Age : 32 Брой мнения : 2380 Location : ПЛОВДИВ Интереси : Палатки, забавление, плуване, пиене... Рейтинг : 82 Registration date : 15.12.2008
Заглавие: Linkin Park (neo metal) Нед 02 Авг 2009, 20:56
First topic message reminder :
Линкин Парк (на английски Linkin Park) е американска музикална група. Повечето критици ги определят като нео-метъл. Linkin Park добавят, че главната им цел е да създават нещо между метъл и рап. Първият им албум се казва „Hybrid Theory“. Linkin Park използват ясни текстове. Причината за това обяснява Майк: „Искахме нещо по-ефектно, опитвахме се да напишем колкото се може по-чисти текстове, което ни позволи да опишем съвсем друг свят, позволи ни да опишем чувствата, които преживяваме. С това обаче не искаме да бъдем против този, който използва тежки текстове“. Казва, че всеки е дал всичко от себе си за развитието на групата.
Началото е поставено през 1996 в гимназията в Агура Хилс (Калифорния), когато фенът на твърд метъл Брад Делсън и рапърът Майк Шинода решили да създадат група на име „Ксеро“ (Xero).Xero е първоначалното име на групата Linkin Park. Нейни членове са Майк Шинода, Брад Делсън, Роб Бъртън, Джоузеф Хан.
След пристигането на другия вокалист в групата, Честър Бенингтън, тя е преименувана на Hybrid Theory, след това и на Linkin Park, поради проблеми с патента на името (вече е съществувала група Hybrid). Но така кръщават първия си албум.
Джоузеф Хан, запознал се с Майк в училището по изкуство в Пасадена, САЩ, съученик на Брад от гимназията и Марк Уейкфилд. Последният обаче напуска групата, оставайки добър приятел на останалите момчета. Финикс също напуска групата за кратко време, свирейки за „Снакс“. Завръща се след излизането на „Hybrid Theory“ (за това всъщност на обложката на албума той не е сред другите момчета). Последният присъединил се в екс-„Xero“, преименувани през това време на „Hybrid Theory“, е Честър Бенингтън, родом от Аризона. След като чул техни парчета, за които разбрал от приятел, се присъединил към групата, която го одобрила след прослушване по телефон. (На въпрос дали това е вярно, Майк отговаря уклончиво и предпочита да запази привличането на Честър в групата в тайна). Именно той измисля името „Linkin Park“, когато са принудени да променят името си, поради вече съществуваща група „Hybrid“. Идеята е била, че всички от групата са минавали край известния Линкълн Парк всеки ден и са решили, че им трябва подобно име.
Дискография
* Hybrid Theory (1999) * Hybrid Theory (2000) * Reanimation (2002) * Meteora (2003) * Live in Texas (2003) * Collision Course (2004) * Minutes to Midnight (2007) * New Divide (2009)
LP - In The End
Премахнат клип
LP - Numb
Премахнат клип
LP - Crawling
Премахнат клип
LP - Breaking The Habit
Премахнат клип
LP - From The Inside Премахнат клип
Автор
Съобщение
r0sk0 Newbie
Age : 29 Брой мнения : 26 Location : Varna Интереси : metal prostotii i dr :D Рейтинг : 1 Registration date : 27.03.2010
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Вто 13 Апр 2010, 09:13
До едно време ги бях слушал. Още в началото кат почнах да слушам метал и ми харестваха, но сега не чак толкова.
Не дабълпоствай. ~Puppet Master
varney Newbie
Брой мнения : 43 Рейтинг : 0 Registration date : 12.04.2010
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Вто 13 Апр 2010, 10:04
Ами преди ги слушах,но сега нещо не са ми толко интересни...навремето много им се кефех :p
AxL Great
Age : 28 Брой мнения : 376 Location : Пловдив Рейтинг : 2 Registration date : 19.01.2010
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Сря 14 Апр 2010, 21:03
Имат няколко яки парчета,на които се спуквам от кеф,но като цяло не ми харесват особено..
Agent Orange Epic
Age : 28 Брой мнения : 628 Location : Видин Интереси : Футбол Рейтинг : 2 Registration date : 11.10.2009
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Сря 14 Апр 2010, 22:03
Mosh, mosh, mosh, GEEET INTO THE F*CKIN MOOOOSH! Супер-здравата група! Любима песен ми е онаа с рапъра. Ама как му беше името, нещо Бъстъ имаше.
Jay Z > LP > all Извод: Damn! Знаех си! То си му е скрито в името. Jay Z is the new Jesus!
