Мисъл и Слово-
Идете на: