Гледам аз тука "Мъжете, които мразеха жените", версията на Финчър, и въпреки огромното ми количество забележки този филм има две големи предимства: Даниъл Крейг е страшно як Блумквист, а саундтракът е писан от Трент Резнър и е трепач.
При което ми иде на ум да проверя има ли такава тема в нашия форум, все пак е музикален форум

не открих.
Та, споделете, музиката от кой филм (кои филми) ви е впечатлила, развълнувала, докоснала по някакъв начин? Кой саундтрак ще запомните за дълго?
И, нека да не е просто изброяване, а да се каже нещо повече, с цел да се осветлим ние, останалите - от коя година е филмът, кой е композирал саундтрака, с какво ви грабна, тананикате ли си нещо от него понякога etc etc.
Аз смятам да започна с един, който си "нося" в мп3-плейъра постоянно, защото е... блестящ!
Game of Thrones - TV сериал на HBO, излезе за първи път през 2011, сега чакаме трети сезон, гледайте го, много е як. Музиката е писана от Ramin Djawadi, който е работил като асистент на Ханс Цимър и Клаус Баделт. Между най-известните саундтраци, които пише, са тези към Blade: Trinity, Prison Break, Iron Man.
Като фен на книгите, по които е създаден сериалът, аз не просто се радвам и се кефя, аз се дивя на разнообразието от звуци и мелодии, които невероятно точно ми пасват на персонажите и събитията от книгата. Как се променят с времето различните звучения, както се и променят героите, изобщо... Запознатите ще ги попитам: а спомняте ли си ония епични барабани от битката при Черна вода?
Свършват ми суперлативите, болят ме бъбреците и утре пак сме на работа, тъй че ви казвам лека нощ и ви оставям да слушате
What is dead may never dieP.S: от първия сезон имаме дрънканията на Марилион по пътя, а от втория - The Rains of Castamere. За третия искам The Dornishman's Wife или вече няма да играя