| Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" | |
|
+6Bryan Йен Лили. deathrose Руто Сакс 10 posters |
Има ли смисъл от такъв раздел? | Запознат съм с тази музика и ще бъда активен в раздела. | | 22% | [ 5 ] | Не съм много запознат, но ще ми е интересно да науча повече. | | 61% | [ 14 ] | Не съм изобщо запознат и не ме вълнува. | | 17% | [ 4 ] |
| Общо гласове : 23 | | Poll closed |
|
Автор | Съобщение |
---|
Сакс Administrator

Age : 29 Брой мнения : 669 Location : Пловдив и София; Интереси : Математика, физика, поезия, спорт; Рейтинг : 38 Registration date : 01.01.2010
 | Заглавие: Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" Вто 28 Сеп 2010, 12:11 | |
| Заглавието разкрива насоката на това предложение. Идеята е, че нямаме отделен жанров раздел за Класическа музика, а не бива да я пренебрегваме. Някои ще кажат: "Ами темата Друга музика?". Няма как да се вмести такъв широк спектър на музиката в една обща тема. Като добавим, че вътре са вместени още 3-4 жанра... Някакси не върви. Съдържание:Ще присъстват всякакви видове инструментални изпълнения, автобиографии на композитори, техните произведения, отделни инструменти: пиано, цигулка, нисък щрайх, духови и ударни, класическа китара, акордеон... и прочее, т.е. всичко, което е създадено в традициите на класическите изпълнения и коренно се противопоставя на популярна музика. Е, какво мислите за идеята? Ако модератор/администратор прецени, че тази мисъл заслужава допълнително разискване, освен "ключето", нека той/тя пусне анкета.  Благодаря предварително за вниманието. 
Последната промяна е направена от Warrior Of Tangra IYI на Пон 01 Ное 2010, 23:55; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
 | |
Руто Administrator

Брой мнения : 3990 Location : Пловдив Интереси : Езици, философия, психология Рейтинг : 313 Registration date : 17.07.2008
 | Заглавие: Re: Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" Вто 28 Сеп 2010, 12:24 | |
| Пускам анкета с цел да се установи дали един такъв раздел ще получи нужното внимание и активност. Резултатите от анкетата няма автоматично да създадат такъв раздел, но ще са ни от полза при обсъждането му в Екипа.
Срок на анкетата - 7 дни. | |
|
 | |
deathrose Moderator

Age : 32 Брой мнения : 1900 Location : Асеновград Интереси : Бира Рейтинг : 15 Registration date : 31.05.2009
 | Заглавие: Re: Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" Вто 28 Сеп 2010, 14:11 | |
| Би била хубава, но не намирам какво толкова можем да разискваме там. Най-много да се напълни с биографии и произведения, и след това само да има коментари от сорта на : оле, много е добър; произведенията му са яки; творбите му са много хубави; творчеството му е уникално; и т.н. и нищо по-съществено. | |
|
 | |
Лили. Moderator

Age : 28 Брой мнения : 2243 Location : Пловдив Интереси : *ньо. Рейтинг : 33 Registration date : 19.05.2009
 | Заглавие: Re: Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" Вто 28 Сеп 2010, 19:54 | |
| Идеята ми допада. Има много хубави произведения, както от миналите векове, така и сега. С удоволствие ще помогна и за създаването на темите в съответния раздел. А и има доста музиканти във форума, които свирят и при бъдещо кандидатстване в Консерватория, този раздел би им помогнал за обогатяване на знанията.
П.С.: Тъй като е музикален форум освен обсъждане на групи, стилове ще е добра идея да има специално местенце и за основите на музиката. Тъй че, ако се съгласите, в съответния раздел (за Класическа музика), като важна тема е възможно да има и една "Основи на музиката", от която да придобиваме по-обширна представа за това така красиво изкуство. | |
|
 | |
Сакс Administrator

Age : 29 Брой мнения : 669 Location : Пловдив и София; Интереси : Математика, физика, поезия, спорт; Рейтинг : 38 Registration date : 01.01.2010
 | Заглавие: Re: Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" Вто 28 Сеп 2010, 20:22 | |
| - deathrose написа:
- ... , но не намирам какво толкова можем да разискваме там. Най-много да се напълни с биографии и произведения, и след това само да има коментари от сорта на : оле, много е добър; произведенията му са яки; творбите му са много хубави; творчеството му е уникално; и т.н. и нищо по-съществено.
По тази логика всички музикални жанрове трябва да се премахнат, нали? Което не е лоша идея от твоя гледна точка, но пропускаш нещо много важно - знанията (желанието за знания). Да не мислиш, че отделям от времето си да чета подобни мнения в повечето теми/биографии, наблягам върху информацията, трупането на знания по дадената тема (за дадената група). И не само това. Щом на някого му харесва даден композитор, да кажем, има шанс и на теб да ти допадне. По този начин намираш стойностна музика... Нали с тази цел са направени тези теми... Поне този смисъл влагам аз...
Последната промяна е направена от Warrior Of Tangra IYI на Нед 12 Май 2013, 23:40; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
 | |
deathrose Moderator

Age : 32 Брой мнения : 1900 Location : Асеновград Интереси : Бира Рейтинг : 15 Registration date : 31.05.2009
 | Заглавие: Re: Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" Вто 28 Сеп 2010, 20:35 | |
| В другите жанрове и т.н. поне може да се отбелязва възход и падение на група, новини, нови албуми, отзиви от новите им неща. Малко трудно ще успеем дотолкова да коментираме Бетовен и Моцарт.
И не съм ПРОТИВ такъв раздел, просто си давам мнението. | |
|
 | |
Йен Rockplacer

Age : 29 Брой мнения : 1260 Location : Пловдив Интереси : Adventures~ Рейтинг : 20 Registration date : 28.09.2009
 | Заглавие: Re: Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" Вто 28 Сеп 2010, 21:01 | |
| - deathrose написа:
- В другите жанрове и т.н. поне може да се отбелязва възход и падение на група, новини, нови албуми, отзиви от новите им неща. Малко трудно ще успеем дотолкова да коментираме Бетовен и Моцарт.
И не съм ПРОТИВ такъв раздел, просто си давам мнението. Тук обаче могат да се засягат темите за Романтизъм, Класицизъм, Ренесанс и т.н. Има много повече за обсъждане, отколкото сегашите ни банди. А Ако наистина седнем да обсъждаме Бетовен и Моцарт, нямаш идея колко много може да се каже. История, автобиография, влияние върху света, произведения. Все нещо ще се намери. (: | |
|
 | |
Bryan King of Spammerlandia

Age : 29 Брой мнения : 4538 Location : Somewhere in time Интереси : Girls,Girls,Girls.. Рейтинг : 133 Registration date : 13.07.2008
 | Заглавие: Re: Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" Вто 28 Сеп 2010, 22:27 | |
| Кофти опции. Запознат съм с музиката, да ^ ^ Интересна ми е и мога да пиша, но пък баш да съм постоянен там, не мога да кажа ;р | |
|
 | |
eMm Administrator

Age : 30 Брой мнения : 2138 Location : Варна Интереси : Photography Рейтинг : 22 Registration date : 06.01.2009
 | Заглавие: Re: Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" Сря 29 Сеп 2010, 00:24 | |
| Според мен един такъв раздел би бил много..образователен, ако може така да се каже.
Преди да има всякакъв вид рок, метъл, чалга, реге, хип-хоп и така нататък, е имало класическа музика. Тя е била единствената музика (или по-скоро основната). Добре е да познаваме класиците и техните произведения. С всички крайници съм "ЗА". | |
|
 | |
Вилито Rockplacer

Age : 28 Брой мнения : 1745 Location : Плевен :) Интереси : музика (: Рейтинг : 9 Registration date : 12.06.2009
 | Заглавие: Re: Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" Сря 29 Сеп 2010, 10:00 | |
| И аз съм "за"  Не съм запозната много добре, но ще ми е доста интересно да чета : ) | |
|
 | |
Fofo0 Rockplacer

Age : 27 Брой мнения : 1342 Location : Manchester, UK Интереси : Books. Рейтинг : 6 Registration date : 15.08.2009
 | Заглавие: Re: Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" Сря 29 Сеп 2010, 20:52 | |
| Аз също съм "ЗА".
Днес имах концерт в училище и като слушах тази музика се замислих, че тя не бива да бъде пренебрегвана. Все пак е от първите стилове. | |
|
 | |
Frankie Roll Administrator

Age : 30 Брой мнения : 469 Location : Варна Рейтинг : 20 Registration date : 27.12.2009
 | Заглавие: Re: Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" Пон 25 Окт 2010, 14:28 | |
| Пожелания от екипа за подобаващо развитие на новия раздел! | |
|
 | |
Sponsored content
 | Заглавие: Re: Предложение за жанров раздел: "Класическа музика"  | |
| |
|
 | |
| Предложение за жанров раздел: "Класическа музика" | |
|