RockPlace
Какво чакаш? Влизай!
RockPlace
Какво чакаш? Влизай!
RockPlace
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ИндексPortal with galГалерияТърсенеLatest imagesРегистрирайте сеВход

Лъжата

Go down 
+13
Befana
affected_smiling_face
Мимиш.
Missy
Ania
Ellie
Руто
Йен
Bryan
Пате
deathrose
D(emo)n_Hunter
Лили.
17 posters
АвторСъобщение
Лили.
Moderator
Moderator
Лили.

Female
Брой мнения : 2243
Интереси : *ньо.
Рейтинг : 33
Registration date : 19.05.2009

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Лъжата   Лъжата EmptyНед 28 Ное 2010, 19:55

Spoiler:

Тъй..не успях да намеря подобна тема. Интересно ми е..
- какво е мнението ви за малките лъжи, които всеки използва в ежедневието си?
- бихте ли простили, ако някой ви излъже?
- усещате ли, когато някой се опитва да ви измами?

..и оставям другото на вас.

Върнете се в началото Go down
D(emo)n_Hunter
Moderator
Moderator
D(emo)n_Hunter

Female
Брой мнения : 3540
Интереси : хирургия
Рейтинг : 94
Registration date : 10.11.2008

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyНед 28 Ное 2010, 20:04

1. Малките лъжи от ежедневието за мен не са от значение, просто някой път са изискващи. Примерно си закъснял да се прибереш и измисляш нещо за пред вашите. Те се правят, че ти вярват, ти лъжеш и мажеш и тогава сякаш самата лъжа си губи смисъла, защото и на двете страни е ясно, че послъгващ.
2. За сериозни лъжи, такива, които носят някакви негативни последствие, съм против, естествено.
Да, бих простила лъжа въпреки всичко. Човек и да си казва, че се чувства предаден, че е загул всякакво доверие у дадения човек, доста често пренебрегва принципите си и прощава такива грешки на близките си. Доверието е нещо, което се гради трудно и губи лесно, но не ми е било пречка да го изградя отново.
3. Усещам, само когато лъжата е наистина толкова прозрачна, че няма накъде. Ако преценя, че не е с лоша умисъл, ще си замълча, ако е обратното - ще си кажа каквото имам.
deathrose
Moderator
Moderator
deathrose

Male
Брой мнения : 1900
Интереси : Бира
Рейтинг : 15
Registration date : 31.05.2009

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyНед 28 Ное 2010, 20:13

Цитат :
- какво е мнението ви за малките лъжи, които всеки използва в ежедневието си?
На всеки се случва понякога леко да поизлъже. Това донякъде е станало и част от нас. Стига да не се прекалява с тях и да не лъжем/ да не ни лъжат постоянно.

Цитат :
- бихте ли простили, ако някой ви излъже?
Колкото и да ми е кофти, след време почти винаги прощавам. Може някоя лъжа дълго да я натяквам, но все пак не се сърдя цял живот.

Цитат :
- усещате ли, когато някой се опитва да ви измами?
Понякога усещам, друг път не. Зависи колко е умел този, който се опитва да ме измами biggrin .

А всъщност, и аз да попитам - кои са "малките лъжи" ?? Какво разбирате под това понятие. Това, че някоя лъжа е безобидна, прави ли я по-малко лоша от другата, която силно наранява ?? И ако постоянно използваме тези "малки лъжи", няма ли те един ден да се превърнат в "големи лъжи" ??
D(emo)n_Hunter
Moderator
Moderator
D(emo)n_Hunter

Female
Брой мнения : 3540
Интереси : хирургия
Рейтинг : 94
Registration date : 10.11.2008

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyНед 28 Ное 2010, 20:17

Дадох пример какво разбирам под "малка лъжа", Добси. Това, че не вреди на никога не я прави толкова безобидна, не от гледна точка на това за какво си излъгал, а че може да свикнеш с това и в последствие нещата да си излязат извън контрол и именно тези безобидни лъжи да се превърнат в нещо по-значимо.
Пате
Rockplacer
Rockplacer
Пате

Female
Брой мнения : 1303
Интереси : Music, RockPlace
Рейтинг : 1
Registration date : 12.08.2008

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyНед 28 Ное 2010, 20:59

По принцип, за да излъжем някого трябва да сме сигурни, че той ще ни повярва. Майка ми често твърди, че вярата е в основата на лъжата, затова боли толкова много.

Мен ме нараняват и малките лъжи. Хич не са толкова безобидни, за колкото ги смятаме. Такава мрежа можем да оплетем от една на пръв поглед дребна лъжа..Тя е неотделима част от живота ни. Има я в личните ни отношения, както и в обществените. Не можем да я избегнем.

Доста са вече зарасналите ми рани от лъжи на кой-ли-не, но и аз съм причинявала такива.
Но всъщност кой не е? Понякога, когато лъжем не осъзнаваме как нараняваме някого и какви следи оставяме. Осъзнаваме това, което сме направили едва, когато загубим даден човек, заради постъпката си.

Аз се научих да не лъжа не когато за първи пьт някой ме излъга и се почувствах ужасно, а когато аз излъгах и видях как хората се почувстваха. Когато видях, че съм загубила доверието им и не вярваха дори, когато казвам истината!
Това те учи да не льжеш. Поне на мен ми даде важен урок, де.
Сега лъжите ми са от сорта на ''Кучето ми изяде домашното''. Това всъщност са дребните лъжи, които на никого не вредят, освен на кучето...
Bryan
King of Spammerlandia
King of Spammerlandia
Bryan

Male
Брой мнения : 4538
Интереси : Girls,Girls,Girls..
Рейтинг : 133
Registration date : 13.07.2008

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyПон 28 Фев 2011, 23:59

Лъжата за мен е синоним на истината biggrin
Лъжата е изкривената истина,демек - казваш истината,просот променяш 2-3 думички за да се получи така-че да ти хареса на теб,и може би на другите..а не така както е в действителност.Лъжата е най-красивото,и грозно нещо в света.Защото лъжата е въображението ти..то няма граници ^ ^ до момента в който на истината не и хареса колко красиво става,и реши да се намеси
Йен
Rockplacer
Rockplacer
Йен

Female
Брой мнения : 1260
Интереси : Adventures~
Рейтинг : 20
Registration date : 28.09.2009

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyВто 01 Мар 2011, 07:23

Най-яко е да смениш думичката "да" с "не". jawbreaker
Руто
Administrator
Administrator
Руто

Male
Брой мнения : 3990
Интереси : Езици, философия, психология
Рейтинг : 313
Registration date : 17.07.2008

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyВто 01 Мар 2011, 09:39

Типично по женски, нали? biggrin
Май затова някои мъже, каквото и да казва жената, го разбират като ДА. tongue_smile

Отношението ни към лъжата е една голяма лъжа. Обичаме да лъжем и мразим да ни лъжат. Направо побесняваме, когато разберем, че някой ни е излъгал, че ни е направил на глупаци, но в същото време с готовност правим същото. Можем с часове да говорим колко лоша е лъжата, колко е вредна и срамна, и в следващия момент да започнем да лъжем като дърти цигани (извинете, като възрастни роми - ако трябва да сме политически коректни, което също е една опашата лъжа).

Не знам дали истината тежи, но лъжата привидно снема тежестта й. Всъщност, лъжейки, бягаме от отговорност. Разбира се, във вселената нищо не се губи, и отговорността, от която сме избягали, все някога ни намира.

Да лъже може само човекът, понеже владее словото. Словото обаче е сила и лъжата може да убива. Тя не случайно се оприличава на змийски език - раздвоен и отровен.

Ellie
Fan
Fan

Female
Брой мнения : 404
Интереси : майка ти
Registration date : 14.08.2009

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyВто 01 Мар 2011, 22:31

- Под "малки лъжи" разбирам нещо, което на никого не вреди и спестява обяснения за нещо маловажно. Според мен благодарение на тези лъжи ежедневието е по-спокойно, елиминират се излишни въпроси, размисли и нерви, които в крайна сметка са щели да бъдат за нищо. ;D
- Ако чуя добра причина за това - най-вероятно да. Казвам "най-вероятно", защото много зависи за какво точно става въпрос.
- Сигурно да, досега не съм вярвала сляпо в нещо, което е било на 100% измислено и фалшиво с някаква цел. Има хора, на които вярвам и са ми дали достатъчно причини за това, другите не ме интересуват и когато разбера, че някой ме лъже, не се занимавам с него и просто го оставям да си мисли, че вярвам.
Руто
Administrator
Administrator
Руто

Male

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyВто 01 Мар 2011, 23:07

Абе аз не съм много съгласен да ме лъжат. Както казваше баща ми, когато ме хванеше в лъжа: Не ме е яд, че ме лъжеш, а че си мислиш, че ти вярвам!
Ania
Moderator
Moderator
Ania

