|
| | Без заглавие | |
| | |
Автор | Съобщение |
---|
Bryan King of Spammerlandia

Age : 29 Брой мнения : 4538 Location : Somewhere in time Интереси : Girls,Girls,Girls.. Рейтинг : 133 Registration date : 13.07.2008
 | Заглавие: Без заглавие Съб 11 Май 2013, 17:29 | |
| С риск да ми се сърдят пак всички за това, което смятам да кажа. Смятам да напиша какво мисля и защо мисля, че форумът умря така гадно за пореден път. Първо смятам да захапя любимите ми модератори, без които нямаше да се издигна толкова. Искам да ви кажа, пичове и дами, че сте пълни тъпаци за това, което правихте толкова време всички Защото нещото, което винаги съм искал да кажа, но никога не съм направил е да ви кажа каква всъщност е работата на модераторите в един форум и тя не е да показват колко правилно могат да пишат и колко мнения могат да поправят  Работата на един модератор е да следи реда във форума (теми, раздели и т.н.) Теми, които не се използват да се трият или сортират по някакъв начин, а не само да търсите кого да поправите и с това да му сваляте самочувствието по някакъв начин. Поне едно 40 процента, ако не и повече от хората, спряха да пишат в този форум, защото се скъсвате да го поправяте и какво ли не. Не се прави така. И сте едни модератори, само когато има кого да поправите. Ами форумът? Него кой ще го оправи? Кога за последно сте заключили форума, за да го изчистите? Има толкова ненужни теми и подобни, които си седят там и хващат прах и хлебари, ама никой не ги пипа. Но в случай, че някой пропусне една запетая или направи грешка, ще се пръснете да го поправяте. За това спряха и хората да пишат, защото им писна. Модератор не е да си даскалка по Български, нито тея хамави grammar nazi ли какво е там. Знайте си малко задълженията. Разбирам да поправите някоя фрапираща грешка, но за някаква си запетайка е направо тъпотия. Поне му пишете едно Съобщение лично и му кажете "пич така и така.. " да си знае грешката.. Почистете го малко тоя форум.
А админите? И вие сте тъпаци. Ако искате се обиждайте така е. Имате си цяла секция за модератори и админи, как веднъж не направихте забележка на някой от екипа за тези неща? Нали вие сте главните, които държите форума? Форума трябваше да го лъснем така, че да може да е удобен и за нови потребители, 'щото нещата се променят, ама не и във форума и от там загни всичко. Не знам какво да ви кажа честно. Яд ме е за това, че изтървахме форума и хората в него. Преди когато исках да изляза някъде пускам тема и до половин час вече имахме 20 човека. Сега ако пусна тема ще седи 1 месец и няма да ми и отговорят сигурно. Ама няма и да се изтрие или заключи темата, защото модераторите това не го правят. Вярно избрахте умни и готини хора за модератори, ама ги пуснахте само да свалят самочувствието на потребителите за минимални грешки И аз да съм нов потребител и 2-3 пъти да ми сложат едно "," И аз ще се издразня. Все едно съм писал 50 думи и са ми погледнали мнението, само за да го поправят ..
Разберете се кой какво ще прави и се разделете на секции и топици. " Един ще отговаря за еди кое си, друг за еди какво си" и така. Разпределете си форума и всеки да отговаря за някоя тема или секция, заключете форума за 2-3 дена и го изчистете като хората и да останат неща, които се гледат. В темата идентифицираи се има теми на хора, които ги няма от не знам си колко време и за какво седят там? Има и теми, в които не се е писало от 2 години сигурно. И те защо седят там? 'Щото чакате някой да драсне, че да го поправите, нали? Не става така, хванете и си разпределете форума. Просто не е удобен за нови потребители, ако не знаех за тоя форум и сега го видя щях да си кажа "ебахти помията" и да го затворя. 'Щото ако се хванем форума ще го направим супер як отново и нови хора ще влизат и пак ще има интерес и пак ще си имаме форумни срещи. Просто трябва да променим тая политика на форума, която създава бариера 'дето ни държи само нас си в нея. Хайде да направим нещо, а? Оправите ли форума, ще направим и реклама ще има и хора.
Ако не ви се занимава - тоя форум отива в канала и книгата е прочетена. 
PP: Старото лого беше по-хубаво. | |
|  | | D(emo)n_Hunter Moderator

Age : 31 Брой мнения : 3540 Location : Плевен Интереси : хирургия Рейтинг : 94 Registration date : 10.11.2008
 | Заглавие: Re: Без заглавие Съб 11 Май 2013, 17:43 | |
| Геш, слънце, не мисля че е редно да нападаш модераторите и админите за това, че форумът в момента е виновен за това. Виновни сме всички, включително и аз и ти. Факт, имаше период, в който модераторите поправяха голяма част от мненията, но хората пак си седяха. Въвеждаха се един ред и правила, от които определено имаше нужда. Хората си тръгнаха/хме след това. Случи се не защото някой е поправил мнението ни 10 пъти, случи се, защото сами го позволихме. Загубихме онова, което бяхме изградили. Тук говоря за форумните, отношенията ни помежду ни. Разделихме се. Започнахме да не харесваме дадени хора от нас, да се караме и лека полека се стигна да това, че от време на време форума се раздвижва за малко, а после отново има затишие. И да, вярвам, че е само затишие, а няма да е нещо перманентно. Защото ако има нещо, в което наистина вярвам, то това е в Rock Place, и в тези две думи влагам всичко. Благодарност за всичко, което ми даде. Даде ми истински приятели, даде ми прекрасни изживявания, любов, сълзи, смях. Всичко, от което имах нужда, а преди това нямах. Недей да обвиняваш трима четирима човека за това, че 300-400 се отказаха. Никой не държи вързан другия да седи тук. На когото му пука, ще се върне.
| |
|  | | Bryan King of Spammerlandia

Age : 29 Брой мнения : 4538 Location : Somewhere in time Интереси : Girls,Girls,Girls.. Рейтинг : 133 Registration date : 13.07.2008
 | Заглавие: Re: Без заглавие Съб 11 Май 2013, 19:00 | |
| Всичките тея правила и глупости разпраха работата до някъде... Форумите си имат някакви правила за ред и до там.. И загубихме щото всичко в един момент се заеба така и това беше ... Поглеждала ли си каква бъркотия е форума в момента? | |
|  | | Руто Administrator

Брой мнения : 3990 Location : Пловдив Интереси : Езици, философия, психология Рейтинг : 313 Registration date : 17.07.2008
 | Заглавие: Re: Без заглавие Съб 11 Май 2013, 19:21 | |
| Ей Гешче, сега трябва да ти ударя един тридневен бан - щото такива са правилата. Ама майната им на правилата. Щото правилата се създават за хората, а не хората - за правилата. Пък и знам, че ако ти ударя бана, ти ще го изживееш все едно съм ти направил чекия... е, няма да ти доставя това удоволствие.  Шегувам се. А сега сериозно. В мнението, което изрази (дадох ти плюсчииии), каза всичко което ми се върти в главата от доста време насам. Ма си траех, щото си мислех, че РП е вече в миналото. ДА, АМА НЕ!!! Ще изчакам и Франки да прочете темата ти и после ще мислим. Не като шефове. Като приятели, братле, като приятели - такива каквито влезнахме тук преди 5 години и такива, каквито сме и днес. Ай стига с тия рангове и титли!!! На какво се разделихме за тия 5 години? На богове и простосмъртни? Ето това е грешката. Да, прав си - админите сме за ебане, щото ако модовете са се самозабравили, това е станало след самозабравянето на нас админите - вашите приятели. Този форум пак ще го бъде!!! Както казах на едно друго място - докато има рок общност, Руто е в РокПлейс. Но дайте да направим така, че и рок общността също да бъде в РокПлейс, без шефове, без grammar nazies, без да подтискаме хората! Този форум беше създаден за забавление, нали бе, Франке! | |

Брой мнения : 3990 Location : Пловдив Интереси : Езици, философия, психология Рейтинг : 313 Registration date : 17.07.2008
 | Заглавие: Re: Без заглавие Съб 11 Май 2013, 21:06 | |
| Моля да се включат още хора с критики и предложения, дори и нападки. Поне тези от вас, които останахте... Отговарям на Геша, но също и на всички, които все още сте тука (всички... тъжно... неколцината) - работата на администраторите е да се грижат за хубавия изглед и гладкото функциониране на форума. И да правят на баница гадовете. Работата на модераторите е да следят за теми, пуснати в неправилния раздел и да ги местят и да кирилизират мненията, написани на латиница - да, редактори, а не hellhounds! И като цяло, на този форум му е нужна една такава приятелска атмосфера - хората да влизат с усмивка, а не със страх. Да, прочетох си го. Този форум ще има нова политика. Пффф, глупости. Ще бъде форумче за приятели, каквото беше в началото. Поне аз така го виждам.  П.П. И майната му на дабълпоста! К'во ся, да се банна ли?  | |
|  | | New Age Messiah Great

