2007 - "Victory songs" Албума е комбинация от викинг и фолк метъл, с някой блек, траш и добри пауър елементи. Песните в албума са добри – бързи и весели, с страхотни рифове на китарите и народни инструменти, допълвайки атмосферата. Средното темпо и бавните песни са добри, но когато групата покаже истинската си сила, е почти опустошителна. Вокалите са резки, комбинация от силно повишени крясъци и ниско понижено ръмжене. Има и малко мелодично пеене. Victory Songs е такъв албум, че ти се иска да се залакатушкаш с бира и меч в ръка, тръгнал да убиваш дракони.
2004 - "Iron" Само с 2 албума, в които се комбинират фолк рифове, използването на народни инструменти, простички и приятни песни, и едновременно чисти и ръмжащи вокали, правят групата крале. Може би групата е толкова слушана, колкото Finntroll, но побалзорите – заслужават си го! Iron е много добър албум, може би по-добър от предходния. По-кратък е – да, но това не значи, че е лош. По-кратките албуми имат по-голям шанс да сгрешат с нещо. Песните са разнообразни.
2001 - "Ensiferum" Невероятните мрежи от викинг-фолк мелодии правят албума толкова епичен. Всяка песен обяснява определен аспект от викингския фолклор, който създава много мелодична и безмилостна атмосфера.
Марто! Unique
Age : 110 Брой мнения : 802 Location : At Home Рейтинг : 48 Registration date : 17.07.2008
Age : 27 Брой мнения : 455 Location : Пловдив Интереси : Музика и rockplace Рейтинг : 0 Registration date : 14.11.2009
Заглавие: Re: Ensiferum (viking,folk metal) Чет 17 Дек 2009, 18:59
Ensiferum е любимата ми група.Тя е първата метал група,която чух.Мноо уникални. Поздрав за всички: Ensiferum-One More Magic Potion.
Adept Rockplacer
Age : 29 Брой мнения : 1904 Location : Чирпан Интереси : Deathcore/Core/Scream Рейтинг : 3 Registration date : 10.11.2009
Заглавие: Re: Ensiferum (viking,folk metal) Чет 17 Дек 2009, 19:17
Ето защо Петри се махна от Нортър ... защото Енсиферум РУЛИРАТ ! Обожавам Енсиферум , връщат ме в битките за Асгард & Мидгард ... много надъхваща група за битки ! Браво на Пъпят !
D(emo)n_Hunter Moderator
Age : 31 Брой мнения : 3540 Location : Плевен Интереси : хирургия Рейтинг : 94 Registration date : 10.11.2008
Заглавие: Re: Ensiferum (viking,folk metal) Пет 14 Дек 2012, 14:14
Слушам ги от съвсем скоро, но няма как да не изразя положително мнение. Имайки предвид, че не съм много навътре в този стил и съм слушала сравнително малко неща, тия пичове ме грабнаха още на първо слушане.
AxL Great
Age : 28 Брой мнения : 376 Location : Пловдив Рейтинг : 2 Registration date : 19.01.2010