------------------------------------------------------- Отдавна не съм писала за нищо, но какво да се прави. Днес ще ви запозная с една игра, която ми прави впечатление всеки път когато ми влезе в полезрението - World of Goo. Това съкровище на съвременния свят е направо гениално. Играта е получила няколко награди, които показват че гениалните идеи могат да бъдат оценени подобаващо. В самата игра ти си в свят, населен с различни видоре goo-та. Те имат различни характеристики и всяко ти помага в различни ситуации. В основата на играта идеята е проста – имаш определен брой goo, с които трябва да построиш конструкция, стигаща до тръба. Тази тръба накрая поглъща останалите goo, като те трябва да са определен минимален брой за да минеш нивото. Малко по-трудно е от колкото изглежда, защото имаш препятствия като шипове, хълмове, странни „пейзажни” елементи, метеорологични условия, физика... Играта е изключително зарибяваща. Бог ми е свидетел – докато бяхме в НАО „Рожен” почти всяка свободна митута се играеше на това! Освен това е интересна и семпла – абе гениална!
А да, щях да забравя моя любимец – the Sign Painter. Той, така да се каже, ти помага да разбереш какво трябва да направиш. Леко хумористичните му табели допълват идеално семплия дизайн на играта. Аз лично го харесвам повече и от goo-тата
Обикновено говоря и за графика, музика и т.н. Тук няма нужда. Играта е малка – погледнете я. В 99,9% от случаите е любов от първо игране. Нямам забележки по нито един от елементите.
Какъв е извода? Ами погледнете играта – страхотна е! Неангажираща, незатъпяваща, не„ресурсоемка”... На пръв поглед изглежда нищо но всъщност е прекрасна игра. С история, мислене, съобразяване... Ако имам правото само за една игра да ви кажа да я играете – това е тя (въпреки че си имам и по-любими игри )
Последната промяна е направена от Selena на Пет 30 Окт 2009, 09:06; мнението е било променяно общо 1 път
I Cum Blood ! Fan
Age : 31 Брой мнения : 597 Location : Пловдив Интереси : ПС , Музика , Запознанства , Жени Рейтинг : 8 Registration date : 09.06.2009
Заглавие: Re: World of Goo (Puzzle) Сря 21 Окт 2009, 10:34
яка е
Open Your Eyes Newbie
Брой мнения : 36 Рейтинг : 0 Registration date : 02.09.2008
Заглавие: Re: World of Goo (Puzzle) Съб 24 Окт 2009, 12:10
мн е яка ^^ ама имаше едно ниво дето около една седмица не стана да го мина и се отказах ;д послее пак почнах да я играя, а сега ме мързи xD
Thor Advanced
Age : 30 Брой мнения : 189 Location : Плевен. Интереси : Мухахахаахаха Рейтинг : 0 Registration date : 17.01.2010
Заглавие: Re: World of Goo (Puzzle) Съб 23 Яну 2010, 18:45
Selena написа:
RAM: 512MB
Това ми хареса .
двуцветко Newbie
Age : 33 Брой мнения : 9 Location : Пловдив Рейтинг : 0 Registration date : 06.02.2010
Заглавие: Re: World of Goo (Puzzle) Съб 06 Фев 2010, 21:21