Female
Брой мнения : 2011
Интереси : pizza
Рейтинг : 80
Registration date : 14.07.2008

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyСря 02 Мар 2011, 09:36

Не обичам да ме лъжат, кара ме да се чувствам малка и глупава, както когато бях малка и вярвах в Дядо Коледа ><
Ако можеше всеки да го удря ток, когато лъже щеше да е красиво и светло.
Аз лъжа...рядко? Най-вече в даскало "Госпожо, имах много работа не успях да си науча", но това е за да не лъжа майка ми с "Ама тя ме питаше неща, които не е казвала."
Това са моите лъжи.
Предпочитам да ме мразят, от колкото да ме мислят за лъжкиня.
Missy
Great
Great
Missy

Female
Брой мнения : 386
Registration date : 30.11.2009

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyСря 02 Мар 2011, 14:43

Зависи от самата лъжа.. колко е сериозна, дали е за добро или не... може би ако е нещо маловажно или освен, че не би навредила би предпазила от нещо, мисля че бих предпочела лъжата пред истината. И все пак прекалено многото лъжи също не са добре.
Руто
Administrator
Administrator
Руто

Male

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyСря 02 Мар 2011, 14:54

Няма малки и големи лъжи, понеже лъжата има свойството да поражда още лъжи след себе си, за да не бъде хваната и това, което е започнало като безобидна лъжа, може след време да прерастне в катастрофа. Също и така наречената "благородна лъжа" - тя е може би най-оспорваната, понеже на пръв поглед сякаш е полезна и се изрича (или премълчава) с добри намерения. Дали това е така, ето ви / ни тема за дискусия. Wink
Мимиш.
Newbie
Newbie
Мимиш.

Female
Брой мнения : 51
Интереси : човечеството
Рейтинг : 0
Registration date : 14.11.2010

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyСъб 12 Мар 2011, 15:38

Съгласна съм с Руто, че няма малки и големи лъжи. Просто ние сме устроени така, че ги понасяме различно ... в зависимост от това как се чувстваме и как ни изнася.
Лъгали са ме много, но от самото начало съм научена да прощавам. Може би не е правилно така, но ми е по-лесно да обръщам внимание на красивите неща, отколкото на грозните.
Почти винаги усещам, ако някой ме лъже и си го казвам. Трудно могат да ме заблудят, просто понякога си мълча.
Лили.
Moderator
Moderator
Лили.

Female
Брой мнения : 2243
Интереси : *ньо.
Рейтинг : 33
Registration date : 19.05.2009

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyНед 24 Апр 2011, 18:02

Мимиш. написа:
Почти винаги усещам, ако някой ме лъже и си го казвам. Трудно могат да ме заблудят, просто понякога си мълча.

Абсолютно. Винаги надушвам и повечето пъти се правя, че не съм разбрала. След това просот си правя заключения за дадения човек.
Със сигурност предпочитам най-близките ми да са до болка искрени с мен, отколкото да премълчават разни неща и само да се усложняват взаимоотношенията ни.
Когато имаш смелост да казваш истината, имаш смелост и да я понесеш.
affected_smiling_face
Advanced
Advanced
affected_smiling_face

Female
Брой мнения : 130
Интереси : езици, кино, музика xD
Registration date : 03.02.2010

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyПет 10 Юни 2011, 08:13

Ами може би понякога човек има нужда да излъже, но все пак нещото, което най-много мразя е някой да ме лъже, особено, когато лъжата е плоска и тъпа..имам чувството, че ме вземат за глупачка и ме подценяват... По принцип и аз понзнавам в повечето случаи ... Има някой белези, по които много точно мого точно мже да се определи, дали някой лъже...Например: отместването на погледа в ляво или леко повдигане на веждите...има различни белази.
Befana
Great
Great
Befana

Female
Брой мнения : 232
Интереси : -self
Registration date : 19.06.2011

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyВто 02 Авг 2011, 17:34

Съгласна съм с Руто, че няма малки и големи лъжи-лъжата си е лъжа.
Хората лъжат всеки ден, постоянно. Аз вече лъжа инстинктивно, когато чуя някой определен въпрос ...Що те нямаше вчера на даскало, къде излиза, кво прави /последните две така да ги мразя...все едно съм на разпит. Направо ми иде някой ден да кажа истината, че да ги откажа да питат/. Да, това е, което много хора наричат безобидна лъжа, но тя води до други лъжи. И в един момент комуникацията между "близки" хора се превръща в редица от лъжи, а накрая излиза наяве горчивата истина, че хич не се познават.
Колкото до благородната лъжа-и такава няма. Нима е благородно лекар да попречи на пациент да сбъдне последните си желания и да се прости с любимите хора, като му спести тежката диагноза?
Дали бих простила-естествено. Както казах-все лъже. Но ако на лъжещия му стане навик, му бия шута. Много често хващам в крачка, тези, които ме лъжат. Колкото повече ги познавам, толкова по-лесно става.
Стако
Newbie
Newbie
Стако

Male
Брой мнения : 33
Интереси : Литература, музика, гейминг, фотография, театър
Рейтинг : -2
Registration date : 15.03.2012

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyЧет 15 Мар 2012, 17:07

Обожавам лъжите! Това е едно от най-хубавите неща в живота ми. Обожавам да лъжа, но със стил и цел и колкото по-продължително - толкова по-добре. Рядко оценяват положените от мен усилия за дадена лъжа, ама няма значение - на мен ми е кеф.
По темата - малките лъжи, дето ги ползваме в ежедневието, май им викат бели лъжи или нещо такова - за мен това не са лъжи. Повечето от тия лъжи дори са форма на лицемерие, а лицемерието не е лъжа, щото е толкова реално и досадно, че чак е страшно.
Бих ли простил ако някой ме излъже? Разбира се. Особено ако ме е излъгал както трябва - бих се изкефил даже. Само да не е за нещо важно, разбира се. Дори и аз си имам граници.
И... дали усещам - почти никога. Аз съм наивен, особено ако съм щастлив. Ама това е хубаво.
Puppet Master
Rockplacer
Rockplacer
Puppet Master

Female
Брой мнения : 2354
Интереси : ego trips
Рейтинг : 134
Registration date : 15.07.2008

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyПон 28 Май 2012, 00:20

"Главно сам себе си не лъжете. Онзи, що лъже сам себе си и слуша собствената си лъжа, стига до там, че вече никаква истина ни у себе си, ни наоколо може да различи и порди туй изпада в неуважение и към себе си, и към другите. А като не уважава никого, престава да обича, а като няма любов, за да се занимава с нещо и да се развлича, той се отдава на страсти и груби сладости и достига съвсем до скотство в пороците свои, а всичко туй е от непрекъснатата лъжа спрямо хората и спрямо самия себе си. Който себе си лъже, той може преди всичко сам себе си да обиди. Зер да се обиди сам човек, понякога е много приятно. И при туй човекът знае, че никой не го е обидил, че той сам си е измислил обидата и е лъгал за красота, сам е преувеличавал, за да създаде картина, заловил се е за една дума и от сламката е направил планина - знае сам това, а все пак сам пръв се обижда, обижда се до приятност, до изпитване на голямо удоволствие, а с това дохожда и до враждебност същинска..."
Ф. М. Достоевски, "Братя Карамазови"
Fofo0
Rockplacer
Rockplacer
Fofo0

Female
Брой мнения : 1342
Интереси : Books.
Рейтинг : 6
Registration date : 15.08.2009

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyЧет 07 Юни 2012, 00:09

Ненавиждам хора, които стоят пред мен, и ме лъжат, докато ме гледат в очите. Всеки ден се намира по някой такъв, и аз лично се дразня от този факт. Да, вярно е, винаги ще се намери кой да ви излъже за нещо, да поизмами, но да ми прасне някоя банална лъжа, на която няма как да повярвам..просто..
Мнението ми за лъжите е, че винаги лъжем. Лъжем, дори и да казваме истината. Лъжем себе си. Лъжата е част от ежедневието на повечето хлапета, примерно да излъжат родител къде са, или пък да излъжат какво са правили, защо не са влязли в час или не са си научили. По - лошо е, когато лъжата прерастне в интрига.
PartyBat
Newbie
Newbie
PartyBat

Брой мнения : 35
Интереси : тва-онва
Registration date : 04.01.2014

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата EmptyНед 05 Яну 2014, 00:57

не ме ебе от малки лъжи.
обаче ако някой цялостно се подиграе с доверието ми, .. използва ме и ме захвърли и се изплюе върху добрите ми намерения,... тогава
BURN
Sponsored content

Лъжата Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Лъжата   Лъжата Empty

Лъжата
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
RockPlace ::   :: Архив-
Идете на: