|
| | Любовта | |
|
+27denityyy666 Imperial Puppet Master Вилито Zombiecupcake Thoughtless Янн Different~girl sad_but_true_ Fr0st NoVa СКИПИ Жоро "Рури" pi.di. Бавен_Клошар Немезида L_A_N_A Ади_Психаря D(emo)n_Hunter Ania vengeance dark_soul CrazY Мия Пате Вильо. Руто 31 posters | |
Автор | Съобщение |
---|
Руто Administrator

Брой мнения : 3990 Location : Пловдив Интереси : Езици, философия, психология Рейтинг : 313 Registration date : 17.07.2008
 | Заглавие: Любовта Нед 11 Яну 2009, 16:48 | |
| Какво е любовта? Всички говорим за нея, всички я търсим, но разбираме ли какво всъщност е тя? Древните хора явно са я разбирали по-добре от нас, понеже в древните езици съществуват три думи за любов, всяка отговаряща на трите същности на човека. В старогръцки например, те са следните:
Ерос –плътската любов, когато обичаме с тялото нечие друго тяло. Филия –душевната любов, това е любовта между родители и деца и между приятели –обичаме с душата си нечия друга душа. Агапи –духовната любов. При Агапи любовта се превръща от чувство в действие и нерядко в саможертва. Това е любовта с голямо „Л” –Божествената любов, която живее в духа ни, който е частица от всемирната Любов, която аз наричам Бог.
За истинска любов между мъжа и жената можем да говорим, когато присъстват и трите форми на любовта –привличането на телата, приятелските отношения между тях и готовността на всеки от двамата да пожертва част от егото си в името на другия и тогава личностите им се сливат и стават едно цяло с една цел: децата.
Само за информация, на латински думите са съответно: Libido, Amicitia, Diligentia. | |
|  | | Вильо. Epic

Age : 31 Брой мнения : 687 Рейтинг : 29 Registration date : 15.07.2008
 | Заглавие: Re: Любовта Нед 11 Яну 2009, 18:54 | |
| човек, най-трудния въпрос е:"Какво е любовта?" , защото всеки я разбира, си я обяснява по различен начин.. Не те критикувам да знаеш!!!...
Та, за мене любовта е нещо адски сложно... Според мен има любов както между мъж-жена, така и между еднаквите полове...
За мен любовта е = на приятелство...(обичам ги тея точки) > ...Любов (приятелство) може да има между всеки, а такива връзки нали, между гаджета (малко по детински) то си е приятелството плюс секс... Аз например съм такъв, аз не си търся приятелка заради това че мога да се ръчкам с нея, а заради приятелството, заради това че мога да имам близък човек до себе си и да разчитам на него.. Принципно аз нямам с кой да споделям и си тая всичко в себе си..
Любов може да има и във всичко направено от сърце, стига да си достатъчно "тъп" за да вярваш.. Аз например вярвам... Музиката, Изобразителното Изкуство и не само тях, в тях също има любов...
Понеже съм вярващ, смятам че и Бог всъщност е любовта между хората, то си го пише и в Библията ...
Абе мамка му навсякъде има любов и е нещо необяснимо, ама точно това го прави толкова яко, колкото ее .... | |
|  | | Руто Administrator

Брой мнения : 3990 Location : Пловдив Интереси : Езици, философия, психология Рейтинг : 313 Registration date : 17.07.2008
 | Заглавие: Re: Любовта Нед 11 Яну 2009, 19:13 | |
| - Вильо.. написа:
Абе мамка му навсякъде има любов и е нещо необяснимо, ама точно това го прави толкова яко, колкото ее .... Колко добре казано! Браво  А за любовта между еднаквите полове,дори и да има такава,тя е безплодна и следователно празна. | |
|  | | Вильо. Epic

| Заглавие: Re: Любовта Нед 11 Яну 2009, 19:29 | |
| човек, явно не си ме схванал, казах го със смисъл на приятели, не на гейове и там другите познати думи  ... иначе си е така  | |

| Заглавие: Re: Любовта Нед 11 Яну 2009, 20:37 | |
| - Вильо.. написа:
- човек, явно не си ме схванал, казах го със смисъл на приятели, не на гейове и там другите познати думи
... иначе си е така  Спокойно,не съм те помислил за гей... (и аз ги обичам тез точки) Много харесвам отношението ти към нещата -не само в тази тема,а и в другите  Мислиш ясно и правилно без да се правиш на сериозен като мен и това ме кефи още повече  | |
|  | | Пате Rockplacer

Age : 26 Брой мнения : 1303 Location : Paradise City a.k.a Varna Интереси : Music, RockPlace Рейтинг : 1 Registration date : 12.08.2008
 | Заглавие: Re: Любовта Нед 11 Яну 2009, 20:50 | |
| Любовта е смисълът на живота ни. Колкото и трудно да е за някои да възприемат истината, това е факт. Любовта е нещо изключително, нещо красиво, нещо различно.. "Любовта няма граници.." Любовта е нещото, без което не можем. Любов има навсякъде.. Любовта към дадено човешко същество може да ни накара да вярваме в неща, които преди са ни се стрували невъзможни. 'Любовта е знак. Но за какво? Няма значение. Тя ни показва, че има смисъл във всичко, което правим. Любовта смекчава сърцата на хората, сразява злобата и лъжата.Тя показва пътя по който няма горест и сълзи, създава палати от чувства. Понякога неизпречената любов е по-истинска от онази, която повтаряш по хиляди пъти на ден. '
Тя.. не може да се опише с думи, така както и щастието не може. | |
|  | | Вильо. Epic

| Заглавие: Re: Любовта Нед 11 Яну 2009, 20:57 | |
| | |

| Заглавие: Re: Любовта Нед 11 Яну 2009, 21:00 | |
| - The Unforgiven написа:
- Любовта е смисълът на живота ни. Колкото и трудно да е за някои да възприемат истината, това е факт. Любовта е нещо изключително, нещо красиво, нещо различно.. "Любовта няма граници.." Любовта е нещото, без което не можем. Любов има навсякъде.. Любовта към дадено човешко същество може да ни накара да вярваме в неща, които преди са ни се стрували невъзможни.
'Любовта е знак. Но за какво? Няма значение. Тя ни показва, че има смисъл във всичко, което правим. Любовта смекчава сърцата на хората, сразява злобата и лъжата.Тя показва пътя по който няма горест и сълзи, създава палати от чувства. Понякога неизпречената любов е по-истинска от онази, която повтаряш по хиляди пъти на ден. '
Тя.. не може да се опише с думи, така както и щастието не може. Затова и се изживява повече отколкото се описва...както и щастието  | |
|  | | Вильо. Epic

| Заглавие: Re: Любовта Нед 11 Яну 2009, 21:17 | |
| Човек въпреки че не е за темата се радвам че има тука такива хора, че се запознах със страхотни хора и които се разбираме.. ддз | |

| Заглавие: Re: Любовта Нед 11 Яну 2009, 21:25 | |
| - Вильо.. написа:
- Човек въпреки че не е за темата се радвам че има тука такива хора, че се запознах със страхотни хора и които се разбираме.. ддз
Аз също се радвам,че тук има хора като теб...като всички вас  Страхотни сте  | |
|  | | Мия Unique

Age : 113 Брой мнения : 819 Рейтинг : 45 Registration date : 14.07.2008
 | Заглавие: Re: Любовта Нед 11 Яну 2009, 22:04 | |
| Не знам... засега единственият ми коментар е, че съм напълно разбита. Скоро като ми дойде настроението ще опиша всичко, което мисля... | |
|  | | CrazY Rockplacer

Age : 31 Брой мнения : 2380 Location : ПЛОВДИВ Интереси : Палатки, забавление, плуване, пиене... Рейтинг : 82 Registration date : 15.12.2008
 | Заглавие: Re: Любовта Пон 12 Яну 2009, 11:24 | |
| Любовта не е просто чувство, тя е перманентно състояние на духа. Душата ни е чиста любов. Изобщо толкова много може да се говори по този въпрос, а между другото това е една от най-интересните теми, тя вълнува всеки човек. Аз лично нямам търпение да се влюба..Липсва ми тръпката  Eagles - love will keep us alive < поздрав  | |
|  | | Мия Unique

| Заглавие: Re: Любовта Пон 12 Яну 2009, 14:56 | |
| Хм, имаше нещо в едно есе...  "Любовта ме кара да живея.." (лол, кое ли беше? :*:*:*) Ако цитатът да не е правилен, се извинявам, но това беше основната идея към последната страница. Любовта е толкова непонятна, че направо се плаша понякога... В един миг виждаш как някакви 11 годишни се натискат по коридорите и наричат своето "любов", в друг виждаш как момиче си изважда телефона и след това се разплаква... И нима някой може да ме убеди, че всяко едно действие не е предопределено, именно от любовта? То може да се нарече и чувство за самосъхранение, инстинкт да обичаш другите, обаче - да, аз съм момичето, дето все се влюбва. И същото, което гледа любовни филми и след това си представя как един ден нещата се сбъдват. Тази, която се радва на дребни SMS-и, единствено с въпроса "Kude si? {}". Тази, която си представя как я гонят по летището, за да не си отива и тази, която се влюбва не само в хора, но и в животни (не зоофилия :Р), песни, цветя и всичко красиво... И понякога е толкова трудно, когато си помисля, че нещо е безсмислено, но често там се появява любовта, за да го осмисли. Любов не е просто да си с някого, защото дори с него може да се чувстваш самотно. Любовта е да не виждаш никой друг, освен него... Любов е да прощаваш повече, отколкото трябва. Любовта не е сляпа, но понякога трябва да си затваряме очите за чуждите грешки... Точно защото обичаме толкова наивно и толкова истински. Аз обичам. 24/7/12/365. Дори и във високосна година.  А вие? .... | |

| Заглавие: Re: Любовта Пон 12 Яну 2009, 15:56 | |
| Имам толкова много от нея (любовта) в себе си,че понякога изпитвам чисто физическа болка да я задържам в мен...представи си какво ми е на душата. | |
|  | | Мия Unique

| |  | | Руто Administrator

| Заглавие: Re: Любовта Пон 12 Яну 2009, 17:08 | |
| Не гледам много любовни филми и обикновено не се влюбвам в героите,но се случва да съпреживея определени моменти,а други да ми липсват. | |
|  | | Мия Unique

| |  | | Руто Administrator

| Заглавие: Re: Любовта Пон 12 Яну 2009, 17:32 | |
| Имаш предвид свиването в диафрагмата и насълзяването на очите?  | |
|  | | Мия Unique

| |  | | dark_soul Newbie

Age : 30 Брой мнения : 77 Рейтинг : 3 Registration date : 12.01.2009
 | Заглавие: Re: Любовта Пон 12 Яну 2009, 21:24 | |
| Според мен любовта е нещо, което няма точна дефиниция, а всеки от нас сам трябва да си изгради представата за нея. Може би защото всеки обича по свой начин.  | |
|  | | Вильо. Epic

| Заглавие: Re: Любовта Вто 13 Яну 2009, 17:21 | |
| да, но аз съм на мнение, че всеки трябва да си пази своя начин на обич... | |

| Заглавие: Re: Любовта Вто 13 Яну 2009, 17:46 | |
| Вильо, аз пък си мислех, че любовта трябва да се споделя  Шегувам се  Ясно ми е какво искаш да кажеш. | |
|  | | Гост Гост
 | Заглавие: Re: Любовта Вто 13 Яну 2009, 19:01 | |
| кат свършите с нищенето на "Любовта" бихте ли ми прерисували и Сикстинската капела, мерси много. |

| Заглавие: Re: Любовта Чет 15 Яну 2009, 12:48 | |
| | |
|  | | Гост Гост
 | Заглавие: Re: Любовта Чет 15 Яну 2009, 12:55 | |
| мда, точно като отговорите за любовта... само заглавие, без пълнеж. |
|  | | Sponsored content
 | Заглавие: Re: Любовта  | |
| |
|  | | | Любовта | |
|
Similar topics |  |
|