CookieMonster Newbie
Age : 28 Брой мнения : 58 Location : Варна Интереси : Фотография, Крави, Бисквити, Музика, Спорт Рейтинг : 2 Registration date : 06.05.2010
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Пон 10 Май 2010, 19:19
Само отделни песни ми харесват.
Tan4ety Newbie
Age : 26 Брой мнения : 5 Location : Видин Рейтинг : 0 Registration date : 28.07.2010
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Сря 28 Юли 2010, 10:41
Преди ми бяха любимата група (преди 3-4 години)..И май бяха първата такава група, която чух..Едно време много им се радвах, знаех им всичките песни на изуст...Но напоследък нещто не ме кефят, много си смениха звученето..Но все пак интересно ми е къв ще бъде новият им албум... :)
denityyy666 Fan
Age : 29 Брой мнения : 447 Location : Пловдив Интереси : Психология, фотография, музика, литература! :) Рейтинг : 0 Registration date : 03.12.2009
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Сря 28 Юли 2010, 11:06
Много са ми лигави... хич не ми допадат
AxL Great
Age : 28 Брой мнения : 376 Location : Пловдив Рейтинг : 2 Registration date : 19.01.2010
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Чет 29 Юли 2010, 22:31
Agent Orange написа:
Mosh, mosh, mosh, GEEET INTO THE F*CKIN MOOOOSH! Супер-здравата група! Любима песен ми е онаа с рапъра. Ама как му беше името, нещо Бъстъ имаше.
Jay Z > LP > all Извод: Damn! Знаех си! То си му е скрито в името. Jay Z is the new Jesus!
Бъста Раймс
denitsa Newbie
Брой мнения : 65 Location : varna Интереси : scandinavian languages and mythology,astronomy,Northern lights,death metal,going out with friends Рейтинг : 0 Registration date : 17.05.2010
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Сря 11 Авг 2010, 13:28
каквото и да се каже за Linkin Park ще е малко..мечтая си да им изкупя дискографията
hav0k Advanced
Age : 36 Брой мнения : 116 Location : Пловдив/Плевен Рейтинг : 0 Registration date : 27.09.2009
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Чет 02 Сеп 2010, 22:51
LP forever!
Надявам се новия им албум "A Thousand Suns" да си струва. Въпреки разочарованието на много хора Minutes To Midnight не беше чак толкова лош. Вярно, че си смениха стила доста след като ги купиха (и се комерсиализираха донякъде), но си носят онова характерно възвишено звучене изпълнено с емоция.
А пс щях да забравя - поздравче за всичките им фенове :-)
Последната промяна е направена от hav0k на Съб 04 Сеп 2010, 14:51; мнението е било променяно общо 1 път
geoff Newbie
Age : 34 Брой мнения : 59 Location : Варна Рейтинг : 0 Registration date : 03.09.2010
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Съб 04 Сеп 2010, 10:17
Променят насоката на музиката си във всеки албум,точно за което продължавам да ги уважавам,а новия албум е страхотен.
hav0k Advanced
Age : 36 Брой мнения : 116 Location : Пловдив/Плевен Рейтинг : 0 Registration date : 27.09.2009
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Съб 04 Сеп 2010, 14:56
Още 10-тина дена. Албума излиза на 14.9.2010. Като изключим другите глезотийки в сайта им (http://www.linkinpark.com/) чистата MP3 версия на албума е на цена $12.
Agent Orange Epic
Age : 28 Брой мнения : 628 Location : Видин Интереси : Футбол Рейтинг : 2 Registration date : 11.10.2009
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Сря 08 Сеп 2010, 16:33
Тази песен (The Catalyst) си е чист поп! Няма какво да ме убеждавате.
hav0k Advanced
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Чет 09 Сеп 2010, 10:31
Age : 27 Брой мнения : 307 Location : Пловдив Интереси : Търсене на нещо по-голямо Рейтинг : 9 Registration date : 23.05.2010
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Пон 19 Дек 2011, 02:27
С тях започнах дългото си пътуване към истинската музика, харесват ми, обожавам ги, имат уникален стил, запомнящи се песни, всеки албум е с различно звучене, въпреки, че от известно време спрях да ги слушам, сега пак почвам да се зарибявам по тях .
DeathBreeder Newbie
Age : 30 Брой мнения : 37 Location : Varna Интереси : Guitar ,(growl , scream vocals) History , Astronomy , Sports , Some Arts Рейтинг : 0 Registration date : 01.03.2013
Заглавие: Re: Linkin Park (neo metal) Пет 01 Мар 2013, 21:29
С тях почнах да слушам музика от тоя жанр бяха уникални за времето си но и комерса си каза думата и сега са боза ...