"Хари Потър и философският камък" е само началото на серията от приключения за малкия Хари, който още като бебе е загубил родителите си при мистериозен инцидент и живее при досадните си леля и чичо. Но на своя 11-и рожден ден, той научава, че притежава необичайни дарби. От този момент животът му ще се промени напълно... "Хари Потър и философският камък" е създаден по феноменалния роман на Дж. К. Роулинг, най-продаваната съвременна книга "за деца и възрастни".
Стаята на тайните (2002)
Нови приключения и още по-загадъчни предизвикателства очакват младия магьосник Хари Потър и неговите приятели Рон и Хърмаяни по време на втората им година в училището за магия и вълшебство "Хогуортс", докато се опитват да разкрият тъмната сила, която тероризира всички. Лятната ваканция на Хари Потър не е била особено приятна. Не само, че е трябвало да я прекара с леля Петуния и чичо Върнън, известни с отвращението си към магическите му способности, но изглежда, че и най-добрите му приятели Рон и Хърмаяни напълно са го забравили - доколкото не са отговорили на нито едно от писмата му. И изведнъж... мистериозно и неочаквано в спалнята на Хари се появява домашното духче Доби с предупреждение за огромна опасност при завръщането на младия магьосник в училището "Хогуортс". Доби толкова много държи да предпази Хари от опасността, че е спрял цялата кореспонденция от Рон и Хърмаяни, но независимо от усилията му, Хари успява да се измъкне от семейство Дърсли с помощта на Рон, братята му и тяхната летяща кола. Но когато на Хари и Рон по подозрителен начин им е попречено да хванат Експрес "Хогуортс" от перон 9 3/4, момчетата трябва да предприемат спешни действия, за да не закъснеят за новия срок.
Затворникът от Азкабан (2004)
Започвайки третата си година в училището "Хогуортс", Хари научава за бягството на Сириус Блек - затворник, обвинен в убийството на родителите му. Известно време действието се върти около това да ни припомни познати вече лица - Рон и Хърмаяни. Попълненията в актьорския състав са проф. Лупин и леко малоумната преподавателка по гадаене проф. Сибил Трелони. Майкъл Гамбън заменя покойния Ричард Харис - наставника на Хари. Третият филм от серията "Хари Потър" е визуално заслепяващ и значително по-мрачен от предишните. Що се отнася до стила, Алфонсо Куарон веднага слага печата си върху материала чрез смела промяна в цветната палитра, използвайки приглушени, измити тонове, които помагат да се улови усещането за чудо.
Огненият бокал (2005)
"Хари Потър и огненият бокал" е четвъртият филм от популярната филмова поредица по книгите на Дж. К. Роулинг. За Хари (Даниел Радклиф), Рон (Рупърт Гринт) и Хърмаяни (Ема Уотсън) отново настъпват трудни времена. В "Хогуортс" - училището на Хари, Рон и Хърмаяни, се играе финала на Световното първенство по Куидич, където се срещат отборите на България и Ирландия. Всички са във възторг, защото могат да видят на живо най-добрия търсач в най-популярния спорт сред магьосниците - българската суперзвезда Виктор Крум (Станислав Яневски). Скоро след това всички научават, че "Хогуортс" ще бъде домакин и на "Тримагическия турнир" - много престижно и изключително опасно спортно събитие в магическия свят, за който всяко училище участва с един свой представител, избран с помощта на "Огнения бокал". По загадъчен начин Хари бива избран като втори участник - представител на своето училище, въпреки че няма право на това. Битките с дракони и магически създания, смъртоносни изпитания и любовни трепети, борбата между Хари и неговия най-страшен враг - Лорд Волдемор, се разгаря с още по-голяма сила...
Орденът на феникса (2007)
Лятото е дълго и самотно за Хари Потър, докато той очаква петата си година в училището за магьосничеството Хогуортс. Не стига, че трябва да понесе съжителството с омразните Дърсли, но не е получил дори една бележка от неговите съученици и най-близки приятели, Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър. И няма нито вест, от който и да е след конфронтацията със злия Лорд Волдемор. Единственото писмо, което пристига съобщава, че Хари ще бъде изгонен от Хогуортс за неправилно използване на магия извън училището и в присъствието на друг човек, неговият противен братовчед Дъдли. Никъде не се споменава, че това е било самозащита срещу непровокирана и необяснима атака от двама магове. Хари ще трябва да се изправи пред Министерството на магията и да даде обяснения за случилото се.
Автор
Съобщение
nikoletito Rockplacer
Age : 26 Брой мнения : 1202 Интереси : УайтСнейк, Лами, РокПлейс, Музика Рейтинг : 0 Registration date : 21.10.2009
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Нед 15 Ное 2009, 22:36
Доста добър филм! Има добър замисъл в него. Радва (:
TripleBrutal Epic
Age : 27 Брой мнения : 653 Location : Асеновград Рейтинг : -1 Registration date : 02.01.2010
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Нед 17 Яну 2010, 21:52
имам всичките книги и все още на съм отворила дори първата ... кколкото до филмите сед третия почват да ме радват иначе първия ми е малко скучен ;д
luna_lovegood Advanced
Age : 28 Брой мнения : 177 Location : някъде там...в непознатото Интереси : arts Рейтинг : 0 Registration date : 28.11.2009
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Нед 17 Яну 2010, 21:57
Тва си е бестселър и класика в жанра!!!Неможе да се сравнява с нищо останало!Най-вече с Здрачовете...
Frozen_angel Newbie
Age : 28 Брой мнения : 33 Рейтинг : 0 Registration date : 11.12.2009
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Пон 18 Яну 2010, 18:08
обожавам хари потър всички части са доста добри както филмите така и книгите най-ми харесва хари потър и нечистокръвният принц но чакам да излезе първата част на Даровете на смъртта и да я гледам
dilaila1 Great
Age : 29 Брой мнения : 378 Location : Plovdiv Интереси : Музика, Литература Рейтинг : 7 Registration date : 04.05.2010
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Съб 22 Май 2010, 19:47
Обожавам го. 4-тия филм ми е любим.
Black_w0rld Great
Age : 27 Брой мнения : 211 Location : Пловдив Интереси : Музика , Рисуване , Приятели .. Рейтинг : 0 Registration date : 21.06.2010
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Съб 26 Юни 2010, 19:43
обичам го заради участието на Робърт Патинсън
Morticia Advanced
Age : 26 Брой мнения : 194 Интереси : разнообразни Рейтинг : 0 Registration date : 06.11.2009
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Нед 20 Мар 2011, 02:10
Хари Потър е една голяма част от детството ми и продължава да бъде. Израстнала съм с книгите и историята на мочето, което 11 години от живота си прекарва в килера под стълбите и изведнъж разбира, че е магьосник. Направо съм влюбена в поредицата. Асоциирам почти всичко с нея, използвам много цитати от книгите и от A Very Potter Musical/Sequel (мюзикъл, пародия, направен от фенове). Колкото пъти ги чета, толкова повече неща, които не съм разбрала предния път откривам. Филмите са доста под нивото на книгите, но все пак с нетърпение чакам Даровете на Смъртта 2 част, искам да видя дали ще успее да ме разплаче толкова пъти, колкото книгата. Хари Потър е една от поредиците, които биха били интересни на всички възрастови групи, защото всеки би могъл да открие нещо интересно в тях. Любимите ми герои са Снейп (защото показва, че не всичко е такова, каквото изглежда), Рон (защото без него Хари и Хърмаяни не биха стигнали толкова далеч) и разбира се близнаците Фред и Джордж (защото дори в най-тежките моменти намират начин да се усмихнат и да разсмеят хората около себе си). От актьорския състав обожавам почти всички, най-вече Том Фелтън <3. Съжалявам, ако много съм писала и мерси на тези, които са прочели поста ми.
Ania Moderator
Age : 29 Брой мнения : 2011 Location : Wonderland Интереси : pizza Рейтинг : 80 Registration date : 14.07.2008
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Нед 20 Мар 2011, 11:55
Morticia написа:
Хари Потър е една голяма част от детството ми и продължава да бъде. Израстнала съм с книгите и историята на мочето, което 11 години от живота си прекарва в килера под стълбите и изведнъж разбира, че е магьосник. Направо съм влюбена в поредицата. Асоциирам почти всичко с нея, използвам много цитати от книгите и от A Very Potter Musical/Sequel (мюзикъл, пародия, направен от фенове). Колкото пъти ги чета, толкова повече неща, които не съм разбрала предния път откривам. Филмите са доста под нивото на книгите, но все пак с нетърпение чакам Даровете на Смъртта 2 част, искам да видя дали ще успее да ме разплаче толкова пъти, колкото книгата. Хари Потър е една от поредиците, които биха били интересни на всички възрастови групи, защото всеки би могъл да открие нещо интересно в тях. Любимите ми герои са Снейп (защото показва, че не всичко е такова, каквото изглежда), Рон (защото без него Хари и Хърмаяни не биха стигнали толкова далеч) и разбира се близнаците Фред и Джордж (защото дори в най-тежките моменти намират начин да се усмихнат и да разсмеят хората около себе си). От актьорския състав обожавам почти всички, най-вече Том Фелтън <3. Съжалявам, ако много съм писала и мерси на тези, които са прочели поста ми.
Това казва всичко! Не съм чела всички книги, филмите наистина са под нивото на книгите, но пак са наистина добри. В два часа е трудно да сложиш всичко. Просто...нямам какво повече да кажа, наистина.
Gunslinger^^ Rockplacer
Age : 27 Брой мнения : 1450 Location : Пловдив Рейтинг : 11 Registration date : 20.04.2009
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Нед 08 Май 2011, 16:23
Доста обнадеждаващ трейлър и искрено се надявам филма да е най-добър от всичките..да направят един грандиозен финал ^^
D(emo)n_Hunter Moderator
Age : 31 Брой мнения : 3540 Location : Плевен Интереси : хирургия Рейтинг : 94 Registration date : 10.11.2008
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Нед 08 Май 2011, 17:06
Нямам търпение, честно Това лято си чакам него и X-men с голямо вълнение
Befana Great
Age : 28 Брой мнения : 232 Location : Over the hills and far away Интереси : -self Рейтинг : 1 Registration date : 19.06.2011
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Съб 13 Авг 2011, 22:18
Хари Потър е част от детството на всички ни. Със сигурност вече не съм такава фенка, както като малка, но винаги ще му се кефя. Филмите са добри, въпреки че последният ме разочарова. И ако е истина, че ще го продължават....
Parkington Lane Newbie
Age : 28 Брой мнения : 25 Location : Sofia Интереси : Музика, Филми, Книги Рейтинг : 2 Registration date : 08.09.2011
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Пон 12 Сеп 2011, 10:13
Винаги когато гледам някой от филмите, настръхвам. За мен са много добри(само в 4-тия имаше някои разминавания, които просто ти се набиват на очи), но ако трябва да ги сравнявам с книгите, сигурно ще открия много неточности и различия.
Befana Great
Age : 28 Брой мнения : 232 Location : Over the hills and far away Интереси : -self Рейтинг : 1 Registration date : 19.06.2011
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Пон 12 Сеп 2011, 21:21
Никой не е казал, че трябва да са 1 към 1. Невъзможно е филмът за предаде точно съдържанието на книгата, затова доста се изменя. Това го прави оригинален.
Parkington Lane Newbie
Age : 28 Брой мнения : 25 Location : Sofia Интереси : Музика, Филми, Книги Рейтинг : 2 Registration date : 08.09.2011
Заглавие: Re: Harry Potter (2001 - 2007) Вто 13 Сеп 2011, 09:06
Така е. Аз затова никога не сравнявам филм с книга. Много хора остават разочаровани, именно защото очакват всичко до най-дребния детайл да е включено във филма. Но просто в 4-я филм имаше неща, които мисля, че можеше да са предадени както е в книгата.