Age : 27 Брой мнения : 307 Location : Пловдив Интереси : Търсене на нещо по-голямо Рейтинг : 9 Registration date : 23.05.2010
 | |  | | Ania Moderator

Age : 29 Брой мнения : 2011 Location : Wonderland Интереси : pizza Рейтинг : 80 Registration date : 14.07.2008
 | Заглавие: Re: Без заглавие Съб 11 Май 2013, 21:32 | |
| Аз предлагам на всеки, който е напуснал форума да му резнем палеца на дясната ръка! Защо ли? Ами защото така се задържат хора във форум. С агресия, с насилие и известен брой остри предмети.
Ние не бяхме ли едни малки деца, които се забавляваха в този ни форум? А защо имам някакъв спомен, че по едно време тук се пренасели и ние започнахме да се държим по-гадно с новите? Едва ли това е отказало хората да влизат. Да, аз също бях една от тези, защото никой не успя да види смисъла на форума, а покрай това невиждане ние го забравихме. ХЕЙ! Сещате ли се как щяхме да имаме деца с тениски на РокПлейс? Трънки! Човек не изоставя форум заради поправка на правописни грешки....
П.П. Геш, НЯМА да ти поправя мнението. Утре ще ти го изпратя на уордски файл, красиво поправен в червено, че да си видиш грешките, 'па видиш ли, може най-сетне да ги схванеш. | |

| Заглавие: Re: Без заглавие Съб 11 Май 2013, 21:39 | |
| Аня, това което казваш, също ми беше в мислите, но реших да изчакам някой друг да го каже. Да не съм аз, сеш се - да не зиглеждам сякаш превземам форума. Макар че никога не бих направил такова нещо, и мисля, че достатъчно убедително съм го доказал. Франки го няма още, затова аз поемам цялата вина на администрацията. Ама споко, и аз ще му пратя на него един уърдовски файл с 5 страници обяснения... колко много го обичам. Щот го обичам де. Той си ми е синчето, все пак. Ама отплеснах се... Геш, прочети пак коментара на Аня, и си спомни как ти беше великият стар рокплейсър и "кви са тия лапета бе???" Не бягам от отговорност! Всички сме отговорни за умирането на форума! Ай да бъдем честни пред себе си, а?  | |

| Заглавие: Re: Без заглавие Съб 11 Май 2013, 22:01 | |
| И знаете ли какво? От две години не съм седял в тоя форум и да чакам накой да отговори в темата, в която съм писал! Предполагам и вие. А всички знаем каква е тръпката. Предлагам още малко да вадим кирливи ризи, а след това да се заемем със съживяването на този форум. А?  П.П. Майната му на дабълпоста. Пак! | |

Age : 31 Брой мнения : 3540 Location : Плевен Интереси : хирургия Рейтинг : 94 Registration date : 10.11.2008
 | Заглавие: Re: Без заглавие Съб 11 Май 2013, 22:06 | |
| Съгласна с Ру. Всички сме си виновни, с прехвърляне на вината върху някого друг няма да стане. И ако именно това осъзнаем повече хора и се вземем в ръце може и да постигнем известно подобрение. Също така да не чакаме някой друг да си ги каже вместо нас, ако сме били на същото време, а да го направим самите ние. Не само да се съгласяваме с "браво, от отдавна имаше нужда от такава тема"
| |
|  | | New Age Messiah Great

Age : 27 Брой мнения : 307 Location : Пловдив Интереси : Търсене на нещо по-голямо Рейтинг : 9 Registration date : 23.05.2010
 | Заглавие: Re: Без заглавие Съб 11 Май 2013, 22:36 | |
| Не съм направил подобна тема защото съм сигурен, че ако аз бях направил тази тема надали някой щеше да ми обърне голямо внимание, поради простата причина, че аз бях нов потребител, грешка, още съм такъв, защото се регистрирах във форума точно по времето в което той започна малко по малко да умира и не знам какво е било преди, че да имам база за сравнение, пък и надали бих се формулирал толкова добре колкото Геш .
И все пак трябваше да го направя . | |

