|
| | За или Против религиите | |
|
+38Airdancer stunnka deathrose Social_Suicide Лили. <.LeX. > Железен Bubble Eleutheria pamcho Cheshire Cat krissa nutshell lluussii Абсент Алфонсин Man_Of_Sin Илмари Немезида m.satan Кънчо DJ_W0LF irrealiste In_Flames91 bellz FAIRY CrazY Мия Руто Kaamos Ania RockPlace Пате Deathroll Tomhet Ади_Психаря Вильо. Puppet Master 42 posters | |
За или против религиите | За | | 46% | [ 35 ] | Против | | 54% | [ 41 ] |
| Общо гласове : 76 | | |
| Автор | Съобщение |
---|
Puppet Master Rockplacer

Age : 28 Брой мнения : 2354 Location : Пловдив Интереси : ego trips Рейтинг : 134 Registration date : 15.07.2008
 | Заглавие: За или Против религиите Чет 16 Окт 2008, 21:50 | |
| First topic message reminder :
Твърдо против.Религиите са средство за манипулация на масите. | |
|  | |
Автор | Съобщение |
---|
CrazY Rockplacer

Age : 32 Брой мнения : 2380 Location : ПЛОВДИВ Интереси : Палатки, забавление, плуване, пиене... Рейтинг : 82 Registration date : 15.12.2008
 | Заглавие: Re: За или Против религиите Пон 12 Яну 2009, 12:25 | |
| Твардо съм "за" религията, дори и да е няква манипулативна върховна политика..! точно това прави света ни по интересен и пълноценен..какви бихме били ако е нямаше религия..нали все от някаде трябва да се дърпат конците..иначе просто щяхме да сме някакви ботове които ходят по земята безцелно.. Религията е форма на обществено сазнание, съвкупност от възгледи,обичаи основани на свръхестествените сили,както и съвкупност от моранлите норми, ценности практики и тн.. Тя е преминала през множество етапи на развитие и точно заради това хората вече не знаят в какво да вярват.. Аз съм православен християнин и Вярвам,че вярата ми към Бога ми помага да бъда по добар човек..  | |
|  | | FAIRY Newbie

Брой мнения : 63 Рейтинг : 0 Registration date : 27.12.2008
 | Заглавие: Re: За или Против религиите Сря 21 Яну 2009, 18:55 | |
| Религиите са важни! Аз съм силно вярваща,но дори и някой да не вярва в някой определен Бог,важното е да вярва в нещо,което му дава сили ,в което да вярва и заради което да продължава напред.Независимо дали е религия! ЗА!. | |
|  | | bellz Great

Брой мнения : 269 Location : The Supermarket, Varna Интереси : занимавам се с платени убийства Рейтинг : 1 Registration date : 20.11.2008
 | Заглавие: Re: За или Против религиите Сря 21 Яну 2009, 20:47 | |
| Ъ.. не съм "против" религиите, не ми пука, вярвайте си в Нещото, ама не ми го натяквайте, не ме интересува. Аз лично не се вписвам под графата християнка, будистка, уикан и пр. Не вярвам в Бог. Цяялата концепция за Бог /оособено в християнската религия/, който се занимава с моето и вашето ежедневие, същия, който създал първите хора, забранил им да ядат от Дървото с главно Д, въпреки че той самия ги е създал любопитни и след това, знаейки какво ще стане, щото нали е всезнаещ, им се разсърдил, заебал ги и решил че тряа ги накаже. След тва Господ решил, че абе нещо не му харесват хората и решил малко да ги издави, колко му е. Но разбира се, предупредил една дузина от тях, за да заселят след тва земята наново. И да не забравяме, че в същото време Той обича ВСИЧКИ. Така де, но религията като цяло си е нещо нормално и.. понякога хубаво, понякога лошо. Смятам, че има няква висша сила, не е задължително да е човек или цяла шепа богове, или някво митично същество, уатевър.. И все пак е тъпо да разчиташ само на религията си, да се уповаваш само на нея. Не вярвам, че някой "помага", за да е добър един човек. Първо няма такова нещо "добър човек". Има просто хора. Няма черни и бели. Също, съжалявам, ама аз никога няма да умра или да убия някого, заради вярванията му. LAME. А да не говорим за всичките измами и манипулации /въпреки че явно тия дето ги манипулират са достатъчно прости, за да се хващат/, също така и за разните свещенници, епископи и пр., които си свиркат с уста и са фрашкани с пари. | |
|  | | Руто Administrator

Брой мнения : 3990 Location : Пловдив Интереси : Езици, философия, психология Рейтинг : 313 Registration date : 17.07.2008
 | Заглавие: Re: За или Против религиите Сря 21 Яну 2009, 21:06 | |
| Прочетох го на един дъх,без да се замислям,щото и ти така си го написала  | |
|  | | bellz Great

Брой мнения : 269 Location : The Supermarket, Varna Интереси : занимавам се с платени убийства Рейтинг : 1 Registration date : 20.11.2008
 | |  | | In_Flames91 Banned

Age : 31 Брой мнения : 552 Location : Land of cybernation Рейтинг : 1 Registration date : 15.01.2009
 | Заглавие: Re: За или Против религиите Сря 21 Яну 2009, 21:13 | |
| Против!Религиите предизвикват фанатизъм и манипулации... | |

Брой мнения : 3990 Location : Пловдив Интереси : Езици, философия, психология Рейтинг : 313 Registration date : 17.07.2008
 | |  | | bellz Great

| Заглавие: Re: За или Против религиите Сря 21 Яну 2009, 21:28 | |
| | |
|  | | Ади_Психаря Rockplacer

Age : 30 Брой мнения : 2517 Рейтинг : 71 Registration date : 31.08.2008
 | Заглавие: Re: За или Против религиите Сря 21 Яну 2009, 21:29 | |
| - Цитат :
- Ето виждаш ли какво е твърдение без обосновка -не казва нищо tongue_smile
Защо бе, Ронито може да си има обосновки.хД Може просто да не е намерила причина да повярва като мене, фактите в Библията да се сблъскват с реалните и понятия и тя избира едното за вярно..(познай кое хД) Тя има някакво становище и първо, може да се е замислила, преди да го е написала и второ, ако не го е направила, значи е сигурна в него.  | |
|  | | bellz Great

| Заглавие: Re: За или Против религиите Сря 21 Яну 2009, 21:35 | |
| - Ади_Психаря написа:
-
- Цитат :
- Ето виждаш ли какво е твърдение без обосновка -не казва нищо tongue_smile
Защо бе, Ронито може да си има обосновки.хД Може просто да не е намерила причина да повярва като мене, фактите в Библията да се сблъскват с реалните и понятия и тя избира едното за вярно..(познай кое хД) Тя има някакво становище и първо, може да се е замислила, преди да го е написала и второ, ако не го е направила, значи е сигурна в него.  @: Омг ве, АДЕЛИНО. (rofl не ме убивай) Стига с тва Рони. ;D ;D А иначе по темата, няма как да пиша без да се замислям, ако пишех без да се замислям, щях да напиша две думи или просто да цитирам някого. ;D А пък ква е тая запаленост на всички по библията и Джийзъс. Не говорим ли за религиите като цяло!? | |

| Заглавие: Re: За или Против религиите Сря 21 Яну 2009, 21:51 | |
| Сега да не вземе някой да се разсърди.Не съм искал да обидя никого.Просто ми се спи и затова не спорих по твърденията точка по точка,а понякога се хващам и за думата -вместо това се опитах с едно изречение да кажа всичко,а то взе че се прие лично.Утре ще коментирам отново. | |
|  | | bellz Great

| |  | | Руто Administrator

| Заглавие: Re: За или Против религиите Сря 21 Яну 2009, 23:11 | |
| - Tangerine. написа:
- Цяялата концепция за Бог /оособено в християнската религия/, който се занимава с моето и вашето ежедневие, същия, който създал първите хора, забранил им да ядат от Дървото с главно Д, въпреки че той самия ги е създал любопитни и след това, знаейки какво ще стане, щото нали е всезнаещ, им се разсърдил, заебал ги и решил че тряа ги накаже. След тва Господ решил, че абе нещо не му харесват хората и решил малко да ги издави, колко му е. Но разбира се, предупредил една дузина от тях, за да заселят след тва земята наново. И да не забравяме, че в същото време Той обича ВСИЧКИ.
Това ли е според теб концепцията за Бога? Щото на мен ми звучи като преразказ на приказка,която не ти е харесала. - Tangerine. написа:
- Така де, но религията като цяло си е нещо нормално и.. понякога хубаво, понякога лошо. Смятам, че има няква висша сила, не е задължително да е човек или цяла шепа богове, или някво митично същество, уатевър.. И все пак е тъпо да разчиташ само на религията си, да се уповаваш само на нея. Не вярвам, че някой "помага", за да е добър един човек. Първо няма такова нещо "добър човек". Има просто хора. Няма черни и бели.
Също, съжалявам, ама аз никога няма да умра или да убия някого, заради вярванията му. LAME. А да не говорим за всичките измами и манипулации /въпреки че явно тия дето ги манипулират са достатъчно прости, за да се хващат/, също така и за разните свещенници, епископи и пр., които си свиркат с уста и са фрашкани с пари. Тука май концепцията ти е "някаква". Права си,че човек не трябва да лежи бездейно и да чака религията да изживее живота му.Ако се запознаеш поне малко с религията (не само случките,но и смисълът в тях),ще видиш че самата религия (християнската) поддържа абсолютно същото становище. Като твърдиш,че няма добри хора,да те питам:изнасилвачите на деца лоши хора ли са? И ако да,какви хора са тези,които дават живота си за да спасят друг живот? Относно опорочените свещеници и "религиозни" практики,не мислиш ли че гледаш малко едностранно на нещата?Но не се и учудвам -едва ли си прочела и едно житие на светец...Има святи хора и днес,но те са от тези,скромните,а ти явно виждаш само покварата. Жалко за теб,всъщност. | |
|  | | bellz Great

| Заглавие: Re: За или Против религиите Сря 21 Яну 2009, 23:25 | |
| - Руто написа:
- Това ли е според теб концепцията за Бога? Щото на мен ми звучи като преразказ на приказка,която не ти е харесала.
Не, тва е просто друг начин да погледнеш върху въпросната "приказка". Аз си го тълкувам така ии го споделям. (: - Руто написа:
- Относно опорочените свещеници и "религиозни" практики,не мислиш ли че гледаш малко едностранно на нещата?Но не се и учудвам -едва ли си прочела и едно житие на светец...Има святи хора и днес,но те са от тези,скромните,а ти явно виждаш само покварата.
Жалко за теб,всъщност. Пф, че аз да съм ги дискриминирала нещо? Да виждаш думата ВСИЧКИ някъде? Неее. Казвам, че има такива животни днешно време [и не са малко]. Е, ся кво обвиняваш ме че съм песимист. ;D не е честно тва. Говорех за религията като цяло, че има хора, които се възползват, не че всички са такива. А за изнасилвачите.. ми кво да ти кажа. Тва е се едно да те питам сега, ако Бог беше толкова мъдър, защо умират невръстни деца? Защо 6 годишни се разболяват от рак и кво ли не и умират, без да са имали шанс да станат "добри" или "лоши"? | |

| Заглавие: Re: За или Против религиите Сря 21 Яну 2009, 23:34 | |
| - Tangerine. написа:
- Тва е се едно да те питам сега, ако Бог беше толкова мъдър, защо умират невръстни деца? Защо 6 годишни се разболяват от рак и кво ли не и умират, без да са имали шанс да станат "добри" или "лоши"?
Защото Бог Е мъдър и ние не винаги разбираме действията му.Тези,които умират невръстни,си умират добри.Те не губят нищо. | |
|  | | CrazY Rockplacer

Age : 32 Брой мнения : 2380 Location : ПЛОВДИВ Интереси : Палатки, забавление, плуване, пиене... Рейтинг : 82 Registration date : 15.12.2008
 | Заглавие: Re: За или Против религиите Сря 21 Яну 2009, 23:54 | |
| бахти толкова съм разочарован от анкетата..  имам чувството, че повечето писали тука не са осещали Бога.. или ако са го осетили не са го осазнали.. | |
|  | | bellz Great

| Заглавие: Re: За или Против религиите Чет 22 Яну 2009, 09:40 | |
| - Руто написа:
- Tangerine. написа:
- Тва е се едно да те питам сега, ако Бог беше толкова мъдър, защо умират невръстни деца? Защо 6 годишни се разболяват от рак и кво ли не и умират, без да са имали шанс да станат "добри" или "лоши"?
Защото Бог Е мъдър и ние не винаги разбираме действията му.Тези,които умират невръстни,си умират добри.Те не губят нищо. Еми ок, ето ти и дилемата за изнасилвачите. Бог е мъдър и е решил, че трябва да бъдат изнасилвани хората. Йок. ;D Да бе, не губят нищо децата, само живота си. Тва ако е нищо.. Дали ше умра като съм на 10 или на 100, се тая, нищо не губя? Да бее.. (: | |

| Заглавие: Re: За или Против религиите Чет 22 Яну 2009, 09:52 | |
| - Tangerine. написа:
- Руто написа:
- Tangerine. написа:
Защото Бог Е мъдър и ние не винаги разбираме действията му.Тези,които умират невръстни,си умират добри.Те не губят нищо. Еми ок, ето ти и дилемата за изнасилвачите. Бог е мъдър и е решил, че трябва да бъдат изнасилвани хората. Йок. ;D Да бе, не губят нищо децата, само живота си. Тва ако е нищо.. Дали ше умра като съм на 10 или на 100, се тая, нищо не губя? Да бее.. (: Бог Е мъдър и допуска злото,дотолкова че да бъде изпитание,което си има цел -да се извиси душата и да се върне при него (и да не кажеш,че говоря общи неща,специално за изнасилването,аз лично знам какво е да бъдеш изнасилен и не ми е виновен Бог за това).Няма по-добър учител от страданието,а тези които Бог обича най-много,тях натоварва с най-големите изпитания.Разбира се,че е все тая на колко ще умреш -Mors ianua vitae! /Смъртта е врата към живота!/.И ако ти се дава още един ден и още един и още един,то е за да си научиш житейските уроци и да се подготвиш да се върнеш при Него.Блажени са тези,които са живели кратко! | |
|  | | bellz Great

| Заглавие: Re: За или Против религиите Чет 22 Яну 2009, 10:18 | |
| - Руто написа:
-
Бог Е мъдър и допуска злото,дотолкова че да бъде изпитание,което си има цел -да се извиси душата и да се върне при него (и да не кажеш,че говоря общи неща,специално за изнасилването,аз лично знам какво е да бъдеш изнасилен и не ми е виновен Бог за това).Няма по-добър учител от страданието,а тези които Бог обича най-много,тях натоварва с най-големите изпитания.Разбира се,че е все тая на колко ще умреш -Mors ianua vitae! /Смъртта е врата към живота!/.И ако ти се дава още един ден и още един и още един,то е за да си научиш житейските уроци и да се подготвиш да се върнеш при Него.Блажени са тези,които са живели кратко! Знаех си, че ще кажеш тва за изпитанията и за тайния план на Бог и пр. и пр., щото тва е просто едно гооолямо клише. Eми ето ти току що доказа, че няма добри и лоши хора rofl., ето ти изнасилвачите, които карат хората да страдат, но това е нещо хубаво.. защоото: - Цитат :
- Няма по-добър учител от страданието...
| |

| Заглавие: Re: За или Против религиите Чет 22 Яну 2009, 10:31 | |
| Клишетата имат една добра черта -верни са! Изнасилвачите са ЛОШИ хора!!! А Бог е тъкмо затова велик,понеже прави така,че дори и от злото и страданието да се получи нещо добро!
А относно опитите ти да използваш методите на софистиката в спора,откажи се -на тях ръкопляскат само невежите. | |
|  | | bellz Great

| |  | | Руто Administrator

| Заглавие: Re: За или Против религиите Чет 22 Яну 2009, 13:27 | |
| Остани си със здраве  Софистика от Уикипедия, свободната енциклопедия http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0Софистика е понятие, обозначаващо в най-популярното си значение едно от философските течения в древногръцката античност. Философите - софисти обикновено били пътуващи, частни учители по реторика. Значими представители: Протагор, Горгий, Филострат, Антифон и др. Характерна черта за софистиката изобщо е голямото значение, което тя отделя на реториката. От тук и негативният оттенък в другото значение на термина "софизъм", като пейоративен израз, касаещ разсъждения, основани на лъжливи доводи, манипулативно използване на аргументи, словесно изхитряне, което води към само привидно логични изводи. | |
|  | | irrealiste Great

Age : 29 Брой мнения : 352 Location : Варна /из прашни улици някакви/ Интереси : комбинацията между човка, криле, опашка, рога, хриле, нокти, люспи и копита, не помага, ако кандидатстващ в клуб по интереси Рейтинг : 6 Registration date : 27.12.2008
 | Заглавие: Re: За или Против религиите Съб 24 Яну 2009, 00:16 | |
| И аз не харесвам особено много Бог и всие. Дори уиката не е чак толкова умопомрачително досадна. А определено след като прочетах няколко страници за кланове, "вярвай в себе си, дуде" и "магии", стомашните ми сокове станаха бунтари. Религията е нещо посредствено. Помислете си, религията всъщност е убедила хората, че има невидим мъж, който живее на небето и гледа всичко, което правите, всяка минута и всеки ден. Някой ранен Джордж Оруел ли го е писал? ДъХолиБук e по-ранния вариант на "1984"? А и аз ще захвана с това, което запчна Вероника. Болести, смърт, разрушение, глад, бедност, мъчения, престъпения, корупция и топене на озозновия слой. Яко, а? А защо симпатягата горе се клати на трона си от облачета и подрънква на арфа, а не прави нищо по този въпрос? А чакай, за наше добро е... сигурно е много яко да знаеш, че милиони умират (в добрата стара Африка, примерно) за твое добро. Друго. Нали Той знае всичко, след като е Всезнаещ знае бъдещето, тогава защо съди след като знае как ще постъпиш? Значи е спасил душите на всички германци, които са избили шест милиона невинни души, а жертвите се пържат в адските казани, защото не вярват в сина му. Справедливост е много хубава дума, а? И една необикнвена игра на думи - защо някой би вярвал в бог, ако той съществува?
Само Буда харесвам, а той дори не е бог. Ако религията в училище стане задължителна, ще се пиша будистка. | |

| Заглавие: Re: За или Против религиите Съб 24 Яну 2009, 06:22 | |
| - irrealiste написа:
А и аз ще захвана с това, което запчна Вероника. Болести, смърт, разрушение, глад, бедност, мъчения, престъпения, корупция и топене на озозновия слой. Яко, а? А защо симпатягата горе се клати на трона си от облачета и подрънква на арфа, а не прави нищо по този въпрос? Щото ако симпатягата горе като с вълшебна пръчица оправеше всичките тези ЧОВЕШКИ проблеми,ти и тези като теб щяхте да мрънкате,че ви се меси в живота  | |
|  | | Ади_Психаря Rockplacer

Age : 30 Брой мнения : 2517 Рейтинг : 71 Registration date : 31.08.2008
 | Заглавие: Re: За или Против религиите Съб 24 Яну 2009, 10:34 | |
| Мухаха, таки ли мислиш, Руто. Кой ще мрънка, ако няма корупция и корумпирани? Ако няма глад, бедност, убийства, изнасилвания, бедност? Гладните ли, бедните ли? Аз със сигурност няма да мрънкам. И-ах, естествено-това някакси би ме убедило, че има някой, който следи земния животец и има силата да ни помага в нужда. Но всъщност хората са тези, които помагат на мене, а и на другите в нужда. И затова не вярвам. Всъщност, Бог като тебе ли мисли?"Ако се намеся, те ще мрънкат?"  Ех, Боже.. | |
|  | | Sponsored content
 | Заглавие: Re: За или Против религиите  | |
| |
|  | | | За или Против религиите | |
|
Similar topics |  |
|
Similar topics |  |
| |
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |