| Какво мислите за образованието в чужбина? | |
|
+21denityyy666 qkitaki Kaamos Кент dragons_eat_apples!! krissa skyforger Selene Gunslinger^^ eMm Илмари Вилито Katie_Rock Downingtn Fr0st NoVa Johnny Alister Imperial Ками Social_Suicide Bryan CrazY 25 posters |
|
Какво мислите за образованието в чужбина? | Много е добро | | 68% | [ 27 ] | Да,...става | | 10% | [ 4 ] | Добро е, но оставам тук | | 18% | [ 7 ] | Не го одобрявам | | 0% | [ 0 ] | Нямам мнение | | 4% | [ 2 ] |
| Общо гласове : 40 | | |
|
Автор | Съобщение |
---|
CrazY Rockplacer

Age : 32 Брой мнения : 2380 Location : ПЛОВДИВ Интереси : Палатки, забавление, плуване, пиене... Рейтинг : 82 Registration date : 15.12.2008
 | Заглавие: Какво мислите за образованието в чужбина? Вто 27 Апр 2010, 14:47 | |
| Е, какво мислите?
Интересни са ми мненията по темата, за това не гласувайте, а после да се скатавате. Скатавки.
:* | |
|
 | |
Bryan King of Spammerlandia

Age : 29 Брой мнения : 4538 Location : Somewhere in time Интереси : Girls,Girls,Girls.. Рейтинг : 133 Registration date : 13.07.2008
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Вто 27 Апр 2010, 14:58 | |
| добро е,но си оставам в България ^ ^ не смятам да мърдам. Всички говорят, че нямало бъдеще тука и тн,ама бъдещето си го правя аз. | |
|
 | |
Social_Suicide Advanced

Age : 34 Брой мнения : 173 Location : Varna/Yambol Интереси : Weapons,Adrenalin sports,Cars! Рейтинг : 0 Registration date : 21.03.2010
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Вто 27 Апр 2010, 15:12 | |
| Немога да кажа нищо, не съм запознат! | |
|
 | |
Ками Rockplacer

Age : 28 Брой мнения : 877 Location : Пловдив Рейтинг : 2 Registration date : 13.12.2009
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Вто 27 Апр 2010, 20:35 | |
| Аз съм си мислила дали да не уча висшето си в чужбина. Ама пък си мисля, че ще е по-добре да остана. Не съм на мнение, че тук няма реализация, както каза бъдещето си го правим ние  | |
|
 | |
Imperial Rockplacer

Age : 27 Брой мнения : 1348 Location : Пловдив Интереси : Музика... свирене на китара (бас, ритъм, акустична, соло) и РокПлейс Рейтинг : 3 Registration date : 19.12.2009
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Вто 27 Апр 2010, 20:41 | |
| - Social_Suicide написа:
- Немога да кажа нищо, не съм запознат!
.....++ | |
|
 | |
Johnny Alister Fan

Age : 29 Брой мнения : 403 Location : Пловдив Интереси : музика, спорт,езици , актьорско майсторство, изобразително изкуство Рейтинг : 1 Registration date : 02.12.2009
 | |
 | |
Fr0st NoVa Fan

Age : 29 Брой мнения : 593 Location : Пловдив Интереси : музика, фантастика(литература) Рейтинг : 1 Registration date : 21.11.2009
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Вто 27 Апр 2010, 21:18 | |
| Много си е добро образованието в чужбина,но изисква и много средства...Обаче,така добре се научава езика и всичко.Освен това,в чужбина се откриват много повече възможности за добра работа,добра заплата и така...Най-трудното е да се приспособиш към обстановката,към начина на живот и чувството,че не си си намястото.Първо се чувстваш като турист и не можеш да свикнеш...Никой не казва че е лесно,но със желание-всичко става.Аз имам това намерение.Да уча в чужбина.София е единствения ми(и най-близък)вариант в България. | |
|
 | |
Downingtn Ultimate Rockplacer

Брой мнения : 1167 Рейтинг : 55 Registration date : 11.06.2009
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Вто 27 Апр 2010, 21:25 | |
| - Fr0st NoVa написа:
- Много си е добро образованието в чужбина,но изисква и много средства...Обаче,така добре се научава езика и всичко.Освен това,в чужбина се откриват много повече възможности за добра работа,добра заплата и така...Най-трудното е да се приспособиш към обстановката,към начина на живот и чувството,че не си си намястото.Първо се чувстваш като турист и не можеш да свикнеш...Никой не казва че е лесно,но със желание-всичко става.Аз имам това намерение.Да уча в чужбина.
+1 Много бях пламнал по Berklee College of Music миналата година, но като поразпитах и нещо ме отказаха. Нямало е смисъл ако ще се занимавам с тази музика, а и таксите били твърде високи. И доколкото помня пълни стипендии май не даваха на българи или се лъжа. Но мисля наистина да отида някъде, ако не успея до тогава да постигна нещо, към което се стремя. Ако ли не, най-вероятно ще съм на Пловдив - Консерваторията. : ) | |
|
 | |
Katie_Rock Rockplacer

Age : 29 Брой мнения : 591 Location : Бургас Рейтинг : 0 Registration date : 20.10.2009
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Вто 27 Апр 2010, 22:42 | |
| Обичам Блгария, но си мисля че в чужбина има по-добро образование. Искам да продължа обучението си в Англия. Доста трябва да поработя над това, но съм се амбицирала много. След това мисля да се върна тук. | |
|
 | |
Вилито Rockplacer

Age : 28 Брой мнения : 1745 Location : Плевен :) Интереси : музика (: Рейтинг : 9 Registration date : 12.06.2009
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Сря 28 Апр 2010, 00:36 | |
| За мен в чужбина има много добро образование.. Не съм сигурна все още какво и къде ще уча.. Има доста време ^^ | |
|
 | |
Илмари Rockplacer

Age : 30 Брой мнения : 1492 Location : Пловдив Интереси : интересни Рейтинг : 9 Registration date : 24.01.2009
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Сря 28 Апр 2010, 09:48 | |
| Ами щом повечето хора искат в чужбина да кандидатстват, нормално да е по-хубаво. Поне аз мога да си извадя г/д такава статистика. По-богати страни ==> по-високи заплати ==> по-доволни учители ==> по-амбицирани учители = по-добър начин на преподаване = по-добро образование. | |
|
 | |
eMm Administrator

Age : 30 Брой мнения : 2138 Location : Варна Интереси : Photography Рейтинг : 22 Registration date : 06.01.2009
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Сря 28 Апр 2010, 11:06 | |
| - Katie_Rock написа:
- Обичам Блгария, но си мисля че в чужбина има по-добро образование. Искам да продължа обучението си в Англия. Доста трябва да поработя над това, но съм се амбицирала много. След това мисля да се върна тук.
+1
И аз искам да продължа обучението си в Англия. Просто смятам, че в България не мога да получа това, което искам като образование в сферата, която съм си избрала. | |
|
 | |
Gunslinger^^ Rockplacer

Age : 27 Брой мнения : 1450 Location : Пловдив Рейтинг : 11 Registration date : 20.04.2009
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Сря 28 Апр 2010, 11:43 | |
| Мечо го каза много правилно,че там са по-мотивирани...била съм в Англия за около месец да уча в лятно училище,наистина нямаше нищо общо с това,което е тук,просто преподаването е класи над това,което е тук... Сестра ми в момента е в Германия за един семестър и ми каза,че и там всичко е на мнооого по-добро ниво отколкоото е тук.
Все още не знам къде искам да продължа образованието си,защото за 4 години доста ще ми се променят идеите,но определено не мисля,че ще бъде в България.. | |
|
 | |
Selene Rockplacer

Age : 31 Брой мнения : 1152 Location : Предимно София О.о Рейтинг : 43 Registration date : 07.04.2009
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Сря 28 Апр 2010, 12:01 | |
| Като човек, който беше на косъм да подаде документи в UCAS... да взема и аз да кажа нещо xD Образованието в чужбина си струва усилията до определени граници. Първо, в чужбина като цяло университетите имат по-добра база за обучение, дават по-фолеми възможности за странично развитие и по-късна реализация...евентуално... Аз като англоговоряща и отказваща да запомни даже малко немски (да речем) съм малко по-наясно с нещата във Великобритания. Имам много познати там и тези теми в училище се обсъждат от поне 2 години (половината ми съученици, както и повечето ми приятели заминават  ). Да отидеш в чужбина да учиш е на първо време ресурсоемко. И това е най-големият му недостатък. Там се грижат за студентите, като грижата се състои в това че им създават условия да учат. Можеш да се запишеш на изключително много допълнителни неща (да не кажа, че е задължително. В чужбина много гледат какво правиш извън училище). За сметка на това можеш да работиш по малко часове на ден и следователно не можеш да се издържаш пълноценно. Т.е. ти 4-5 години зависиш изцяло от родители, така да се каже. Най-голямата "тежест" е при общежитията. Защото наистина са много пари на веднъж. Предимството на обучението там е че може би може да се попадне на по... мм.. "професионални" професори. В смислъл че до сега не съм чувала някой, който учи в чужбина да ми обяснява как за професорите си нещо по-незначително от червей. Не че се интересуват от всеки един. Просто са възпитани и не се опитват да те смачкат (просто впечатления от разкази на разни хора.. идея си нямам как е реални нито тук, нито там) Другото е, че там имаш по-голямо разнообразие от специалности. Бях приятно изненадана от специалността Game Development, налична в няколко университета (все пак гледах специалности, свързани с моята посока О.о) Има буквално за всекиго по нещо... включително "математика и философия" и разни други... Но нищо не ти гарантира по-нанатъчна реализация... мога да ви кажа, че в St. Andrews не можеш да си намериш работа, свързана с компютърните науки, например. Въпреки че в класацията на Times за Computer Science, университета е на .. 5-то място май. Големият проблем е че няма как да си сигурен в какъв университет кандидатстваш. Защо да ходиш до на майната си за да учиш в нещо на ниво Шуменски университет, като си имаш такъв във Шумен? В крайна сметка изводът е един - вземайте бакълавър тук, изкарайте много пари за магистратура и тогава отидете да я карате там. Това сякаш се очертава най-пълноценния вариант. Но веднъж заминете ли... Шансът да се върнете не е голям. И така и така вече изписах цял роман - ако все пак сте решили да кандидатствате: 1. Подготвяйте се от рано. Искат доплома почти навсякъде. 2. Решете какво искате навреме 3. Започнете да решавате "финансовия въпрос" отрано Това мисля че е валидно за навсякъде. Малко повече за UK, докато съвсем не съм изключила от темата: - Spoiler:
4. Трабва TOEFL или IELTS. Вземете който и да е от двата още в 11-ти клас. Най-късно лятото преди 12-ти. За IELTS не знам как точно стоят нещата, но на TOEFL се стремете към минимум 95 точки, за да сте сигурни. 5. Ако кандидатствате посредством агенция... аз лично не бих ги слушала бзропотно за изборът на университети. Те искат да ви вкарат в някой на всяка цена. Стремете се към най-доброто, което можете да си позволите или останете в България. Обичайната стратегия е "2 университета от най-добрите, 2 на стедно ниво, и 1 в който 100% влизаш". 6. Можете да кандидатствате сами. Всичко се прави през UCAS. 7. Помнете сроковете. Великобританците са хора, които планират живота си с месеци наред. За ЕС е първият краен срок, който тази година беше 15-ти януари. Пуснете ли по-късно, ще се борите за останалите места, заедно с индийци, китайци и т.н. 8. Има студентски заеми, но те покриват само таксите за обучение (до колкото знам) 9. Сега се сетих - Лондон е най-скъпо. Шотландия е най-евтино. За сметка на това университетите на Единбург и Гласгоу са качествени... до колкото знам
... в момента не се сещам друго - ако някой е надъхан да ходи там - да ме пита. Или ще знам отговора, или ще попитам.
Ако някой друг знае и иска да сподели нещо по въпроса (може и за друга страна) - да помогнем на бъдещите кандидати Аз лично оставам с България. Може да се каже че вече съм приета в СУ  И оставам по няколко причини - едно че след толкова повтаряне разбрах че особено за моята специалност, който и където и да ми преподава.. общо взето сама ще трябва да си наливам в главата. Пък и в София ще ми е много по-лесно да се оправя. Пък и не на последно място - ако отида там означава поне още 4 години зависимост, а аз гледам замо как да си прегриза синджира... Postscriptum: В чужбина се влиза лесно ако си го планираш. Виж.. в България имаш разни изпити дето... да кажем че да влезеш в СУ или УАСГ е малко по-трудно, от колкото в повечето университети в чужбина... Говоря ако езикът не ти е проблем. Но ако ще се изъчиш много на езиковия тест.. не знам после как се свиква там... Макар че аз съм само по изпитите по математика. Даже мога да ви ги класирам по трудност, интересност и т.н. >.< PostPostscriptum: Ама че пост О.о На прочелите целия - извинявайте  | |
|
 | |
skyforger Fan

Age : 30 Брой мнения : 579 Location : Пловдив Рейтинг : 0 Registration date : 30.12.2009
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Сря 28 Апр 2010, 13:22 | |
| - Bryan написа:
- добро е,но си оставам в България ^ ^ не смятам да мърдам.
Всички говорят, че нямало бъдеще тука и тн,ама бъдещето си го правя аз. Абсолютно съм съгласна!  | |
|
 | |
krissa Advanced

Age : 30 Брой мнения : 123 Рейтинг : 2 Registration date : 24.09.2008
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Сря 28 Апр 2010, 16:05 | |
| 10000 пъти по-добро е тая анархия в България там поне те карат да мислиш,тука и тва го няма | |
|
 | |
dragons_eat_apples!! Unique

Age : 27 Брой мнения : 809 Location : Плевен Интереси : RAZER <3 ( и да, това се пише с "е" ) XD Рейтинг : -2 Registration date : 17.01.2010
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Сря 28 Апр 2010, 16:18 | |
| Това нашето образование ли е?? Половината от осмокласниците са неграмотни, има живи примери в моя клас (около 6,7 човека) , които едва сричат, да не говорим за математика, английски език и т.н. И не ми казвайте, че си зависи от човека. Зависи от подхода на учителите, материала и начина на преподаване. Колкото и да обичам България не мога да се примиря с факта, че ще взема висше образование (дай боже) и после ще работя за 400 лв. Когато другите деца мечтаеха да станат певици и космонавти, аз мечтаех някой ден да имам голяма къща и да съм адвокат и ще направя абсолютно всичко възможно, за да го постигна, но не в България  | |
|
 | |
Johnny Alister Fan

Age : 29 Брой мнения : 403 Location : Пловдив Интереси : музика, спорт,езици , актьорско майсторство, изобразително изкуство Рейтинг : 1 Registration date : 02.12.2009
 | |
 | |
Social_Suicide Advanced

Age : 34 Брой мнения : 173 Location : Varna/Yambol Интереси : Weapons,Adrenalin sports,Cars! Рейтинг : 0 Registration date : 21.03.2010
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Сря 28 Апр 2010, 18:43 | |
| - krissa написа:
- 10000 пъти по-добро е тая анархия в България там поне те карат да мислиш,тука и тва го няма
Съгласен съм с това мнение! | |
|
 | |
dragons_eat_apples!! Unique

Age : 27 Брой мнения : 809 Location : Плевен Интереси : RAZER <3 ( и да, това се пише с "е" ) XD Рейтинг : -2 Registration date : 17.01.2010
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Сря 28 Апр 2010, 20:18 | |
| - Johnny Alister написа:
- Противоречиш си.
Сама казваш, че в класа ти има хора, които едва сричат, чудесно обаче вие учите по един и същ учебник, преподават ви едни и същи учители....как тогава като не зависи от човека те са неграмотни, а ти не си? Освен това, ако самият теб те мързи да научиш няколко елементарни урока и най-невероятния учител не може да ти налее знания в главата. Да права си, не съобразих. Зависи и от човека - или искаш да преуспееш или не. | |
|
 | |
Кент Rockplacer

Age : 32 Брой мнения : 974 Location : Пловдив Рейтинг : 27 Registration date : 12.01.2009
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Чет 29 Апр 2010, 01:32 | |
| Образованието в чужбина не може да се сравнява с това в България. | |
|
 | |
Social_Suicide Advanced

| Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Чет 29 Апр 2010, 10:37 | |
| - Кент написа:
- Образованието в чужбина не може да се сравнява с това в България.
Тоест къде в чужбина или България е по-добро? | |
|
 | |
Kaamos Rockplacer

Age : 32 Брой мнения : 1165 Location : Варна Интереси : aaaaa Рейтинг : 20 Registration date : 19.10.2008
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Чет 29 Апр 2010, 20:42 | |
| Зависи си от много работи - къде ще идеш, какво ще учиш, кой университет избираш, в какъв град, финансово състояние и други подобни. В момента се води, че в Англия е най-добре, но таксите са космически. По-запозната съм със ситуацията в Германия, щото все пак до скоро бях решена да ходя там. Сега го отложих за магистратурата, нооо нека първо ме приемат тук и после ще говорим пак. Като цяло опцията за образование в чужбина е нещо страхотно, защото дава съвсем други хоризонти на човека. | |
|
 | |
qkitaki Epic

Age : 29 Брой мнения : 687 Location : Варна Интереси : Музика,китари Рейтинг : 10 Registration date : 03.11.2008
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Пет 30 Апр 2010, 04:17 | |
| Мисля, след като завърша музикалното си образование тук, да замина за Германия и там да уча, и да работя. | |
|
 | |
denityyy666 Fan

Age : 29 Брой мнения : 447 Location : Пловдив Интереси : Психология, фотография, музика, литература! :) Рейтинг : 0 Registration date : 03.12.2009
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина? Съб 01 Май 2010, 23:59 | |
| Мисля,че е много добро. Надявам се да уча в чужбина, но после да се върна в България.  | |
|
 | |
Sponsored content
 | Заглавие: Re: Какво мислите за образованието в чужбина?  | |
| |
|
 | |
| Какво мислите за образованието в чужбина? | |
|