Age : 27 Брой мнения : 1303 Location : Paradise City a.k.a Varna Интереси : Music, RockPlace Рейтинг : 1 Registration date : 12.08.2008
Заглавие: Пате Съб 31 Окт 2015, 21:54
Бонжур на всички
Аз съм си Патето или Джо. Повечето ме познавате от бесния ми пубертет, когато бях на 12. Мисля че започна да поотминава Вече не потичквам когато вървя и не съм чак толкова хиперактивна Всъщност не се сещам за нещо, което не се е променило поне малко. Толкова много случки, нови хора, интереси, пътувания и уроци, че не знам откъде да започна. Затова от най-прясното.
Подадох си документите в няколко френски университета в последния момент, 2 месеца преди да завърша, след като се подготвях 1 година за медицина. Нещо ми прищрака и реших да послушам вътрешния си глас и voilà от 2-3 месеца уча в Лил, най-северната част на Франция. Въпреки че завърших френската, образованието в чужбина никога не бе представлявало интерес за мен, най-малко пък Франция, на френски и то в най-дъждовната част (аз, дето хленчa за слънце 7 месеца в годината?!). Оказа се, че френският в гимназията е бил съвсем друг и не бачка много тука Не знам какво ще се случи с мен и дали ще си изпълня Великия План, но се убеждавам всеки ден, че българите сме най-готините пичое'
Какво друго Това ми беше на сърце сега. Имам лекции от сутринта до вечерта, почти без почивка. Водя си дневник (за първи път не е само две страници), пиша много често в него, ноо още не мога да се нарадвам на форума Очаквам въпросчета.
Последната промяна е направена от Пате на Чет 12 Ное 2015, 00:20; мнението е било променяно общо 1 път
Немезида Кака
Age : 35 Брой мнения : 1809 Location : in his heart Интереси : Ania Рейтинг : 61 Registration date : 31.01.2009
Заглавие: Re: Пате Нед 01 Ное 2015, 00:29
Пате Медецина ли учиш там пак? На френски ли пишеш във дневника?
Железен Ultimate Rockplacer
Age : 31 Брой мнения : 1438 Location : Пловдив Интереси : Политика, Праведна музика и Слово Рейтинг : 62 Registration date : 07.06.2009
Заглавие: Re: Пате Нед 01 Ное 2015, 20:06
Salut, Canette!
Защо не си изрови старата тема? Tu n'aimes pas la France? Essaye-toi à boire plus! Колко време ще седиш там?
Много ясно, че българите сме най-най! Само не казвай на македонците, че ще се сърдят!
ben4 Rockplacer
Age : 31 Брой мнения : 168 Location : Varna Рейтинг : 5 Registration date : 04.09.2008
Заглавие: Re: Пате Пон 02 Ное 2015, 01:41
Джо! Привет ти Само исках да те успокоя, че не е само така с френския, с немския е същото, чудиш се на какъв език са те учили в училище или по-скоро не са те учили Много успехи във Францията и се надявам да се видим скоро някъде
deathrose Moderator
Age : 32 Брой мнения : 1900 Location : Асеновград Интереси : Бира Рейтинг : 15 Registration date : 31.05.2009
Заглавие: Re: Пате Пон 02 Ное 2015, 08:25
Пате, няма как да не те поздравя с тази песен.
Пате Rockplacer
Age : 27 Брой мнения : 1303 Location : Paradise City a.k.a Varna Интереси : Music, RockPlace Рейтинг : 1 Registration date : 12.08.2008
Заглавие: Re: Пате Пон 02 Ное 2015, 15:19
Немезида написа:
Пате Медецина ли учиш там пак? На френски ли пишеш във дневника?
Пламъче^^
Не, здравно инженерство и малко здравен мениджмънт, с английски и испански.
Само нещата, които не звучат достатъчно "жублюблю" на български (като описвам нещо френско примерно)
Железен написа:
Salut, Canette!
Защо не си изрови старата тема? Tu n'aimes pas la France? Essaye-toi à boire plus! Колко време ще седиш там?
Много ясно, че българите сме най-най! Само не казвай на македонците, че ще се сърдят!
Coucou, le ferreux! : )
Je suis devenue alcoolique depuis que je suis arrivée en France En plus, Lille est à côté de Belgique, donc ici se trouve la meilleure bière du monde. Et le vin, laisse tomber...... Не мога да се оплача ^^
Иначе si, je l'aime bien, просто си имах разни приключения и случки в началото, оказах се единствената чужденка в потока, повечето ми колеги нямат представа на кой свят се намират ;д И не мога да им хвана още спатиите на французите. Верно са малко особени но пък се чувствам добре и се настройвам както аз си искам. Трябва ми още време, за да свикна с езика добре, а сесията ми е другият месец нищо, продължаваме напред ;д
3 години най-вероятно, но обмислям да сменя университета.
Те не се обиждат; знаят си, че сите сме по малку македонци и нема што да се дискутира, хаха ;д
ben4 написа:
Джо! Привет ти Само исках да те успокоя, че не е само така с френския, с немския е същото, чудиш се на какъв език са те учили в училище или по-скоро не са те учили Много успехи във Францията и се надявам да се видим скоро някъде
Здрастии <3
Мдаа. Аз последните години учих предимно френска литература и познай колко е автентичен езикът на Балзак в момента, хаха. Когато съм с 5-6 човека и ги слушам какво си говорят гледам като тъпанар все едно не съм чувала френски. Освен това са много неграмотни ;д не могат да пишат правилно.
Благодаря много! Забравих да ти кажа, че си намерих директен билет без престой във Виена, така че ще се видим по празниците най-вероятно.
Тенкю, Добс, изприщвам се като я чуя тази песничка