Тае Бо - комбинация от бойни изкуства и бокс в ритъма на танца
5 posters
Автор
Съобщение
Пате Rockplacer
Age : 27 Брой мнения : 1303 Location : Paradise City a.k.a Varna Интереси : Music, RockPlace Рейтинг : 1 Registration date : 12.08.2008
Заглавие: Тае Бо - комбинация от бойни изкуства и бокс в ритъма на танца Пет 04 Фев 2011, 22:39
Какво е Тае Бо?
Тае Бо е уникална фитнес система - комбимация от бойни изкуства ( Тай Куон До, бокс и карате ) и аеробика, създадена от Били Бланкс. Хореографията е изградена на основата на серия от удари, ритници и аеробни стъпки, на фона на ритмична, мотивираща музика. И както самият Били Бланкс го определя Тае Бо е комбинация от самоконтрол характерен за бойните изкуства, сила характерна за бокса и грациозност и ритъм идващи от аеробиката.
Същността на Тае Бо
Терминът Тае Бо, се състои от две думи „Тае", което на корейски означава крак и е свързан с ритниците и работата за долната част на тялото и „Бо"- съкратено от „box", идва от бокса и се отнася за комбинациите за горната част на тялото- ударите. Тае Бо е отличен начин за горене на калории, придобиване на сила, издръжливост, баланс и координация и извайване на мускулатурата на цялото тяло. Едновремено с това Тае Бо повишава и самоувереността на практикуващите го.
Американският Колеж по Спортна Медицина препоръчва аеробни занимания от 3 до 5 пъти седмично, с продължителност от 20 до 60 мин. и интензивност от 60 до 90% от мах сърдечен ритъм. Следователно за постигане на търсеният положителен ефект заниманията по Тае Бо трябва да са поне три пъти в седмицата.
Много хубав спорт. Ходих няколко пъти в х. Черно море (Варна) и беше страхотия. Нищо, че треньорът ме нервеше бясно. Когато имам повече пари отново ще започна да ходя... Готино е, защото ако имаш достатъчно желание може да си го правиш и вкъщи. В YouTube Има много готЕни клипчета. Много е приятно и надъхващо, не е толкова изморително, а се потиш повече. Предпочитам го пред фитнеса.
Ето и клипчета:
Немезида Кака
Age : 35 Брой мнения : 1809 Location : in his heart Интереси : Ania Рейтинг : 61 Registration date : 31.01.2009
Заглавие: Re: Тае Бо - комбинация от бойни изкуства и бокс в ритъма на танца Пон 07 Фев 2011, 16:37
Една позната, която е инструктор по това....мъчение, ме покани веднъж да отида на една тренировка да видя как е. След има няма 5 минути имах чувството, че ще умра там на пода. Астма, стави...всичко в мен крещеше да се махам и да не се връщам. Иначе е хубаво. Братовчедка ми направи някакво страхотно корече с някакво тае-бо в тях.
Железен Ultimate Rockplacer
Age : 31 Брой мнения : 1441 Location : Пловдив Интереси : Слово, праведна музика и красивото в живота Рейтинг : 62 Registration date : 07.06.2009
Заглавие: Re: Тае Бо - комбинация от бойни изкуства и бокс в ритъма на танца Пон 07 Фев 2011, 21:23
Разните фитнес системи никога не са ме привличали, гимнастиките и аеробиките - още по-малко. Тае Бо-то не прави изключение. Подходящо е са хубава фигура, но по мое мнение три часа тренировки по плуване седмично бият три часа теа-бо седмично по всички параграфи. (единственият плюс на тая работа е, че можеш да слушаш музика, докато "тренираш")
Befana Great
Age : 29 Брой мнения : 232 Location : Over the hills and far away Интереси : -self Рейтинг : 1 Registration date : 19.06.2011
Заглавие: Re: Тае Бо - комбинация от бойни изкуства и бокс в ритъма на танца Нед 17 Юли 2011, 21:05
Много ме радва да го наблюдавам, но в никакъв случай не бих тренирала. Имам чувството че бих издъхнала на 2-рата минута.
Ellie Fan
Брой мнения : 404 Интереси : майка ти Рейтинг : 1 Registration date : 14.08.2009
Заглавие: Re: Тае Бо - комбинация от бойни изкуства и бокс в ритъма на танца Пон 18 Юли 2011, 00:27
"Комбинация от бойни изкуства в ритъма на танца" ми изглежда абсурдно и изобщо не мога да свържа тае-бо с бойните изкуства и спортове. Не ми харесва и не бих го тренирала.
Sponsored content
Заглавие: Re: Тае Бо - комбинация от бойни изкуства и бокс в ритъма на танца
Тае Бо - комбинация от бойни изкуства и бокс в ритъма на танца