RockPlace
Какво чакаш? Влизай!
RockPlace
Какво чакаш? Влизай!
RockPlace
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ИндексPortal with galГалерияТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВход
Similar topics

Художествена гимнастика

Go down 
    4 posters
    АвторСъобщение
    Befana
    Great
    Great
    Befana

Female
    Брой мнения : 232
    Интереси : -self
    Рейтинг : 1
    Registration date : 19.06.2011

Художествена гимнастика Empty
    ПисанеЗаглавие: Художествена гимнастика   Художествена гимнастика EmptyНед 21 Авг 2011, 20:09

Художествената гимнастика е олимпийски спорт, предимно за жени, при който под съпровод на музика се изпълняват сложни гимнастически упражнения. Той е комбинация от балет, гимнастика, театрални танци и игра с уреди. Петте уреда, които се използват, са бухалки, въже, топка, лента и обръч. Преди музикалният съпровод е само от един инструмент, обикновено пиано, но например Анелия Раленкова включва тъпан като съпровод. Днес се използва оркестрова музика.
    Първите състезания по художествена гимнастика са в СССР през 1940 година. Първото световно първенство е през 1963 година в Будапеща. Решението за включването на спорта в програмата на Олимпийските игри е от 1980 година и първите олимпийски игри, на които е представен са тези в Лос Анджелис през 1984 година. Груповите изпълнения са включени през 1996 година.
    Първата българска световна шампионка е Мария Гигова. През 1980-те години под ръководството на Нешка Робева българките напълно доминират този спорт.
    Макар че това е предимно женски спорт, в някои страни започва да е практикуван и от мъже.

Е, следите ли първенства и състезания? Тренирали ли сте? Какво мислите за спорта?
    Върнете се в началото Go down
    Ania
    Moderator
    Moderator
    Ania

Female
    Брой мнения : 2011
    Интереси : pizza
    Рейтинг : 80
    Registration date : 14.07.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Художествена гимнастика   Художествена гимнастика EmptyНед 13 Ное 2011, 23:46

Тази тема заслужава повече внимание!
    Не съм тренирала, но е много красив и елегантен спорт. Приятно ми е да следя състезанията или да гледам из интернет видеа (най-вече на Златните момичета).
    Трябва да се гордеем с успехите си в този спорт.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Златни_момичета

Новата ни гордост
    Befana
    Great
    Great
    Befana

Female
    Брой мнения : 232
    Интереси : -self
    Рейтинг : 1
    Registration date : 19.06.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Художествена гимнастика   Художествена гимнастика EmptyЧет 17 Ное 2011, 19:05

Аз съм тренирала. 4 години. Наистина, много красив спорт, ама трябва да си много упорит. Страхотно е, че постигаме такива успехи по състезания. На каква цена-само който е тренирал знае. Имах си едно малко трофейче с моят отбор. Като знам как се отрепахме за него....
    Selene
    Rockplacer
    Rockplacer
    Selene

Female
    Брой мнения : 1152
    Рейтинг : 43
    Registration date : 07.04.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Художествена гимнастика   Художествена гимнастика EmptyСря 23 Ное 2011, 01:27

Няма 2 мнения за качествата на спорта. Като малка исках да тренирам нещо такова, но разбира се не ме огря. Но дъщерята на кръстника ми тренира и е адски добра. Но всичко се постига със супер много усилия.

Spoiler:
    Мо7о_ейнджъл
    Legendary
    Legendary
    Мо7о_ейнджъл

Female
    Брой мнения : 1325
    Рейтинг : 40
    Registration date : 12.05.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Художествена гимнастика   Художествена гимнастика EmptyЧет 24 Ное 2011, 09:30

Befana написа:

Е, следите ли първенства и състезания? Тренирали ли сте? Какво мислите за спорта?

Следя абсолютно всеки път първенствата и състезанията. Тренирала съм 2-3 години художествена гимнастика и още и още си ми е в кръвта т'кова. Супер якия спорт, макар че по едно време го бях намразила понеже мен майка ми ме тренираше в залата и като се приберем вкъщи ми казваше "Дааа, ще ядеш... ама на шпагат. Ще учиш на шпагат. Намали шоколадите, трикото няма да ти става. ( -.- )" И страшно много те дисциплинират. Мен за тва, че казах на една съотборничка, че е крастава жаба ми конфискуваха най-якото трико с невероятно яката лента... и повече не ги видях ;д;д;д;д Мнооо кофти. ;д
    Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Художествена гимнастика   Художествена гимнастика Empty

Художествена гимнастика
    Върнете се в началото 
    Страница 1 от 1
     Similar topics
    -

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
    RockPlace :: ИНТЕРЕСИ И ХОБИТА :: Спорт-