| |  | | Руто Administrator

| Заглавие: Re: Без заглавие Съб 11 Май 2013, 23:35 | |
| Явно темата е интересна и извън форума (което е добре). Ето ви последните ми два отговора от ask.fm (Вървят отзад напред) Хах шсе сетитеЧовек, не е нужно да злорадстваш. Още повече анонимно. Да, получихме си шамара. При това напълно заслужено. Но тук има нещо друго. Щото така, както ти се обяснявам, излиза че рева за някаква изгубена власт. А не е така. Вярно е, че за известно време се поддадох на изкушението. Дори и аз! Не че аз съм нещо специално, просто винаги съм бил убеден, че властта не ме блазни. Ама не е така. И ти да беше, щеше да се поддадеш. При това не става дума за реална власт, а за влияние в едно кибер общество. Представяш ли си какво е изкушението IRL? Това което искам да възстановя в този форум, не е имагинерната ми власт, а онази тръпка, с която влязох за първи път като обикновен потребител. Онази приятелска атмосфера, която я имаше в това форумче. Да се запознаеш с нови хора, да си споделяме интересите, да си задаваме въпросчета... Ах, колко детско, би казал някой. Да! Точно това детското, което всеки пази у себе си без значение на колко години е! Онази тръпка, която ме караше всеки месец да хващам влака и да си омачквам задника седем часа, за да отида до Варна! Едва ли ще ме разбереш... Но който ще ме разбере, всъщност за него е този отговор, а не за някой анонимен, който е решил да ми злорадства. И кво ся ше го бъде ли рокплейса?Що питаш тука бе?! Цял форум има за тая цел.  Ето ти един откровен отговор. Всеки форум съществува благодарение на потребителите. Без потребителите форумът е гробище, в което хора с титли си пускат темички. На трона на един форум седи Потребителят! Не модераторът, не администраторът - Потребителят! Работата на администрацията е да осигури приятен престой на Негово Величество Потребителя! Да, админите и модовете имат едни специални бутони, с които могат да правят каквото си искат в определен форум. И тук именно идва отговорността, щото когато потребителите станат много, админите и модовете се вживяват като хора с власт (също както политиците) и се превръщат от помощник на Потребителя в диктатори. Също и старите потребители имат своята роля. Ако те не приемат новите, ами постепенно няма повече нови и форумът умира. И след това почваме да се чудим кво стана, ама как, кой е виновен, и т.н. Дали ще го бъде Рокплейса не мога да ти кажа аз, Ти ще кажеш! | |

| |  | | Bryan King of Spammerlandia

| Заглавие: Re: Без заглавие Нед 12 Май 2013, 04:47 | |
| - Ania написа:
- Аз предлагам на всеки, който е напуснал форума да му резнем палеца на дясната ръка!
Защо ли? Ами защото така се задържат хора във форум. С агресия, с насилие и известен брой остри предмети.
Ние не бяхме ли едни малки деца, които се забавляваха в този ни форум? А защо имам някакъв спомен, че по едно време тук се пренасели и ние започнахме да се държим по-гадно с новите? Едва ли това е отказало хората да влизат. Да, аз също бях една от тези, защото никой не успя да види смисъла на форума, а покрай това невиждане ние го забравихме. ХЕЙ! Сещате ли се как щяхме да имаме деца с тениски на РокПлейс? Трънки! Човек не изоставя форум заради поправка на правописни грешки....
П.П. Геш, НЯМА да ти поправя мнението. Утре ще ти го изпратя на уордски файл, красиво поправен в червено, че да си видиш грешките, 'па видиш ли, може най-сетне да ги схванеш. И ти си права  И аз не се отнасях с новите потребители прекрасно.. (освен с момичетата)... слепотата ме прецака до една степен но както казах.. отдавна виждах какво се случва и къде бъркаме Ани и да ми поправиш мнението...  нали се сещаш .. + това ако някога имам дете ще има фланелка на рокплейс и се заклевам. Дали ще го има или не моето лапе ще има такава фланелка и то с оригиналното лого .. а не с това размацано петно което седи в момента.
Последната промяна е направена от Bryan на Нед 12 Май 2013, 04:58; мнението е било променяно общо 1 път | |

| Заглавие: Re: Без заглавие Нед 12 Май 2013, 04:49 | |
| Благодаря за частичната подкрепа .. но се надявам да се стигне и по далеч от " браво брат за еди кое си" .. Ето ви тази песничка и се надявам да я усетите както аз listen | |
|  | | Ania Moderator

Age : 29 Брой мнения : 2011 Location : Wonderland Интереси : pizza Рейтинг : 80 Registration date : 14.07.2008
 | Заглавие: Re: Без заглавие Нед 12 Май 2013, 11:06 | |
| А какво трябва да се направи, Геш? То верно, че модераторите и админите не сме само за поправяне, ама пък и не сме и мажоретки на футболен мач, че да агитираме с къси полички хората да се върнат. Хубаво и лесничко е да скръстиш ръце и да даваш акъл на някого, ама опре ли се до това ти самият да започнеш да работиш - НЯМА ШАНС! Честно казано ми писна на всеки три месеца да излиза подобна тема. То това ли ще е вече форумът? Известен брой музикални теми, малко развлекателни и безброй оплакващи се, че никой не пишел във форума. Ами, стойте си, оплаквайте се...не казвам, че аз върша кой знае какво, макар че все още като се запозная с някого и му пиля на главата за РокПлейс и агитирам да се регистрират. Стига сте издигали Геша в култ, че бил пуснал една тема ами давайте да мислим как бихме могли да съживим това местенце. п.п. Ру, от миналия май не си чакал някой да ти отговори. Рай и Ад на Кънчо говори ли ти нещо? | |

| Заглавие: Re: Без заглавие Нед 12 Май 2013, 11:09 | |
| В процес на мислене съм. До утре ще нахвърля няколко идеи. Аня, ако обичаш, пусни една темичка по този въпрос в админ раздела.  | |

| Заглавие: Re: Без заглавие Нед 12 Май 2013, 12:50 | |
| А какво те кара Ани да мислиш,че не съм измислил вече какво ще се направи? Говориш глупости ... Не съм казал,че ще седя със скръстени ръце и нищо няма да правя  Аз какво ще направя си е моя работа и има кои да ме подкрепи | |

| Заглавие: Re: Без заглавие Нед 12 Май 2013, 12:52 | |
| Геш, зад тебе съм! Стискай здраво. | |
|  | | Ania Moderator

| Заглавие: Re: Без заглавие Нед 12 Май 2013, 12:55 | |
| Ами, Слънце, аз не чета мисли  Кажи си идеите и да действаме. За сега съм видяла от теб само критика, критика и още малко критика плюс известна доза възмущение. Ти какво ще си правиш си е твоя работа, наистина, но тук не говорим за теб, а за НАС. Нека се върнем на това НАС и се сетим, че няма Аз, Ти, Той и т.н. Ние сме семейство Рокплейсърови от Рокплейсъриджан(представете си, че е име на държава). Стига сме си показвали любовта един към друг и да почнем малко действия, че тук 'сички са много над*рвени на думи. | |

| Заглавие: Re: Без заглавие Нед 12 Май 2013, 13:58 | |
| Ами тогава вие си свършете реалната модераторска работа и ще ви кажа какво ще се направи (освен ако не съм го направил до тогава) | |
|  | | Ania Moderator

| Заглавие: Re: Без заглавие Нед 12 Май 2013, 14:08 | |
| Каква е реалната модераторска работа, кралю на спамерландия? Давай, напиши ми точка по точка какво ти очакваш от модераторите и моля те, недей да забравяш, че сме 19-годишни лапета и възможностите ни са ограничени, тъй че не можем да подкупваме хората с еднорози и цистерни с бира. | |

| Заглавие: Re: Без заглавие Нед 12 Май 2013, 14:28 | |
| Ти изобщо прочете ли първия пост ? Защо там пише с какво би трябвало да се занимава модератора главно | |
|  | | Ania Moderator

| Заглавие: Re: Без заглавие Нед 12 Май 2013, 14:33 | |
| Не виждаш ли, че е малко пооправен първият ти пост? По-скоро не виждаш ли аз какво съм писала? Как очакваш един админ и половина и двама модератора на кръст да оправим целия форум за ден? Айде, хванете се и вие, покажете, рекламирайте. Нещата се случват паралелно. Как да създадем уютна обстановка за хора, които още ги няма и не знаем какво би им харесало? Мисли, Гешченце, ти го можеш ама нещо не ти е ден.  | |
|  | | Sponsored content
 | Заглавие: Re: Без заглавие  | |
| |
|  | | | Без заглавие | |
|
Similar topics |  |
|
Similar topics |  |
| |
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |